Florin Chilian, invitat de onoare in Spania si SUA

Facebook Twitter Comenteaza
Florin Chilian, invitat de onoare in Spania si SUA

Luna aprilie va fi una foarte incarcata pentru Florin Chilian, acesta fiind invitat in cadrul unor evenimente importante atat muzicale, cat si culturale, care vor avea loc in America si Spania. Jack Daniel's Global Music este prima actiune la care Chilian va lua parte in perioada 9-13 aprilie, in SUA. Pe parcursul celor patru zile de eveniment, in afara spectacolelor la care va asista, artistul va vizita si distileria Jack Daniel's aflata in Nashville, Tennessee.
Din Statele Unite, Florin Chilian va pleca spre Spania, unde va lua parte la a patra saptamana interculturala a Universitatii din Valencia, in care se va desfasura programul: "Balcanii: atat de departe, atat de aproape".
Ideea centrala a evenimentului este aceea ca Peninsula Balcanica constituie unul dintre colturile cele mai atractive, sugestive si, mai ales, necunoscute ale continentului nostru.
Programul este amplu si va include conferinte pe teme literare, mese rotunde pentru dezbateri intre experti nationali si straini consacrati, pe planuri de maxima actualitate, cicluri de productii cinematografice, expozitii si spectacole muzicale, unde reprezentantul Romaniei va fi Florin Chilian. Profesorul Carlos Flores Jubeiras, coordonatorul programului, a tinut sa-l invite personal pe cantaret in cadrul saptamanii interculturale.
Intentia profesorului este de a face cunoscute societatii cultura, istoria, arta si problemele balcanilor. Acesta crede ca muzica lui Florin Chilian va creste valoarea spectacolului si va ajuta la transformarea acestei saptamani intr-un eveniment cultural major. De asemenea, vor mai avea loc simpozioane cu Emil Cioran si Mircea Eliade, profesorul dorind sa la prezinte spaniolilor valorile unui popor cunoscut mai mult din prisma emigrantilor aflati in cautarea unor locuri de munca.
Evenimentul se va desfasura in perioada 14-18 aprilie si va avea loc la Colegiul Mayor Luis Vives din Valencia.
Florin Chilian va interpreta pe 17 aprilie cateva dintre cele mai cunoscute piese ale sale, concertul sau va dura doua ore si va incepe la ora 20.00.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod