Tatjana Vucanovic, de la bona la Vice-Presedinte Disney

Deci nu sunteti pentru prima data in Romania?


Nu. La inceput, atunci cand lucram pentru Warner, am deschis aici Cartoon Network, CNN si TNT. Mai tarziu, FOX Kids si atunci mi-am schimbat si serviciul.

Ce ne puteti spune despre echipa de la Disney?


Este o echipa imensa. Ceea ce imi place cel mai mult este ca, in aceasta meserie, depinzi de multe alte persoane din diferite zone de activitate. Atunci cand lansam un film, toata lumea trebuie sa vina in intampinarea acestui proiect. Sa luam un exemplu. La lansarea peliculei "Liceul muzical", care va rula pe Prima TV, vom beneficia de sprijinul celor de la Disney Theatrical Group, o divizie Disney, venita special pentru ca lucrurile sa mearga bine.

In acelasi timp vom scoate si un DVD, o editie dubla care contine cele doua parti ale peliculei, cei de la divizia "Disney Consumer Products" vor veni cu tot felul de carnetele si carti dedicate acestui film.
In plus, de putin timp am inceput sa lansam revista "Liceul muzical" si in curand va fi lansata si o carte intitulata astfel.

Pe Jetix va rula un spot de promovare, pentru ca ei vor difuza, de asemenea, acest film. Asa cum puteti vedea, toate diviziile Disney se implica atunci cand este vorba de lansarea unui produs. Trebuie sa spun ca acest lucru se intampla exclusiv in compania Disney, spre deosebire de celelalte ca Warner, Fox sau oricare altul, care nu au atatea zone de interes. Ei nu merg pe partea cu jocurile electronice sau pe partea cu rechizite.

Este incredibil ca, desi sunt de 6 ani in aceasta companie, inca mai descopar unele lucruri. Spre exemplu, acum cateva zile am descoperit ca avem programe educationale. Toate acestea sunt reunite sub numele de "Instutitul Disney". Se organizeaza tot felul de cursuri care sa-i invete pe cei care participa la ele cum sa aiba succes in compania in care lucreaza.


Ca si aici, la Londra, echipa este formata din oameni foarte preocupati si integrati perfect in structura din care fac parte. Toti suntem foarte entuziasmati de lucrurile pe care le facem.

Haideti sa vorbim putin despre satisfactiile pe care vi le aduce acest post.


Satisfactiile sunt peste tot. Atunci cand organizam un eveniment, cum a fost si cel din Romania, obisnuim sa aducem in prim plan si latura caritabila. Spre exemplu, duminica am fost cu personajele la spitalul Marie Curie ca sa ne intalnim cu micutii de acolo. Acest lucru a insemnat foarte mult pentru copii.

Am mai facut acest lucru si, si atunci, eu am fost foarte emotionata pentru ca este impresionant sa-i vezi pe copilasii aceia, care fie sunt foarte bolnavi, fie sunt abandonati, cat se bucura de prezenta personajelor lor preferate din desenele animate. Pentru ca ei nu au aceeasi perceptie ca si noi. Pentru ei nu sunt niste oameni in costume, pentru ei acela chiar este Mickey.


Trebuie sa spun ca acest lucru nu este neaparat valabil numai pentru copii. Este incredibil sa vezi cum si cei mari, adultii, sunt impresionati de personaje. Am un exemplu: la un moment dat eram in Rusia si din staf faceau parte si niste barbati care aveau menirea sa se asigure ca personajele sunt in siguranta, erau oameni in toata firea care pareau ca au facut parte din serviciile secrete. La sfarsitul zilei, acei barbati au venit la mine si mi-au spus: "Va putem ruga ceva?", iar eu am zis: "Sigur" si ma gandeam, oare ce vor sa ma roage.

La final m-au intrebat: "Ne putem face o poza cu Mickey?". Deci, este incredibil cum acest fenomen, nu-i atinge numai pe cei mici, ci si pe adulti.

Inainte sa lucrez pentru Disney, am fost la Disneyland. Ajungi acolo cu ideea ca este un loc creat special pentru copii, insa si tu, ca adult, poti avea parte de o sumedenie de bucurii odata ajuns aici.
Asadar, satisfactiile vin din diferite zone, cand vezi cum rectioneaza oamenii.

Ce-i trebuie unei femei ca sa ajunga intr-o pozitie asemanatoare cu a dumneavoastra?


Eu sunt foarte pasionata de ceea ce fac si asta cred ca este foarte important. Trebuie sa-ti iubesti meseria, trebuie sa crezi ca poti fi foarte buna in ceea ce faci. De asemenea, este foarte important si cu cine lucrezi. Eu am fost foarte norocoasa ca in fiecare companie in care am lucrat am avut sefi care mi-au impartasit viziunea si care m-au sustinut in ceea ce am facut.

Si, ca tot vorbeam de satisfactii, una dintre satisfactiile mele a venit atunci cand am reusit sa le demonstrez sefilor mei cat de prolifice pot fi pietele din Europa de Est, inclusiv Romania. Asadar, revenind la ce-i trebuie unei femei sa ajunga sus: continuu sa spun ca pasiunea pentru ceea ce face este cea mai importanta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod