Cum sa castigi in greutate?

Intr-o lume invadata de retete pentru slabit, exista totusi persoane care isi doresc sa castige cateva kilograme in plus din motive de sanatate.
Cele mai mari riscuri la care este expusa o persoana slaba (care cantareste sub greutatea corporala normala) sunt complicatiile care pot aparea in timpul unei operatii si o insanatosire (recuperare) foarte lenta. Insa aceasta situatie poate fi remediata prin adoptarea unei diete potrivite care sa-ti asigure necesarul de calorii pentru a castiga in greutate.

Unele persoane sunt slabe indiferent cat de mult ar manca si sunt mereu invidiate de persoanele care castiga in greutate foarte usor si repede. Daca ti se pare ca esti prea slab/a si consideri ca nu ti-ar strica macar cateva kilograme in plus, iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta.


Adopta obiceiuri sanatoase

Pentru a castiga in greutate trebuie sa consumi alimente cu valoare calorica mare.
Incearca sa maresti cantitatea de alimente consumate zilnic, insa nu uita ca este extrem de important sa eviti grasimile si zaharurile. Cu toate ca mancarurile bogate in grasimi contin cele mai multe calorii, este indicat ca acestea sa fie consumate in mod cumpatat. Intr-adevar daca te gandesti la retetele cele mai bogate in calorii nu iti vine altceva in cap decat deserturi si cat mai multe prajeli. Insa, accentul trebuie pus pe alimentele care au un profil nutritiv diversificat si contin, pe langa grasimi, si carbohidrati, proteine, vitamine si minerale.

Mesele principale, in special micul dejun trebuie sa aiba o importanta majora in cazul in care iti doresti sa castigi cateva kilograme in plus. Evita gustarile dintre mesele principale pentru a mari pofta de mancare sau daca nu te poti abtine opteaza pentru fructe uscate, cereale, batoane proteice sau iaurt de fructe (datorita continutului ridicat de calorii, vitamine si minerale).
De asemenea, mananca incet si relaxat pentru a te asigura ca sistemul tau digestiv functioneaza corespunzator.


Mananca mult
  • Este foarte important sa-ti stabilesti singur/a numarul meselor principale luate in fiecare zi (intre 5-6 pe zi este cel mai indicat) si orele fixe ale acestora, pe care sa le respecti;
  • Bea multe lichide cu valoare calorica mare precum sucurile, laptele, milkshake sau bauturi sportive;
  • Consuma cat mai des alimente bogate in amidon cum ar fi: orez, ovaz, paste, cartofi, morcovi si dovleac;
  • Adauga intotdeauna iaurt, sos din smantana sau alte combinatii de sosuri peste mancarurile obisnuite si salate;


Proteinele

Proteinele sunt esentiale pentru organism deoarece ajuta la o buna functionare a sistemului imunitar si la o insanatosire/recuperare rapida.
Adevarate surse de proteine constituie cerealele, semintele si alunele, produsele din soia (lapte din soia, tofu, tempeh) in cazul in care esti vegetarian sau laptele, iaurtul, branza si ouale pentru non-vegetarieni.

Trebuie sa te asiguri ca ai inclus in fiecare masa luata o sursa de proteine. Soia si produsele lactate sunt recomadate, deoarece nu au un continut ridicat de fibre. De asemenea, consuma zilnic fructe uscate, alune, migdale si struguri pentru a castiga un surplus de energie.


Mareste aportul de calorii

Adaugand extra calorii la fiecare masa poti transforma mancatul intr-o experienta creativa. Incearca aceste cateva combinatii si incearca sa-ti folosesti imaginatia pentru a inventa altele.
  • Inlocuieste apa cu laptele degresat in cazul supelor sau a diferitelor sosuri;
  • Prepara-ti un shake de fructe cu lapte degresat;
  • Adauga lapte degresat in piureul de cartofi;
  • Adauga avocado si branza degresata in salatele de legume.

Nu te astepta sa te ingrasi mai mult de 0,5 - 1 kilogram pe saptamana.
Aceasta reprezinta o modalitate sanatoasa de a castiga in greutate.
 

Comentariile 51-85 din 85

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • niko pe 24 Oct 2007, 12:20
    de zi voi incepe aceasta dieta de ingrasare

    sper sa ma tin de ea ..si sa pun mai repede pe mn k nu mai pot..

    0
    0

  • adrian pe 23 Oct 2007, 21:37
    voi incerca:)

    din kte vad nu pare prea greu sa respect acest prospect:)Promit k voi incerca

    0
    0

  • Roxana pe 19 Oct 2007, 20:48
    ...

    Da cred ca este buna reteta de a te ingrasa.Nu stiu am gasit alta pe un alt site shi mia parut...mult mai interesanta...da merge sa incerc....

    0
    0

  • Marius pe 13 Oct 2007, 21:40
    vreau o ingrasare rapida!

    Deci am incercat de toate...am mancat mult am incercat cu sport..degeaba..ash vrea sa imi recomandatzi ceva bun! Fac orice..10 kg ash vrea!!

    0
    0

  • iuliana pe 15 Sep 2007, 20:28
    o intrebare

    pey.........am 14ani si nu sunt nici inalta 1.45 sunt slabuta am 31 de KG.......nu chiar..da totusi........si as vrea sa ma ingras........... CE PARERE AVETI?LA INALTIMEA ASTA CATE KILOGRAME AR TREBUI SA AM??

    0
    0

  • popescu stela pe 12 Aug 2007, 16:10
    ingrasare

    sa iau in greutate

    0
    0

  • ISABELA pe 23 Iul 2007, 00:15
    VREAU SA MA INGRAS

    AS VREA SAMI TRIMITETI O RETETA DE INGRASA SI SAMI RECOMANDATI SI MIE NISTE PASTILE DE INGRASARE

    0
    0

  • raluca pe 19 Iul 2007, 09:55
    pt a te ingrasa

    Buna ziua! numele meu este Raluca si am 14 ani! am o problema . sunt slaba ! ce trebuie sa fac pt a ma ingrasa??? am luat i-diul lui Katy

    0
    0

  • alexandra pe 21 Iun 2007, 12:08
    vreau sa ma ingras

    am 17 ani,1.60 si am 39kg...ce sa fac sa ma ingras,oricat as manca nu se pune pe mine!de cand am fost operata de apendice nu mamai pot ingrasa...cum sa fac sama ingras?exista si ceva exercitii care sa ma ajute sa ma ingras?

    0
    0

  • Colta Ana-Maria Madlina pe 23 Mai 2007, 13:48
    nu stiu ce sa mai fac...

    AM 20 DE ANI SI AM CAM IN JUR DE 45 kg,NU AM FOST INTOTDEAUNA ASA AM SLABIT IN ULTIMA VREME..EU SUNT SI MAI PRETENTIOASA LA MANCARE DAR SINCER VREAU SA MA INGRAS PT K MA SIMT DIN CE IN CE MAI SLABITA,AMETITA...NU MA SIMT BINE DELOC.CE SA FAC????

    0
    0

  • maria pe 4 Mai 2007, 18:41
    cum se poate ingrasa un om intrun timp scurt?

    oricat as manca am un organism care nu mi da voie sa ma ingras am slabit 15 kg intrun an si acum nu ma mai pot ingrasa la loc spuneti mi va rog cum se procedeaza si ce rezultate obtin intrun timp scurt? poate fi vorba si de vreo boala care sa ma faca sa slabesc intrun timp asa de scurt?

    0
    0

  • cristina pe 4 Mai 2007, 18:36
    slabit

    am 17 ani la varsta de 14-15 ani aveam 60 de kg..a trecut un an si am ajuns acum la 48 de kg..intr-un an am slabit enorm..mi-au iesit oasele de la mijloc afara..sunt plata..inainte nu eram asa..numai am pofta de mancare deloc...mananc odata pe zi...si nu stiu cum sa ma mai ingras..nici vitamaxul nu este bun pentru mine ..nici macar acela..mai si fumez...nu stiu ce sa mai fac...e poibil sa am oare vreo boala...?

    0
    0

  • bia pe 21 Apr 2007, 22:36
    pai....

    Am un baaiat care imaginati-va ca a avut cam 50-54 kg.S-a apucat de un regim nu stiu care si a slabit.El nu cred ca stie ca e bine ce a facut dar in fine ... acum s-a apucat sa manance dar nu ia in greutate.Imi tot spune ca vrea sa manance sanatos.Si cand am fost cu el la doctor, nu stiu cum dar ia iesit la colesterol 200.. desi nu prea vad cum.Deci va rog sfatuiti-ma cum sa-l fac sa manance pt. k nu vrea cartofi si dastea mai grase.Va rog mult.

    0
    0

  • Mioara pe 28 Feb 2007, 14:05
    Nu mi-ar strica 5-6 kg in plus

    Am 32 de ani si la varsta mea am 48 kg pe care le am de vre-o 10 ani ,nici nu ma ingras dar nici nu slabesc .Imi place articolul vostru ,mai mereu se vorbeste de slabit dar niciodata pana acum nu am vazut vreun articol ptr cei care vor sa se ingrase.Mananc doar ca mananca si ai mei in acelasi timp daca ar fi dupa mine nu as manca cu zilele ,deci nu am pofta de mancare .Puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat va rog ?

    0
    0

  • Cristina Greavu pe 30 Ian 2007, 20:59
    Mi-ar trebui inca vreo 4 kilograme

    Am 24 de ani si oscilez de milta vreme in jurul a 45 de kg. E frustrant pentru ca niciodata nu imi gasesc haine pe masura. Cumparaturile sunt un chin pentru mine. Acesta e primul articol despre retete de ingrasare sanatoase pe care il citesc. Pana acum n-am auzit decat despre ciocolata si cartofi prajiti. Problema mea este ca eu nu am pofta de mancare si asa sunt de cand ma stiu. In afara de paste, nu mananc altceva cu placere. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.

    0
    0

  • cristina ccb pe 3 Oct 2006, 15:29
    cumte ingrasi putin

    Cea mai buna metoda dupa parerea mea este sportul facut regulat. Dintotdeauna am fost f slaba 48-50 kg, in conditiile in care am 1.70,si mi-am dorit de cand ma stiu sa mai iau cateva kg.Nu am urmat nici o "cura " de ingrasare, imi doream ...dar atat....Pana cand am inceput sa merg la sala de fitness, ma duceam regulat , chiar zilnic , mi-am facut un program de exercitii( lucram numai cu greutati- anaerob) si incet incet au inceput sa se faca vazute rezultatele, am inceput sa pun kg. Recunosc insa ca acest program ( cu greutati ) tinut o perioada indelungata( la mine rezultatele s-au vazut cam dupa 6 luni), mai mult de 3 ani, te duce usor spre cealalta extrema ( ajunsesem la 59 kg-fara a fi grasa insa ).De aceea acum cand ma mentin constant la 55-56 kg incerc sa combin exercitiile aerobe cu cele anaerobe. Concluzia: sportul e fff important, regimul alimentar,numaratul caloriilor etc nu stiu cata influenta are in aceasta problema

    0
    0

  • adinutza pe 14 Sep 2006, 13:55
    si eu vreau cateva kg in plus!!

    sunt interesante, parerile voastre, dar eu imi doresc un program de ingrasare care sa-mi permita sa-l fac si la servici.Am auzit de la cineva (reteta testata de pers respectiva)ca trebuie sa mananci 3-4 banane/zi si 3 mese (dim, pranz, seara)si te ingrasi (datorita faptului ca bananele au multe calorii-1gr banana=100cal)si contin 60% carbohidrati.As vrea sa stiu..este adevarat ca te poti ingrasa, mancand zilnic banane, pana ce ajungi la greutatea care ti-o doresti?Pe langa banane se mai poate completa cu o lingurita miere, nuci, alune, etc.Pot ajunge la un rezultat urmand aceasta reteta?

    0
    0

  • nadia pe 5 Aug 2006, 12:50
    retete de ingrasat

    eu nu am primit nimic si asi dorii sa ma ingras

    0
    0

  • Me pe 19 Mai 2006, 17:48
    dieta de ingrasare

    Eu nu as recomnda nimanui o dieta de ingrasare. Ar trebui sane iubim asa cum suntem. Inseamna ca nu ne respectam indeajuns..

    0
    0

  • yo.... pe 19 Apr 2006, 23:33

    buey..........chilograme???sau kilograme??????????ia uita-te in dex si vezi cum se scrie...saraca de tine...

    0
    0

  • Alisa pe 22 Mar 2006, 12:24
    cum m pot ingrasa

    articolul dumneavoastra este foarte interesant si cred ca am sa incerc sa respect cele spuse de dumneavoastra. totusi asi dori daca ati putea sa-mi raspundeti daca si in cazul unei dereglari neurovegetative aceste sfaturi te pot ajuta . am 56 ani si am 40 de chilograme . problema este ca nu reusesc sa ma ingras de loc in schimb slabesc pe zi ce trece. va multumesc si sper ca voi un raspuns de la dumneavoastra

    0
    0

  • emma pe 21 Mar 2006, 23:45
    reteta sigura

    eu am 21 ani shi 46 kg la 1 m 66.am incercat tot felul de retete .nu sunt foarte slaba insa cateva kg ar da bine.asa k am cumparat ceva de la biomed-este un medicament de ingrasatr.shi a functionat.m-am ingrasat cu 2 kg.succes

    0
    0

  • yolanda pe 21 Mar 2006, 19:36
    am reusit sa ma ingras!! :-)))

    am citit indicatiile de la ioana marosan si vreau sa zic ca am urmat si eu cam aceleasi si chiar au dat rezultate.Am mancat cam de 4-5 ori pe zi(nu am putut mai mult),dar eu nu asteptam sa mi se faca foame ,ci mancam mereu ceva(diferit de ce zice ioana marosan care spune sa asteptam sa avem pofta mai mare de mancare la masa)incercati sa mancati mai mult dimineata ca ajuta mult;am simtit pe pielea mea!!! mult succes tuturor!!!

    0
    0

  • milea daniela pe 19 Ian 2006, 17:49
    intrebare

    daca nu pot respecta recomandarile de mai sus din cauze subiective exista alte metode?exp.vitamine?

    0
    0

  • roxana pe 19 Ian 2006, 17:49
    vreau sa ma ingras

    cred k orice om poate slabi dar de ingrasat ma indoiesc. as dori o reteta complexa si mai exacta.

    0
    0

  • Florentina pe 19 Ian 2006, 17:49
    Vreau sa ma ingras 5 kilograme

    Nu ma ingras deloc, sunt zile cand mananc f mult dar sunt zile cand nu mananc absolut nimic...Ce sa fac?Am luat tot felul de vitamime dar degeaba...

    0
    0

  • ovidiu pe 19 Ian 2006, 17:49
    exista vitamine,ceva?

    am auzit de unele persoane care s-au ingrasat dupa dupa ce au luat vitamine sau anumite proteine.daca mergi la o sala de forta te mai ingrasi chiar daca urmezi regimul descris?

    0
    0

  • emil pe 19 Ian 2006, 17:49
    vreau sa ma ingras

    am 25 de ani si 55kg,sunt zile can mananc mult si cateodata nu am pofta deloc,sa fie oare din cauza stresului sau al tutunului?ce i-mi recomandati?multumesc.

    0
    0

  • aua pe 19 Ian 2006, 17:49
    este primul articol pentru cei care doresc sa se ingrase!

    Va multumesc frumos pt. articol, voi tine cont de sfaturi si va voi anunta indata ce se vor vedea rezultatele!

    0
    0

  • marilena pe 19 Ian 2006, 17:49
    o reteta de ingrasat

    interesant,dar totusi trebuie sa existe si o reteta de ingrasare asa cum exista si de slabit.puteti sa-mi trimiteti si mie una?multumesc

    0
    0

  • kull andrei pe 19 Ian 2006, 17:49
    e interesant!

    nu stiu dak as putea sa ma ingras pentru ca nu pot respecta acest program deparece sunt student si programul meu nu imi permite sa mananc zilnic la ore prestabilite.in plus recent am inceput un antrenament fizic intens,regulat care ma obliga sa consum zilnic o cantitate de mancare si sincer sa fiu in unele zile ma simt epuizat deoarece nu reusesc sa mananc cat ar trebui.multumesc

    0
    0

  • un fost slabanog pe 19 Ian 2006, 17:49
    reteta delicioasa pt ingrasat

    Pentru cei care doresc sa se ingrase, va pot recomanda un amestec energetic foarte gustos, usor de preparat si usor de purtat la tine in geanta intr-un recipient mic cu o lingurita de plastic langa: 1: tahina(pasta de susan-se gaseste la magazinele arabesti), miere, fulgi de cereale integrale( secara, orz, ovaz, granovit- eventual macinate pentru ca astfel sunt mai usor digerabile), germeni de grau ( se gasesc la supermarket, plafar), stafide si eventual alte seminte neprajite ( floarea soarelui)si seminte de in ( macinate-pentru ca altfel nu se digera-se gasesc la plafar), puteti adauga si condimente (dupa gust si preferinte) precum sortisoara sau/si putina nucsoara, cuisoare( toate ajuta la digestie). Amestecul se face dupa ochi astfel incat pasta de tahina combinata cu miere sa inglobeze cerealele macinate si semintele. Are o cantitate foarte mare de energie intr-un volum mic si este bine sa mancati incet, mestecati bine si nu ingerati foarte mult din prima sa nu vi se aplece. Este extraordinar de gustos si incarca bateriile imediat. De preferat sa se manance zilnic Pofta mare!

    0
    0

  • de la acelas fost slabanog :)) pe 19 Ian 2006, 17:49
    reteta nr 2

    alta reteta chiar si mai simpla: seminte diverse neprajite ( se gasesc la metro sau la plafar) respectiv: seminte de floarea soarelui, migdale, arahide de susan si in ( macinate acestea doua caci nu se digera bine altfel) combinate cu miere. absolut delicios si usor de luat din ora in ora cate o lingura. Se folosesc seminte neprajite deoarece uleiul pe care il contin este de calitate ( lipide bune). Prin prajire uleiul din aceste seminte devine toxic. Pofta mare! :))

    0
    0

  • andreea_emy pe 19 Ian 2006, 17:49
    Pt "Un fost slabanog"

    Spune si noua unde anume gasim tahina :))... numa la magazinele arabesti?..nu stiu nici unul. "Un fost slabanog" spune si mie daca ai urmat retetele astea si cat teai ingrasat, in cat timp...cateva detalii de genul asta.

    0
    0

  • Necoara Nela pe 19 Ian 2006, 17:49
    Cine imi garanteaza ca ma ingras?

    In cat timp ma ingras? Am 41 de ani si 44 de kg, in cat timp m-as putea ingrasa si cum? O reteta anume? Inafara de seminte? Un medicament, inafara de vitamine si minerale?

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod