Cum arătau femeile care participau la concursurile de miss din anii '20? Imagini inedite!

Azi vorbim mai puţin şi privim mai mult, privim şi admirăm “frumuseţile Patriei”, frumuseţile Europei şi Miss Univers 1929. Primul concurs Miss România a avut loc în 1920, dar nefiind

Azi vorbim mai puţin şi privim mai mult, privim şi admirăm “frumuseţile Patriei”, frumuseţile Europei şi Miss Univers 1929.

Primul concurs Miss România a avut loc în 1920, dar nefiind mediatizat abia din 1928 s-au ţinut statistici, presa de atunci intrându-şi în rol, Universul, Realitatea Românească, revista Domniţa, relatând pe larg şi cu imagini. Ziarul Universul chiar a organizat propriul concurs, laureatele acestei întreceri mergând apoi la Miss Europa la Paris şi Miss Univers în Statele Unite.

Să vedem care erau standardele de frumuseţe la noi şi în lume acum 90 de ani, să vedem, să ne dăm cu părerea şi să facem propriile clasamente!

Într-o primă reproducere (foto 1) o vedem pe “Domnişoară România”, Mărioara Ganescu, locul întâi în concursul organizat de Universul în 1929, după unele statistici ar fi şi câştigătoarea Miss România din 1928.

Aceste performanţe o recomandau să reprezite ţară noastră la Miss Europa ce urma să se desfăşoare peste câteva luni la Paris.

În următoarea imagine (foto 2) ne sunt prezentate portertele câtorva participante la Miss Europa, concurs ce s-a desfăşurat la Paris şi avem ocazia sa ne spunem părerea cât de representative erau fetele pentru ţările lor, Danemarca, Anglia, Iugoslavia, Irlanda.

Câştigătoarea locului 2 în concursul Universul (foto 3), Magda Demetrescu avea să devină în 1929 Miss România şi a reprezentat ţara la Miss Univers în Statele Unite.

Tânăra dobrogeancă de 17 ani, era fiica arhitectului Nicolae Demetrescu şi în America a obţinut un onorabil loc 6 care i-a adus un premiu de 100 de dolari şi un ceas cu brăţară!

Alte reprezentante ale ţărilor participante la concursul de la Paris pentru Miss Europa (foto 4).

Între ele şi austriaca cu origini evreieşti Lisl Goldarbeiter, care nu era vreo frumuseţe, dar care peste câteva luni, în acelaşi an, avea să câştige în America titlul de Miss Univers 1929, primind atunci marele premiu în valoare de 2000 de dolari cât şi o mulţime de cadouri

La Paris fac bună impresie şi participantele din Spania, Bulgaria (!) şi Polonia pe care le admirăm în reproducerea din “Domniţa” (foto 5), poloneza confirmând ceea ce se spune despre farmecul frumuseţii slave!

Şi mai bună impresie produc la acelaşi concurs “Miss Europa” de la Paris, fetele din Franţa, Ungaria, Germania, Elveţia şi…mai vechea noastră cunoştinţă românca Mărioara Ganescu, care între timp parcă luase câteva kilograme, cel puţin aşa remarcăm noi în imaginea reprodusă după revista “Domniţa”(foto 6).

În aceeaşi pagină se află şi castigatoatea marelui concurs de la Paris….

… AND THE WINNER IS…reprezentanta Ungariei, Elisabeth Simon! (foto 7).

clement-peter
clement-peter
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod