Distracțiile lunii septembrie

Chiar dacă s-a terminat vacanța, nu e un motiv să plângem în pumni în drum spre serviciu. Vremea bună și orașul ne oferă suficiente motive să ieșim din casă luna asta, și să pretindem

Chiar dacă s-a terminat vacanța, nu e un motiv să plângem în pumni în drum spre serviciu. Vremea bună și orașul ne oferă suficiente motive să ieșim din casă luna asta, și să pretindem că încă mai suntem un pic în vacanță.

De pildă festivalul de teatru independent Undercloud, anul ăsta devenit internațional, care vă oferă până pe 11 septembrie, în fiecare zi, câte trei piese de teatru, una și una. Cu actori asemenea.

Undercloud este primul festival românesc de teatru independent, care promovează din 2008 mișcarea teatrală independentă din România.

În cadrul ediției de anul acesta vor fi prezentate la București și spectacole din Marea Britanie, Franța și Ungaria. Timp de 11 zile, în perioada 1-11 septembrie 2014, la Muzeul Național al Țăranului Român, Undercloud aduce la un loc 32 de spectacole, producții ale teatrelor independente din București și de peste hotare. Programul pe zile poate fi consultat aici.

***

La Biblioteca Națională a României, pe malul Dâmboviței, în fiecare seară până duminică, 6 septembrie, se cântă muzică barocă în aer liber. „Nocturne baroce” se află la a doua ediție și păstrează un aer relaxat de vacanță, cu scaunele amplasate pe treptele bibliotecii, sub clar de lună, cu apele Dâmboviței la o pală de vânt distanță.

Intrarea e liberă, programul artiștilor poate fi consultat aici.

***

Pentru că arta nu e de fapt niciodată gratis, chiar dacă multe manifestări culturale se derulează cu intrare liberă - asta înseamnă că cineva plătește pentru reprezentațiile alea, totuși - vă propun și o nouă manieră de a pune în scenă o piesă de teatru. Tot independentă, dar de data asta dependentă de donațiile celor care vor s-o vadă jucată.

E vorba despre piesa „Și veni bărbatul la femeie”, povestea a doi oameni „trecuți de 40 de ani”, divorțați, care încearcă să ia viața de la capăt, deși nimic din ea nu-i încurajează.

Găsiți povestea mai pe larg aici, unde puteți afla și modul în care se poate contribui la finanțarea ei, astfel încât pe 20 septembrie să poată fi jucată.

Deocamdată piesa are distribuție și un afiș sugestiv, realizat de artista Carmen Nistor.

***

Din 12 septembrie, la Grădina Uranus, se petrece a treia ediție a BalKaniK Festival, primul eveniment din România dedicat în totalitate muzicii şi valorilor din Balcani. Cine a mai fost din 2011 până acum, la precedentele ediții, știe că pe lângă muzica antrenantă a diverselor popoare înrudite din Balcani, la festival sfârâie și grătarele, precum și alte lichide răcoritoare pe gâturile încinse de antren ;) Totul între 12 și 14 septembrie, în Grădina Uranus din București (Uranus 144, lângă Piața de Flori George Coșbuc), unul dintre spațiile magice ale Bucureștiului, care se deschide anual publicului doar la festival.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod