Zone din Europa cu temperaturi de peste 15 grade în noiembrie

De la 10 grade în sus, vremea este acceptabilă pentru o vacanţă de toamnă/iarnă. Problematice sunt regiunile unde mai bate şi vântul, sporind senzaţia de frig Peste 15 grade la amiază

De la 10 grade în sus, vremea este acceptabilă pentru o vacanţă de toamnă/iarnă. Problematice sunt regiunile unde mai bate şi vântul, sporind senzaţia de frig

plaja-bari

Peste 15 grade la amiază deja sunt numai bune. O cămaşă plus un puloveraş sau o hăinuţă subţire, şi gata turistul de drum.

Parcă v-am mai povestit despre o opţiune excelentă pe care site-ul AccuWeather.com o oferă. Alegi un oraş în care vrei să afli cum este/a fost vremea, apoi dai click pe “month” şi alegi o lună din trecut.

În cazul nostru voi alege luna noiembrie a anului 2014. Sistemul îmi afişează apoi un calendar cu temperaturile maxime şi minime înregistrate în fiecare zi a lunii noiembrie de anul trecut.

În plus, în fiecare căsuţa sub maxime şi minime, sunt figurate şi valorile medii multianuale – câte grade este normal să se înregistreze la acea dată (hist. avg.). Deci îţi dai seama în mare cam la ce să te aştepţi când vei merge tu în vacanţă în noiembrie 2015.

Aşadar, conform datelor înregistrate, în luna noiembrie, trebuie să te aştepţi la:
Nisa (Coasta de Azur) – Ziua între 18 şi 21 de grade, noaptea nu mai puţin de 12-13.


Barcelona – Cam între 16 şi 19 de grade ziua, şi dimineţi cu minime din două cifre.
Dubrovnik (Croaţia) – Anul trecut au fost numai 4 zile în luna noiembrie cu temperaturi sub 15 grade (pe final de lună).

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod