Serban Copot a purtat tricou cu mesajul “DA, vaccinarii!”

Serban Copot este renumit pentru implicarea in proiecte sociale, ce vin in folosul oamenilor de rand, astfel ca si la marea petrecere mondena ce a avut loc aseara a avut o aparitie cu un puternic mesaj social. Artistul si-a facut aparitia purtand pe sub sacou un tricou negru ce avea imprimat mesajul “DA, vaccinarii!”
Mai mult, Serban a fost insotit e un cameraman si le-a luat interviu celor mai cunoscute vedete din Romania, care sunt si parinti, intrebandu-i daca au incredere in actiunile benefice ale vaccinurilor aplicate celor mici. Raspunsurile vedetelor prezente la petrecerea Viva!, alaturi de cele ale specialistilor din medicina, vor fi inserate intr-un reportaj video ce urmeaza sa fie publicat pe blogul artistului, www.serbancopot.ro.  

Subiectul vaccinarii copiilor a fost dezbatut recent de artist, dupa ce s-a confruntat cu o problema majora pe care o au mai toti parintii cu copii mici din Romania.
Mai exact, solistul trupei Animal X a cautat cu disperare vaccinurile pe care trebuie sa i le faca baietelului sau in varsta de doar doua luni. Din pacate, acestea au fost de negasit, desi sunt esentiale pentru sanatatea copiilor cu varsta de pana intr-un an.

„De cateva luni constat ca lipsesc cu desavarsire din tara vaccinuri care sunt esentiale pentru copiii cu varsta de pana la un an. Caut, mai bine spus, sap dupa vaccinul Infanrix Hexa, dand telefoane in stanga si in dreapta de parca trebuie sa fac rost de cine-stie-ce-Doamne-iarta-ma! Asta e vaccinul care se face la 2 luni antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsiva, antipoliomielita, anti-haemophilus influenzae B, antihepatita B.
In afara de scandaluri peste scandaluri, ba pe la ministere, ba prin celelalte institutii, ce ofera statul parintilor cu copii mici? Ai iesit de pe poarta spitalului... dispari de pe radar! Ma gandesc ce fac parintii care nu au relatii si posibilitati materiale? Cum ajung ei sa procure vaccinurile pentru copiii lor care sunt astfel expusi la fel si fel de boli?
De ce fac aceasta postare? Pentru ca imi pasa si pentru ca ar trebui ca noi, parintii, sa ne unim fortele intr-un fel sau altul si, usor-usor, sa ne facem vocea auzita.
2015 este primul an cand in Bucuresti s-a cazut sub pragul de siguranta de 80% pentru vaccinurile ROR si DTP.
Pragul de siguranta e acolo sa garanteze ca se mentine imunitatea de ansamblu al populatiei. DA, sunt pro-vaccinare, nu pentru orice bazaconii de boli, doar pe schema de vaccinare obligatorie. De ce? Pentru ca imi pasa de copiii mei si de ai tai!”
, a scris artistul pe www.serbancopot.ro.

Serban Copot, solistul trupei Animal X si prezentator al emisiunii iUmor de la Antena 1, este tatal a doi copii, un baiat de patru ani si jumatate si un al doilea baietel, de doua luni.

Serban Copot a devenit cunoscut ca si solist al trupei Animal X. In urma cu cativa ani, a fondat Asociatia Generatia Verde, a fost nominalizat ca Ambasador al Comisiei Europene in lupta cu schimbarile climatice, este Ambasador al Comisiei Europene pentru Biodiversitate si Ambasador WWF, a scris si lansat carti si piese muzicale pentru copii, a dublat personaje de desene animate, iar, in prezent, este co-prezentatorul emisiunii iUmor de la Antena 1.


Credit foto: Viva.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod