Festivalul brazilor de Craciun - Povestea Brazilor de Craciun

Salvaţi Copiii România organizează, pentru al treisprezecelea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment de strângere de fonduri în vederea facilitării accesului la educaţie al copiilor din mediile sociale vulnerabile. Gala va avea loc pe 5 decembrie, la Hotel Radisson Blu Bucureşti.

Brazii unicat - elementele ce constituie subiectul licitaţiei care are ca scop strângerea de fonduri pentru susţinerea cauzei - vor fi semnaţi şi anul acesta de designerii invitați. Aceştia sunt: Wilhelmina Arz, Hamid Nicola Katrib, Irina Solomon & Azay, Kristina Dragomir, Lena Criveanu, Carmen Ormenişan, Stephan Pelger, Doina Levintza, Veronica Zaharia & The One (Parlour & Andreea Esca), Mădălina Dorobanţu, Mirela Diaconu, Malvina Cervenschi, Alexandru Ghilduş & Mihnea Ghilduș, Anca Rusu, Maria Lucia Hohan, Ramona Filip.


Ramona Filip

“Inainte de toate, ma simt extrem de onorata sa fiu invitata la acest frumos eveniment la care atatia oameni minunati si cu suflet isi  alatura fortele de cativa ani buni pt un scop atat de nobil. Nu as fi spus niciodata “nu” si sunt bucuroasa si mandra ca intr-o mica masura pot contribui la bucuria unui copil,  mai intai ca roman dar si ca mama, pt ca o data dobandit statutul de mama am devenit, daca nu am fost suficient, mult mai sensibila la tot ce inseamna copii, copii care au nevoie de un sprijin, copii cu un viitor incert. “

Bradul de craciun  - “Inseamna pt mine amintiri  minunate, cei mai frumosi ani ai copilariei, inseamna craciunul acasa in Maramures cu oamenii cei mai dragi sufletului meu. Inseamna ferestre inghetate, miros de sarmale pe care mama le punea la fiert la foc incet pe soba, ciorapi de lana, emotii si pregatiri intense in asteptarea colindatorilor, iar mai tarziu bradul de craciun a devenit locul drag unde la randul meu le povestesc copiilor mei, George si Nicole, cu multa nostalgie, pe fondul colinzilor lui Hrusca , povestile craciunului copilariei mele”.


“Am incercat sa imbrac bradul de Craciun in speranta si iubire. Iubirea ca motor al tuturor actiunilor noastre, actiuni din care sa se nasca speranta intr-o viata mai buna si un viitor mai sigur pentu copii.  Mi-am dorit ca bradul meu sa nu fie unul conventional, ci mai degraba sa prinda viata, asa ca am creat o instalatie cinetica, o jucarie chiar, bazata pe amintiri si basme din copilaria mea.

Balansoarul folosit pentru sustinerea bradului ma duce cu gandul la primii ani din viata unui copil, la rasul lui plin de bucurie. Pentru copiii, bucuria Craciunului vine cu sunete de clopotel, jocuri in jurul bradului, zambete si caldura , elemente pe care am incercat sa le incorporez, avand la baza traditia si maiestria unor mesteri artizani care ma juta la realizarea lui.”


Mirela Diaconu


Ce v-a determinat sa participati la Festivalul Brazilor de Craciun?
„Un copil are dreptul la educație și la condiții decente pentru a-și putea desfășura orele de curs, dar din păcate mulți abia își permit să meargă la școală din cauza sărăciei. Iubesc copiii, iubesc fericirea din ochii lor si energia pozitiva pe care le-o emana celor din jur! De aceea mi-am dorit sa particip la Festivalul Brazilor de Craciun; in dorinta de a aduce un zambet pe  chipurile lor. Impreuna putem ajuta mai mult!”.
Ce simbolizeaza pentru dumneavoastra bradul de Craciun?
„Bradul este unul dintre cele mai puternice simboluri ale Crăciunului iar pentru mine, împodobirea lui a devenit un moment magic, sacru, în care familia se reuneşte. Este cel mai îndrăgit obicei al sărbătoriilor de iarnă, datorită simbolurilor care i se asociază, și anume: dragoste, bucurie, fericire, împlinire, speranță, viață, magie. Se știe despre Crăciun că este sărbătoarea nașterii Domnului Iisus, o sărbătoare a liniștii sufletești, a păcii și a cadourilor, iar mie imi da un sentiment de bucurie si implinire.”

“BubbleTree”  - Bradul meu exprima magia si efervescenta sarbatorilor, bucuria  apropierii unui nou an, cu noi provocari . Este realizat din mici sfere transparente, asemanatoare bulelor de sampanie”.

 

Malvina Cervenschi

Ce v-a determinat sa participati la Festivalul Brazilor de Craciun?
„Festivalul Brazilor de Craciun reprezinta deja o traditie pentru brandul Malvensky.

Anul acesta  a fost unul dedicat traditiilor  romanesti, in tot ceea ce am creat in cadrul brandului nostru, de aceea participarea la Festival vine ca o actiune fireasca. E un gest modest, dar care alaturat proiectelor colegilor mei, voluntarilor si tururor celor implicati se poate concretiza intr-o initiativa cu rezultate eficiente, care schimba vietile acestor copii in bine si care le ofera cel mai frumos cadou intr-unul dintre momentele magice ale anului, cand toti avem nevoie de putina magie.”
Ce simbolizeaza pentru dumneavoastra bradul de Craciun?
„Mai mult decat oricand, bradul imi re-aduce aproape cele mai importante valori personale: caldura familiei mele, dorinta de a-i face pe cei din viata mea fericiti, posibilitatea de a oferi speranta celor care cred in magia Craciunului, sansa de a redeveni copil si a ma bucura cu entuziasm si fericire onesta de clipe pline de imaginatie, siguranta ca ni se ofera tuturor sansa unui nou inceput, trebuie doar sa ne bucuram de el si sa fim recunoscatori.”

Care este povestea bradului pe care il realizati? (simboluri, povestea din spate, materiale folosite etc)
„E al treilea an deja in care Malvensky creeaza o bijuterie din aur de 14 k. Lantul delicat la baza gatului poarta un pandant sub forma unui cuvant, care pentru noi, cei din echipa Malvensky, surprinde exact esenta acestei sarbatori:  Wish!  Fiecare dintre noi are o dorinta la care viseaza si cel mai de pret cadou este sa-si vada aceasta dorinta transformata in realitate. Este ceea ce facem noi in fiecare zi la Malvensky, oferind oamenilor bucurie nepretuita prin dorintele pe care si le pun si pe care nu uita sa le concretizeze. Ne-am gandit la o bijuterie deoarece mesajul pe care aceasta il transmite este etern,  sfideaza trecerea timpului. Chiar si pste 30 de ani, cel care va licita si va castiga lantul va purta cu sine dorinta si motivatia gestului sau.”


Alexandru Ghildus

„Am colaborat cu organizatia Salvati Copiii inainte de initierea Festivalului Brazii de Craciun si, afland despre problemele copiilor de la o echipa de profesionisti cu Suflet Mare, am simtit dorinta de a oferi, la randul meu, putin din ceea ce ar putea insemna un suport profesional si Omenesc.

Astfel, am ramas alaturi de generatii de artisti care, anual, sustin prin creatia lor, o constructie care sa fie, atat exemplu pentru ceilalti, cat si  motiv artistic pentru donatii generoase.”


„Bradul de Craciun este, pentru mine,  legatura cu copilaria si Poarta de intrare in Sarbatoare. Deschizand-o inca din lunile de vara, cand incep lucrul, ma face sa traiesc bucuria mult mai mult decat cele cateva zile din Decembrie, iar sentimentul de participare la un gest umanitar colectiv, imi aduce multumire sufleteasca.”

Wilhelmina Arz

"Pentru ca prima invitatie de participare la festival a venit din partea unei prietene, Corina Barladeanu, in 2002, si de atunci, pentru ca sunt conservatoare, si pentru ca este un cadou de suflet pentru mine, fac cu drag bradul "Salvati Copiii"  = bradul ca obiect de design in viziunea designerului Wilhemina Arz. "
"Ca si mirosul de cozonac proaspat facut in casa, ca si masa de Craciun la care ne asezam cu toti, cum mi-as putea imagina Craciunul altfel decat cu familia adunata in jurul bradului de Craciun, despachetand cadouri."
" Bradul numarul 12 sau "Crisalida de aer", pentru prima data bradul este realizat impreuna cu Camera de Comert Romano-Japoneza, o cerere de colaborare care m-a onorat."Crisalida de aer", departe de a fi un brad traditional de Craciun, este o simbioza de simboluri, metafore si traditii din lumea japoneza vazute de un outsider, si traita, interpretata, prin povestea celebrului scriitor japonez contemporan, Haruki Murakami. Poveste prinsa intre prezent, trecut si viitor, asa cum o exprima orice ikebana, naratiune SF din romanul "1Q84" despre crisalida de aer si materiale "neconvetionale " pentru un brad de Craciun."


Stephan Pelger

Ce v-a determinat sa participati la Festivalul Brazilor de Craciun?
"In fiecare an este o mare onoare pentru mine sa particip , a devenit chiar un " MUST " .

Anul acesta este a 8 -a oara cand particip , si de fiecare data acest eveniment ma face sa simt ca am contribuit si eu un pic la mai mult bine !!!"



Ce simbolizeaza pentru dumneavoastra bradul de Craciun?
"Bradul de Craciun este pentru mine simbolul dragostei, al daruirii si al frumosului . Un obicei fara de care nu imi pot imagina Craciunul !!!"



Care este povestea bradului pe care il realizati? (simboluri, povestea din spate, materiale folosite etc)
"Bradul din acest an simbolizeaza viitorul . Forma abstracta folosita ... ramele foto digitale si gipsul din care este facut bradul ajuta sa-i sublinieze numele: TREE OF THE FUTURE . Iar copiii pentu care cream acesti braduti au nevoie de un viitor ce poate fi asigurat doar prin educatie , deci povestea  lui este simpla si la obiect".

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod