Deep Purple a impus respect la Bucuresti

Anul 2007 a adus in Romania trupe legendare, pe care, pana acum, nu ai fi sperat sa le vezi in propria tara. Am avut parte de adevarate regaluri muzicale, in compania lui Robert Plant, a rockerilor de la Rolling Stones si a celor de la Uriah Heep. De aceasta data, a fost randul britanicilor de la Deep Purple sa ne onoreze cu prezenta, intr-o racoroasa, dar minunata seara de 31 octombrie, pe Stadionul Cotroceni din Bucuresti. Romania a fost alegerea trupei pentru startul turneului international de promovare a celui mai recent material discografic, al 18-lea din cariera, "The Rapture of the Deep".

"Lorzii" din "Cea mai zgomotoasa trupa din lume", asa cum au fost "inregistrati" englezii in Cartea Recordurilor, au adus cu ei muzica de calitate, entuziasm, bucurie de a canta si o lejeritate in crearea actului muzical din ce in ce mai rar intalnita pe scena.


La aproape 40 de ani de cariera (Deep Purple va aniversa aceasta frumoasa varsta anul viitor), trupa ne-a demonstrat, pe viu, ca este nevoie de ani de experienta pentru a ajunge la sincronizarea perfecta de care au dat dovada pe scena toti componentii trupei.

Sa simti cu adevarat muzica si fiecare schimbare de ritm nu este la indemana oricui. Cu toate acestea, felul incredibil de usor in care au reusit sa mentina atmosfera de pe stadion, fiind aplaudati cu admiratie si caldura de peste 10.000 de persoane, ne-a aratat ce inseamna anii petrecuti impreuna, in aproape aceeasi formula: Ian Gillan - voce, Steve Morse - chitara, Roger Glover - bas si Ian Paice - baterie, alaturi de Don Airey
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod