Facebook Twitter Comenteaza
de
Zully Mustafa

Chemarea drumului de sub stele

 

CALENDAR

  • 21 iunie 08 - St Jean Pied de Port
  • 23 iunie 08 - Roncesvalles
  • 24 iuien 08 - Larrasoana
  • 25 iunie 08 - Cizur Menor
  • 26 iunie 08 - Puente la Reina

Am auzit ca exista un loc unde se intampla miracole, un drum de aproximativ 800 de km, pe care, daca reusesti sa-l parcurgi pe jos, te intorci la starea aceea pura pe care ai avut-o candva, pe vremea cand imparteai lopatelele de plastic si galetusele pline de nisip cu primul prieten, si-acela facut pe moment, fara prea stat pe ganduri, fara facut calcule inutile. Atunci cand nu conta varsta, sexul, starea materiala a parintilor celuilalt. Important era sa fie nisip mult in jur, ca sa poti construi un castel de durata unui val, ca s-o poti lua neobosit de la capat.

Acum, fii sincera, mai poti sa o iei chiar asa de usor de la capat, dupa ce ai trecut, intre timp, printr-o prima mare durere? Dupa ce-ai plecat de-acasa si te-ai maturizat cam brusc? Dupa ce te-ai despartit brutal de cineva drag? Dupa ce-ai intalnit tradarea sub toate formele ei? Disperarea rutinei. Neincrederea in oameni. Sila de tine insuti. Daca faci calcule si totul iti da cu minus, vino cu mine pe Camino. Un fel de ped aspera ad astra... Am auzit, nu stiu daca e adevarat.
Citeste mai mult »

 
Pelerinajul catre Santiago de Compostela  Ei bine... cand nimic nu merge, e cazul sa ... » Legenda lui Santiago Se pare ca un taran spaniol, condus pe un camp de ... »
45 de zile de vacanta Nu a fost nevoie de semne care sa ma impinga in calatoria... » Fii atent la semne si tine drumul Daca esti atent, nu ai cum sa te ratacesti pe Camino...»
De la Burgos la Fromista Burgos este al doilea mare oras prin care trece Camino, dupa Pamplona ... » Calatorie pentru o lume mai buna. Cea pe care o ai deja in tine... Inainte de a incepe...»
Tauri si oameni - Sarbatorile de San Fermin Intre 6 si 14 iulie 2008, au avut loc sarbatorile de San Fermin, patronul » Barbatul de la capatul pamantului Ai sa te smucesti inca o data, ai sa te simti trasa inapoi»
Foncebadon, satul-fantoma si ciudatul pelerin Reputatia acestui satuc se datoreaza cartii lui Coehlo» Tabara de vara in 900 de km Daca cineva ar avea rabdare, sau timp, sau ar fi interesat sa»