Miracolul voinţei: A dansat la nunta ei după ce a fost paralizată opt ani

O tânără paralizată timp de opt ani, în urma unui accident, s-a ridicat din scaunul cu rotile şi a mers pe picioarele ei în faţa ofiţerului stării civile.
Jaquie Goncher, în vârstă de 25 de ani, este un exemplu uluitor de voinţă. Paralizată de la gât în jos la vârsta de 17 ani, în urma unui accident la înot, tânăra era sortită să-şi petreacă restul vieţii în scaunul cu rotile, aşa că e de înţeles uimirea invitaţilor la nunta sa, când au văzut-o ridicându-se şi mergând pe picioarele ei în faţa ofiţerului stării civile; toţi o urmăreau, copleşiţi de emoţie, cum păşea încet spre punctul din care începea o nouă viaţă, alături de alesul său.

După accidentul teribil care i-a provocat o leziune gravă a măduvei spinării, medicii erau pesimişti şi nu-i dădeau şanse că ar mai putea merge vreodată, dar ea a strivit pur şi simplu toate pronosticurile nefavorabile - după numai şase luni reuşea să stea în scaun.
Însă în următorii opt ani, Jaquie acolo a rămas, în scaunul cu rotile. Şi se părea că aşa va fi toată viaţa ei.

Înainte de accident, tânăra făcea sport, iar cea mai grea parte din această etapă a existenţei sale a fost imposibilitatea de a se mai mişca. "Aş fi mers la sala de gimnastică şi eram foarte frustrată din cauza asta, aşa că încercam să fac singură câteva mişcări simple, care nu-mi ieşeau şi m-am simţit dezgustată de neputinţa mea, de mine însămi", a mărturisit ea într-un interviu pentru Cosmopolitan. "Prima oară când am decis să merg la sală am încercat să lucrez pe o bicicletă fixă. Picioarele mele nu puteau să împingă suficient de tare, iar bicicleta se oprea. Am fost atât de amărâtă, că am lăsat capul jos şi am început să plâng", a mai spus Jaquie.

După multe străduinţe, după ce a strâns din dinţi şi şi-a reclădit de fiecare dată moralul distrus, tânăra a decis, cu un an înainte de nuntă, să-şi fixeze un obiectiv - să fie în stare să stea în picioare şi să meargă în timpul cununiei.
Atât de mult şi-a dorit asta, atât de mult şi-a imaginat cum va fi, încât a decis că trebuie să facă tot ce-i mai stă în putere ca să se ridice din scaunul în care era ţintuită.

Un an mai târziu de la urzirea acestui plan care părea nerealist, fotografiile realizate de Love Stories By Us arată ce poate face un om cu o voinţă de neoprit.

În ziua cea mare, toată lumea a urmărit-o cu sufletul la gură cum se ridică din scaun şi vine alături de alesul inimii sale. Mirele se poate considera cel mai norocos bărbat din lume să aibă alături o femeie atât de puternică!

"În ziua nunţii, toţi te privesc şi vrei să te simţi frumoasă. Cred cu convingere că poţi fi o bombă sexy şi în scaunul cu rotile, dar eu n-am vrut să fiu văzută aşa", a spus tânăra.

În timpul ceremoniei, când Jaquie s-a apropiat cu mama şi tatăl ei de-a parte şi de alta, nimeni n-a fost mirat să o vadă în scaunul cu rotile.
Dar toţi au rămas cu gura căscată când ea s-a ridicat şi a început să meargă, după opt ani în care a fost paralizată.

Deşi ştia ce surpriză pregătise viitoarea lui soţie, mirele Andy Goncher n-a reuşit să-şi stăpânească emoţiile şi i-au dat lacrimile. A fost un moment emoţionant şi aproape toată lumea avea lacrimi în ochi.
Cu un an înainte, Jaquie nu reuşea să stea în picioare mai mult de 30 de minute, din cauza presiunii sanguine slabe, scrie boredpanda.com. După luni de efort şi de recuperare, ea a reuşit rezistat în picioare timp de 45 de minute, atât cât a durat cununia, dar şi la începutul petrecerii de nuntă, care a durat cinci ore şi a început cu un dans al mirilor aplaudat cu entuziasm de invitaţi.

Jaquie spune că logodnicul ei a susţinut-o în timpul nunţii: "El a fost sprijinul meu, pe el m-am sprijinit tot timpul."

"A fost emoţionant.
Uneori nu realizez ce miracol am reuşit că pot să merg din nou"
, a mai spus Jaquie. Ea este decisă să continue recuperarea la fel de intens ca înainte de nuntă, pentru a trăi toată viaţa fără scaunul cu rotile.


Foto: boredpanda
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 August 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod