15 maternităţi din România, dotate cu echipamente medicale în campania “Grijă pentru copii”

Din dorinţa de a contribui la îngrijirea copiilor născuţi prematur, în 2013 Dorna s-a alaturat Asociației Salvați Copiii, dezvoltând campania “Grijă pentru copii”. Astfel, am ajutat la dotarea a 15 maternităţi din România cu echipamente de specialitate. Iniţiativa continuă şi anul acesta sub sloganul “Împreună dăm speranţă copiilor născuţi prematur!”
În România, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de îngrijire specială încă din prima oră de viaţă, ceea ce necesită echipamente medicale performante şi medici specializaţi.

“Copiii născuți prematur au nevoie de toată grija și atenția noastră, aşa cum au nevoie de cadre medicale specializate şi echipamente performante. Dotarea celor 15 maternităţi în cadrul campaniei desfaşurate anul trecut reprezintă un prim pas al brandului Dorna în susținerea nou-născuţilor prematur. Campania “Grijă pentru copii” continuă şi în 2014, cu scopul de a dota maternităţile din România cu echipamente medicale de specialitate. Nu am fi reuşit acest demers fără ajutorul partenerilor noştri, Asociaţia Salvaţi Copiii, dar şi al consumatorilor care s-au alăturat iniţiativei”, a declarat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna.

În Bucureşti, trei maternităţi au primit echipamente medicale de specialitate.
Maternitatea Bucur a fost echipată cu un incubator performant, Maternitatea Filantropia, cu un ventilator neonatal, iar Maternitatea Polizu a primit o masă de reanimare. Aceste echipamente medicale vin în sprijinul celor peste 3500 de cazuri de naşteri înregistrate anual în fiecare dintre aceste maternităţi.

În ţară, 12 unităţi medicale au fost dotate cu aparatură medicală performantă, în funcţie de necesităţile secţiilor de neonatologie. De exemplu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Caraş-Severin a fost echipat cu un incubator şi un monitor de funcţii vitale, Spitalul Judeţean din Constanţa, cu un set laringoscop, 4 Pulsoximetre şi 40 de senzori neonatali, iar maternităţile din Hunedoara, Botoşani şi Sibiu au primit câte un incubator de terapie intensivă.  Lista completă a maternităţilor dotate în cadrul campaniei “Grijă pentru copii” este disponibilă pe site-ul www.grijapentrucopii.ro.

„Scopul nostru este să reușim să modernizăm toate maternitățile din țară, astfel încât micuții veniți pe lume înainte de termen să se poată bucura, și ei, de dreptul la viață.
Pentru aceasta, însă, avem nevoie de sprijin constant din partea oamenilor şi companiilor, și mulțumim din nou pe această cale Dorna, care, prin suportul oferit, ne-a ajutat să dublăm numărul echipamentelor donate. Aceste donații se cuantifică în vieți umane, astfel că, prin programul nostru național de dotare a maternităților, contribuim la salvarea copiilor născuţi prematur”
, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

În 2014, Dorna a extins promisiunea de susținere a copiilor născuți prematur și către mămici, creând în premieră proiectul denumit “Fereastra de Speranță”, implementat în Maternitatea Polizu, din București. Geamul care desparte camera de aşteptare de salonul de terapie intensivă în care se află nou-născuţii prematur a devenit suport al mesajelor de susţinere trimise de mii de români mamelor care aşteaptă să îşi vadă bebeluşii.
Acestea petrec, în medie, aproximativ 10 minute pe zi cu micuţii lor, în rest este doar aşteptare.

„În numele corpului medical din maternităţile care au primit echipamente de specialitate, le mulţumesc iniţiatorilor acestei campanii. De asemenea, mulţumesc şi în numele părinţilor şi copiilor care au beneficiat şi vor beneficia de aceste echipamente. Este un gest care ne dă speranţă de viaţă sănătoasă pentru copiii născuţi prematur din România. Este impresionant că există preocupare în ceea ce priveşte îngrijirea celor mai mici copii, a familiilor lor şi este un ajutor important în munca personalului medical. Mulţumim pentru reuşită și sperăm să continuăm împreună!”
, a declarat prof. doctor Silvia Stoicescu, şef secţie neonatologie Maternitatea Polizu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod