Combina corect alimentele!

Dieta disociata este un regim de slabire foarte la moda si deci foarte mediatizat. Exista doua tipuri de diete disociate: una pe zile si cealalta pe mese.

Dieta disociata pe zile

Presupune consumarea aceluiasi tip de aliment si implicit principiu nutritiv pe o perioada de una sau mai multe zile. Astfel, in perioada consumarii unui singur tip de aliment, organismul va dezvolta un singur lant metabolic (corespunzator principiului alimentar consumat) iar rezultatele vor fi vizibile intr-un timp relativ scurt.

Dezavantajul principal al acestei diete este ca nu poate fi aplicata pe o perioada indelungata de timp si, mai ales, nu poate fi asimilata cu un stil de viata deoarece nu furnizeaza organismului necesarul zilnic de diversi nutrienti.


In plus, mai intervine si monotonia si plictiseala consumarii unui singur tip de aliment pe parcursul intregii zile. De asemenea dupa incetarea dietei exista riscul iminent al unei cresteri ponderale.

Dieta disociata pe mese

Aceasta dieta este cea in care, la aceeasi masa, se consuma fie un singur tip de aliment, fie diverse tipuri de alimente a caror combinatie este compatibila si deci permisa.

Avantajul acestei diete este ca furnizeaza toate principiile nutritive necesare organismului in fiecare zi: este diversa, are rezultate vizibile in timp scurt si poate fi adoptata ca un mod de viata.

Reguli de combinare a alimentelor

Exista cateva reguli in ceea ce priveste combinatiile alimentare.
Spre exemplu, combinatia de proteine si carbohidrati inhiba absorbtia principiilor nutritive, provocand astfel o serie de insuficiente in organism.

De asemenea, mineralele si vitaminele nu sunt absorbite si se ajunge astfel la degenerarea unor tesuturi si la scaderea rezistentei si a imunitatii. Astfel apar infectiile si, implicit, bolile.

Mai clar: putem, de exemplu, sa mancam branza (bogata in calciu) cu paine (bogata in carbohidrati) la aceeasi masa si, in acest fel, in intestinul subtire are loc un proces alcalin, datorat consumului de carbohidrati. Foarte putin calciu va fi disponibil sa se absoarba, intrucat in mediu bazic calciul da reactii prin care se transforma in compusi neabsorbabili.
Si astfel, indiferent de cantitatea de branza consumata, putem avea o deficienta de calciu. Asadar, mediul trebuie sa fie acid si nu alcalin pentru a avea o absorbtie maxima de calciu.

Iata cateva reguli pe care trebuie sa le urmezi daca adopti dieta disociata:

combinatia intre carbohidrati (cartofi, paste, cereale, paine, dulciuri, etc) si grasimi (unt, sunca, smantana, etc.) este interzisa. Atentie! Nu trebuie eliminate aceste alimente, ci doar trebuie consumate la momente diferite.
combinatia de carbohidrati cu proteine (carne, peste, oua, branza, etc) este interzisa;
combinatia de proteine cu grasimi este permisa;
carbohidratii se consuma individual, necombinati, la o masa.

Astfel, respectand aceste reguli de combinare a alimentelor, putem sa avem o silueta frumoasa fara efort si sa fim plini de energie profitand din plin de tot ceea ce natura ne ofera cu generozitate.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihai C pe 21 Feb 2011, 11:12
    Slabire fara infometare

    Sunt doua diete care, cel putin pentru mine au avut mare succes, slabire de 1-2 kg pe saptamana. Se combina si se imbina perfect regulile si principiile lor si au flexibilitate mare. Prin ele poti beneficia de mare varietate de retete alimentare , lipsa de senzatie de foame, mananci destul fara nevoie de mese dese, trei ajung si se bea apa cand trebuie si destula, combinatii corecte si asimilare corecta, dispare si senzatia de somn de dupa masa. Am reusit sa slabesc de la 107 la 89 kg in prezent, cand scriu acest articol. Aceste doua diete au la baza cartile: "Dieta Young, miracolul PH pentru o sanatate perfecta" - Dr. O'Robert Young; "Indicele Glicemic" si "Mananc deci slabesc" - ambele de Montignac. Important e sa cititi cartile complet, ca sa intelegeti tot mecanismul. In plus as mai recomanda si cartea "Ghidul indicelui glicemic - Barbara Ravage" - e explicata foarte bine, pe intelesul tuturor. Succes tuturor!

    2
    0

  • simion pe 25 Sep 2009, 21:15
    as dori un control la dr doctor

    am 52 de ani o inaltime de 1.75 si o greutate de 110 kgam incercat mai muklte diete fara rezultat as dori o programare la un nutritionist

    0
    0

  • victoria martac pe 28 Mai 2008, 09:54
    regimul disociat pe mese

    Sunt deja la regim de slabit si consumul alimentelor discoiate au dat rezultate. CEEA CE VREAU SA SPUN ESTE CA SLABESC FOARTE GREU, MA TOT CHINUI DIN LUNA MARTIE 2008 SI ABIA AM DAT JOS 6 KG. SA FIE DIN CAUZA VARSTEI CEVA MAI INAINTATE? MAI ESTE SI UN INCEPUT DE MENOPAUZA, INCA NU S-A INSTALAT DEFINITIV. IN TOT CAZUL ACEST REGIM - FATA DE CELE CATEVA SUTE PE CARE LE-AM INCERCAT- POT SA-L TIN CU BRIO.

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod