Cum să te ţină mai mult bateria telefonului? 10 sfaturi utile

O baterie externă îţi permite să foloseşti telefonul fără să mai stai lângă priză

4. Opreşte sincronizarea automată


Multe aplicaţii, precum Contacte, e-mail, Facebook, care se sincronizează singure atunci când telefonul este conectat la o reţea WiFi sau date mobile. Atât iOS, cât şi versiunile recente de Android, au o setare în care poţi optimiza funcţionarea aplicaţiilor.

5. Treci pe banda GSM cu cel mai bun semnal


Cu cât semnalul este mai slab, cu atât consumul bateriei e mai intens. Urmăreşte constant nivelul semnalului şi dacă nu e cel mai bun, treci pe un nivel inferior. Este comod să ţii telefonul pe reţeaua de 4G, dar dacă nu stai mult pe reţele mobile, îţi consumi inutil bateria.
Mai bine intri pe 4G doar atunci când foloseşti internetul pentru transfer mare de date, de exemplu pentru a viziona videoclipuri sau pentru a asculta un post de radio.
Același lucru e valabil și pentru WiFi. Alege mereu rețelele cu cel mai bun semnal, pentru că asta recepţie mai bună, dar şi un consum redus de energie.

6. Dezactivează aplicaţiile pe care nu le foloseşti


Urmăreşte ce aplicații consumă cel mai mult din baterie: intră în setările bateriei, iar acolo vei vedea care sunt cei mai mari consumatori. Dacă pe listă apar aplicaţii pe care nu le foloseşti şi acestea nu fac parte din sistemul de operare, atunci dezactivează-le.

7. Schimbă fundalul!


Da, e frumos telefonul tău cu un fundal animat, cu efecte 3D, dar să ştii că asta costă! Iar dacă te enervează mult faptul că bateria moare repede, atunci trebuie să faci un compromis. Fundalul static, mai ales unul negru, consumă cel mai puţin.

8. Opreşte notificările şi vibraţiile


Dacă tactica asta ţi se pare că te rupe prea mult de lume, foloseşte-o măcar atunci când nivelul bateriei scade sub 20%. Dacă îţi mai rămân doar doi stropi de energie, n-ai încotro: decât un telefon mort, mai bine unul cu care să vorbeşti şi să scrii mesaje când ai mare nevoie.

9. Renunţă la Facebook


Dacă după toţi aceşti paşi tot nu sesizezi o îmbunătăţire în consumul bateriei, atunci trebuie să treci la măsuri extreme. Cotidianul britanic The Guardian a testat impactul Facebook asupra bateriei smartphone-urilor, înregistrând timp de o săptămână nivelul de baterie după o zi de utilizare.
Următoarea săptămână, aplicaţia a fost dezinstalată, iar reţeaua de socializare a fost accesată exclusiv din browser. Rezultatul: pe Android, Facebook consumă aproximativ 20% din baterie, iar pe iOS consumă, în medie, 15%. Dacă renunţi şi la Messenger, bateria va rezista şi mai mult. În afară de notificările în timp real, nu pierzi foarte mult din funcţionalitate dacă intri pe Facebook prin browser.

10. Închide telefonul noaptea sau treci pe Air Mode


Când dormi, n-ai nevoie de telefon, desigur. Dacă nu îl foloseşti pe post de deşteptător sau n-ai remindere salvate pentru prima oră, atunci închide-l şi dimineaţă bateria va avea tot atâta energie câtă i-ai lăsat seara.

Dacă nu poţi face asta mereu, poţi încerca în weekenduri sau când ai zile libere şi vei vedea că e mai comod să nu-ţi începi ziua lângă priză. Sau poţi să laşi telefonul pe mod Avion, pentru funcţionare cu un consum minim.


Foto: Depositphotos

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod