Ciprian Vlaicu: "O casa inseamna energie, inseamna libertate si multa emotie"

Ciprian Vlaicu este arhitect și graphic designer și are o experiență de opt ani în domeniu. A renovat mai multe locuințe, dar a amenajat și câteva restaurante. Este de părere că în viață trebuie să faci ce îți place, iar liniștea sufletească este cea mai importantă pentru el. Ciprian este pasionat de gătit și îi plac foarte mult tatuajele. Are câteva desenate chiar de el, unul dintre ele fiind casa în care a copilărit.

Sezonul 5 Visuri la cheie incepe pe 12 septembrie, de la 20:30. Echipa este formata din: Corneliu Ulici – prezentator, Adela Parvu – designer de interior, Cristina Joia – designer de interior, Ciprian Vlaicu – architect, Valentin Ionascu – architect

- Conceptul de „smart home" este din ce in ce mai popular. Ce parere ai despre acest lucru?

- Evolutia este un lucru firesc si incurajez acest concept. Insa functionalitatea casei trebuie asigurata in orice situatie. Atata vreme cat casa functioneaza, fluxurile sunt indeplinite corespunzator, iar beneficiarul este multumit, confortul oferit de conceptul smart home este binevenit.

- Ce cauta romanii atunci cand vor sa inceapa un proiect de design?
- Romanii gandesc diferit un proiect de design.

Unii oameni fac research, altii apeleaza la specialisti. Insa cred ca doar 3 lucruri se regasesc la oricine: confortul, functionalitatea si bugetul.

- In acest moment, romanii intampina dificultati in gasirea locuintei ideale. Ce ar trebui sa caute atunci cand decid sa isi gaseasca un nou camin?
- Consider ca in piata se fac multe compromisuri cand vine vorba de locuinte. Eu ii incurajez sa se lase ghidati de instinct. O casa inseamna mai mult de 4 pereti. Inseamna energie, inseamna libertate si multa emotie. Daca nu simti ca acolo este caminul / locul tau, continua sa cauti.
Sunt multe caracteristici tehnice care pot sa faca un plan arhitectural sa fie cel mai bun, insa un camin se face cu sufletul.



- Care este relatia ta cu colegii tai din echipa Visuri la cheie? Care dintre ei iti este cel mai apropiat?

- Am avut un start nou. Chiar daca Adela este veterana echipei, si ea a luat lucrurile de la zero in acest sezon. Ii apreciez pe toti si deja simt ca am castigat o familie. Cristina imi este ca o sora, iar vitalitatea ei este molipsitoare. Valentin este „my partner in crime" si imi plac la nebunie discutiile cu el despre arhitectura si despre proiectele noastre de la Visuri la cheie.

Corneliu este mereu surprinzator si ma provoaca ori de cate ori are ocazia. Adela este mereu surprinzatoare cu povestile ei. Toti patru, alaturi de toata echipa din spate, imi sunt apropiati. Suntem toti o mare familie. Familia Visuri la Cheie.

- In ce masura consideri ca aceasta emisiune ajuta societatea in care traim?
- Lectiile pe care le primim noi, cei din echipa, sunt de fiecare data diferite si incarcate emotional. Sigur, societatea are nevoie sa vada si sa simta ca bunatatea inca exista in noi. Ca sacrificiul ne face mai sinceri si ne arata ca putem sa fim mai ingaduitori unii cu ceilalti.
Si nu in ultimul rand, cred ca putem vedea toti ca speranta in ceva mai bun se poate transforma in ceva real.

- Ce cuvant ar descrie cel mai bine emisiunea Visuri la cheie?

- Realitate! Pentru ca suntem reali. Problemele, dorintele, visurile si realizarile noastre reprezinta realitatea noastra de zi cu zi

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod