Nu discutați în fața televizorului, s-ar putea să vă înregistreze

Televizoarele inteligente Samsung fac subiectul unei dezbateri în presa internațională, fiind suspectate că-și ascultă prea bine „stăpânii”. Sub pretextul că răspund la comandă vocală,

samsungTelevizoarele inteligente Samsung fac subiectul unei dezbateri în presa internațională, fiind suspectate că-și ascultă prea bine „stăpânii”. Sub pretextul că răspund la comandă vocală, televizoarele produse de firma sud coreeană înregistrează de fapt toate discuțiile ambientale purtate de persoanele care se află în fața ecranului. Și dacă numai le-ar înregistra ar fi scuzabil, dar conform avertismentelor scrise chiar de firma producătoare, respectivele conversații sunt transmise „spre procesare” unei a treia părți, care însă nu este numită, în ciuda insistenței celor preocupați de protecția datelor personale.

Dacă aveți, așadar, acasă, un smart TV Samsung care are și comandă vocală, fiți atente ce vorbiți de față cu televizorul, că nu se știe cine are acces la secretele voastre și mai ales ce face cu informațiile respective.

O situație valabilă, de altfel, și pentru telefoane inteligente sau alte „unelte” de comunicare moderne, pentru folosirea cărora ne dăm acordul orbește și oricui să se folosească cum dorește de datele noastre personale.

Această știre vine la doar câteva zile după ce, tot în Coreea de Sud, o femeie a chemat pompierii ca s-o salveze din „gura” aspiratorului „inteligent”, care îi înghițise părul și amenința să-i mănânce capul...

Tehnologia inteligentă pare că vrea să preia controlul, dar nu întotdeauna ca să ne ușureze viața, așa cum ne-a plăcut să credem când am creat-o.

Cum spunea cineva la auzul acestor știri, de frică nu vom mai folosi nici mopul, că cine știe ce se poate ascunde și în el ;)

 

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod