Mile Carpenisan pregateste un reportaj din Rai...

"Am iubit, am zambit, am plans..."


"Am trait o viata plina, am calatorit pe fiecare cale a mea, dar mai mult, mai mult decat atat, am facut-o in felul meu. Regrete am cateva, dar apoi... sunt prea putine pe care sa le mentionez. Am facut ceea ce trebuie sa fac si uite asa am trecut prin toate fara exceptie (...) Am iubit, am zambit si am plans, am avut partea mea la paguba, iar acum cand lacrimile au devenit substitut pentru bucurie ma uit in urma si ma amuz (...) Mi-am asumat toate bunele si relele si pana la urma am mers pe calea mea", scria pe blogul sau Mile Carpenisan, intr-un moment de fericire.

Cunoscut jurnalist in zonele de conflict, Mile Carpenisan nu a refuzat noi provocari si, la sfatul tatalui sau, si-a deschis o agentie de turism, mentioneaza Mediafax. "Sa vand tara pe care o stiu atat de bine - Muntenegru (...) M-am trezit din vraja pe care mi-o facuse presa.
Am ingropat trecutul si cei 16 ani munciti la 'ocna literelor'"
, scria Carpenisan.

Sa-i lasam pe cei care l-au cunoscut sa vorbeasca despre el...


"Nu am fost prieten cu Mile, dar a fost unul dintre putinii care pot fi numiti, respectand definitia de dictionar, 'coleg'. Ne-a ajutat mult de fiecare data si, ceea ce e mai important, e ca intotdeauna a facut-o gratis, dezinteresat si fara sa pretinda ceva dupa aia. De multe ori, in anumite conflicte unde era corespondent, a facut-o chiar pe banii si pe timpul lui. Nu a ezitat sa plece dupa un subiect nici macar dupa ce s-a despartit de televiziune si de trustul in care a lucrat atatia ani. Si, din cate stiu, pana sa renunte la meseria asta pacatoasa, si-a facut treaba pana in ultima clipa", a declarat Victor Ciutacu, pentru Mediafax.

"Din pacate, Mile a fost invins!", subliniaza Ion Iliescu.

"Bai, tu esti normal la cap? Vorbele astea o sa-mi lipseasca, i le spuneam lui Mile atunci cand ma urcam in jeepul lui, calca acceleratia pana jos si dadea la maxim cd-ul cu Bijelo Dugme...
Dupa 34 de ani si 5 razboaie, sarbul s-a saturat"
, a scris Dan Negru pe blogul lui.

"Multi ipocriti il lauda acum, dar din 2008 de cand a plecat de la Antena nicio televiziune mare nu s-a batut pentru el sa il ia. Mai avea multe de spus. A fost un reporter foarte bun si un om inimos", a declarat Adelin Petrisor pentru Adevarul.

"L-am cunoscut bine pe Mile. Nu pot sa spun ca am fost prieteni foarte buni, dar am fost amici. Nu imi plac cei care folosesc cuvinte mari acum dupa ce nu mai este, iar timp de doi ani de cand a iesit din presa nu l-a bagat nimeni in seama", a adaugat corespondentul de razboi.

"M-a socat vestea plecarii dintre noi, atat de devreme, a lui Mile Carpenisan. A fost un profesionist de exceptie, un jurnalist curajos si o constiinta lucida care s-a incapatanat mereu sa gandeasca liber.
E prea nedreapta aceasta plecare prematura ca sa mai pot spune ceva. Dumnezeu sa-l odihneasca in lumea celor drepti! Sunt alaturi de sotia sa si de familia indoliata si le transmit sincere condoleante!"
, a declarat Corina Cretu, europarlamentar PSD.

"Mile Carpenisan a plecat dintre noi asa cum pleaca toti oamenii pretiosi - pe neasteptate. Era un nume pe care il enumeram cu totii de cate ori ne gandeam la cei care practica jurnalismul profesionist, dupa reguli, modern, corect si lucid. Cei mai multi dintre noi il asociem cu celebrele corespondente de razboi din Iugoslavia, ceea ce reprezinta cu adevarat o marca a valorii - un ziarist pe care ti-l evoca, peste timp, munca si realizarile sale (si nu controversele sau mondenitatile) este un ziarist autentic", scrie Adrian Nastase pe blog.

La final de drum...


... Mile Carpenisan se va odihni in cimitirul "Rusu sirianu" din Timisoara, acolo unde a fost depus astazi (23 martie), in jurul orei 14.00.
Inmormantarea va avea loc miercuri, 24 martie, la ora 15.00.
23 Martie 2010
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • LACATUS CODRUT pe 26 Mar 2010, 13:27
    Drum bun Mile!!

    E greu atunci cind ne confruntam cu realitatea,e si mai greu atunci cind o traim....murim cu gindul ca am fi putut rasturna lumea ,ca am fi putut fi cineva...doar Domnul stie sfirsitul ...doar El ne poate face fii lui! Tu Mile esti deja unul dintre ei....Drum bun Mile si Dumnezeu sa te odihneasca !!

    0
    0

  • floriana moraru pe 25 Mar 2010, 18:57
    d-zeu sa-i lumineze calea

    l-am admirat intotdeauna pentru curajul si sufletul mare pe care l-a avut .Nu se nasc in fiecare zi astfel de oameni. Am pierdut o valoare.Dumnezeu sa-l odihneasaca in pace

    0
    0

  • mihaela pe 25 Mar 2010, 12:14
    adio,mile

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, pacat,mare pacat ca a plecat asa devreme dintre noi, o soarta mult prea nemiloasa.SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE!

    0
    0

  • Gheorghe pe 25 Mar 2010, 08:14
    DORMI IN PACE!

    S uflet bland! Ai pl;ecat si ne-ai lasat! Ai luptat intr-un razboi care nu era al nostru! Pacat!

    0
    0

  • Ine pe 25 Mar 2010, 01:00
    Amnintirea lui va trai vesnic!

    Sincere condoleante familiei!, Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

    0
    0

  • danutzana pe 24 Mar 2010, 22:41
    IMI PARE RAU

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!

    0
    0

  • Carmen pe 24 Mar 2010, 19:57
    Soarta nedreapta

    Dumnezeu sa-l ierte,odihneste-te in pace Mile,viata a fost nedreapta ai salvat de la moarte un om dar a fost luata a ta,noi timisorenii te vom pastra mereu in suflet,si ne mandrim cu tine

    0
    0

  • ANA pe 24 Mar 2010, 18:42
    PACAT,

    Suntem tristi,si copii sunt tristi pentru-ca Dumnezeu ni l-a luat pe Mile reporterul acela care transmitea si noi lasam orice sa-l putem asculta pentru-ca ne fascina cu profesionalismul lui,iar acum noi ramanem mai saraci fara Mile....Dumnezeu sa dea putere parintilor si sotiei sa poata sa duca aceasta mare durere.Regretam din suflet pierderea lui Mile Carpenisan. R.I.P.

    0
    0

  • iulianamirela pe 24 Mar 2010, 13:26
    ultimele cuvinte aici pe pamant

    ’’ Omul nu este stãpîn pe duhul sãu de viatã, ca sã-l poatã opri la fel, nu este stãpân pe ziua mortii si în aceastã luptã nu încape amânare.’’(Ecleziastul8.8) Cum ar putea să prindă hârtia pulsul unui om. A cãzut drept si demn, aşa cum a trãit întreaga viatã, o viatã poate prea scurtã In aceste zile Dumnezeu l-a chemat la sânul Sãu pe Mile, pentru a-i încredinta o altã misiune la fel de sublimã într-o altã viatã. Pacat ca de multe ori nu realizam ce oameni avem lanfa noi, ne dam seama abia dupa ce nu mai sunt de multe ori, si atunci e prea tarziu…. Cu siguranta in ceea ce-l priveşte, Mile a castigat pariul cu eternitatea! Dumnezeu sa+l odihneasca in pace! iuliana jurnalist jurnalist

    0
    0

  • Vidosava Micin pe 24 Mar 2010, 01:54
    UN ULTIM OMAGIU LUI MILE CARPENISAN

    Odihneasca-se in pace!Sincere condoleante familiei indurerate !Sunt prea mici cuvintele care pot descrie faptele mari si valoarOdihneasca-se in pace!Sincere condoleante familiei indurerate !Sunt prea mici cuvintele care pot descrie faptele mari si valoarea umana a lui Mile Carpenisan.A fost cinstit,marinimos,curajos si demn,a facut cinste nationalitatii sarbe careia i-a apartinut,un exemplu greu de inlocuit...Am fost colegi de liceu,nu l-am mai vazut din scoala live,doar la tv cand l-a vazut o lume intreaga,insa e ca si cum l-am vazut nu demult,unii oameni pot lasa urme si impresii deosebite ,chiar fara sa-i vezi stiind ca exista.Mile va trai vesnic in amintirea celor care stiu sa aprecieze valoarea umana a unui OM!! Vidosava Micin

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod