Stafidele - Beneficii asupra sanatatii


Protectie antioxidanta oferita de fenoli

Aceste substante sunt cunoscute, in special, pentru eficienta in neutralizarea radicalului liber al oxigenului numit anion superoxid.


Boronul - vital pentru oase sanatoase

Boronul este important pentru oase, in special pentru femei, luptand impotriva osteoporozei. Boronul este un mineral necesar pentru preschimbarea estrogenului si a vitaminei D in formele cele mai active. Nivelul de estrogen scade dupa menopauza, iar densitatea osoasa scade.
Studiile au aratat ca boronul ofera protectie impotriva osteoporozei.


Dinti si gingii sanatoase

Desi sunt dulci si lipicioase nu provoaca carii si boli gingivale, ci chiar sunt benefice. Fitonutrientii din stafide (in special acidul oleanolic) sunt eficienti in distrugerea bacteriilor care cauzeaza cariile si bolile gingivale.


Protectie impotriva degenerescentei maculare

Fructele iti pot fi de mare folos in pastrarea vederii. Un studiu publicat in "Arhivele de Oftalmologie" indica faptul ca 3 sau mai multe portii de fructe consumate pe zi duce la scaderea riscului (cu 36%) aparitiei degenerescentei maculare, principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta.

In acest studiu, in care au fost implicati 110.000 femei si barbati, cercetatorii au analizat efectul pe care il are consumul de fructe, legume, vitamine antioxidante A,C,E si carotenoide asupra participantilor.
In timp ce, in mod surprinzator, consumul de legume, vitamine antioxidante si carotenoide nu au avut un efect major in prevenirea degenerescentei maculare, consumul de fructe a avut un rol foarte important in prevenirea acestei boli.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod