O alimentație echilibrată - secretul unei vieți armonioase

Alimentația echilibrată este secretul unei vieți armonioase, fără doar și poate. Nici prea mult, nici prea puțin din niciun aliment.
Este important să știi ce alimente îți fac bine și ce ar trebui să eviți, așa că, poate cel mai bun sfat pe care ți-l pot oferi este să-ți asculți corpul. Dacă există alimente care nu-ți fac bine, fii sigur că organismul tău îți va spune asta. Balonarea, senzația de prea plin, lipsa de energie, toate acestea sunt mesajele pe care ți le trimite corpul, așa că nu le ignora.

Un astfel de exemplu este laptele de vacă. Dacă apar dureri abdominale, diaree, balonare sau chiar vărsături după ce ai consumat un pahar cu lapte, ai putea avea intoleranță la lactoză. Dar este bogat în calciu, ai putea spune. Așa este. Totodată, asta nu înseamnă că nu ai la îndemână și alte alternative care îți pot oferi necesarul de calciu zilnic. În plus, laptele de vacă este bogat în grăsimi saturate (grăsimi nesănătoase).

Ce poți alege în locul produselor pe bază de lapte?


O variantă este laptele obținut direct din boabele de soia, nemodificate genetic. Este o alternativă sănătoasă a laptelui de origine animale. De ce? Pentru că nu conține colesterol, lactoză, conservanți sau coloranți și este bogat în grăsimi nesaturate (grăsimi bune), indispensabile pentru sănătatea celulelor. Despre băuturile din soia poți afla mai multe informații de aici.

De asemenea, dacă nu poți digera carnea suficient de repede, îți poți îndrepta atenția tot către produsele din soia nemodificate genetic pentru că și acestea sunt bogate în proteine. Cum spuneam, ascultă-ți corpul.
 

Ce ar trebui să mănânci de dimineața până seara pentru a te asigura că ai o alimentație echilibrată?

 
Dimineața
Poți opta pentru o băutură din soia de la Inedit pe care o poți consuma ca atare, cu o porție de cereale integrale sau într-un shake cu fructe sau legume. Îți va da energie fără să-ți solicite sistemul digestiv.
 
Până la prânz, asigură-te că ai băut deja 2-3 pahare cu apă plată. Nu numai că te hidratezi, dar apa ajută și la eliminarea toxinelor și îmbunătățirea digestiei.
 
Gustare 
Între mic dejun și prânz poți lua o gustare care poate consta fie în fructe sau legume proaspete, fie puțin tofu lângă o felie de pâine din semințe. 
 
Prânz
Dacă dimineața ai optat pentru un shake, la prânz poți consuma carne slabă cu legume verzi. Dacă ai consumat cereale sau ceva mai consistent la prima masă, atunci te poți orienta către o supă cremă de legume. Cum spuneam mai sus, echilibrează mesele și nu uita să te hidratezi.
 
Cină
Un stomac ocupat nu te va lăsa să te odihnești așa cum ai nevoie. Încearcă să mănânci întotdeauna cu 3-4 ore înainte să te culci și optează pentru mese ușor de digerat. Poți mânca o salată cu legume verzi și bucăți de tofu fără saramură de la Inedit, asezonată cu o lingură de ulei de măsline și zeamă de la jumătate de lămâie.
 
Nu uita! Alimentația echilibrată este secretul unei vieți armonioase, așa că asigură-te că ai o alimentație variată, de calitate și bogată în nutrienți.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod