Dietă. Care sunt ciorbele preferate de români în funcţie de zona ţării

Acrite cu borş sau zeamă de varză, cu carne de pui, de vacuţă sau afumătură, servite cu ceapă sau ardei iute, acestea nu lipsesc de pe mesele românilor
foodpanda, cea mai mare platformă online de food ordering din România, prezintă topul ciorbelor prezente zi de zi pe mesele românilor, mâncate cu drag de multe generații încoace.

#1. Ciorba de văcuță
Fie că este acrită cu borș proaspăt, cu oțet sau doar cu roșii, ciorba de văcuță este felul de mâncare preferat al multor români, cărora le aduce aminte de prânzurile îmbelșugate, alături de cei dragi.
 
#2. Ciorba de găină cu tăiței de casă
Cu gust și aromă inconfundabile, densă și delicioasă, ciorba de găină cu tăiței de casă este perfectă pentru anotimpul rece.


#3. Ciorba de perișoare
Perișoarele pot fi făcute din carne de pui, vită sau pește, cu legume călite în ulei fierbinte, în prealabil, sau fierte direct, iar la final ciorba poate fi dreasă cu smântână sau servită fără. Oricum ar fi, ciorba de perișoare e, întotdeauna, un deliciu!

#4. Ciorba de burtă
Nu credem că există român care să poată spune, sincer, că nu a mâncat, măcar o dată, ciorbă de burtă. Cu foarte multă carne, legume și smântână, ciorba de burtă este extrem de sățioasă și extraordinar de gustoasă!
 
#5.
Borșul de pește

Această rețetă dobrogeană tradițională este îndrăgită deopotrivă de cei care au crescut în această zonă a țării și cărora le aduce aminte de copilărie, precum și de toți cei cărora le place gustul unic al ciorbei pescărești.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod