Coacazele


Coacazele fac parte din familia afinelor, insa acestea pot creste atat in salbaticie cat si cultivate si ingrisite de catre oameni. Mult timp, coacazele au fost evaluate pentru capacitatea lor de a preveni infectarea tractului urinar. Studii recente sugereaza ca acest fruct, de asemenea, este benefic pentru sanatatea orala si gastrointestinal, pentru prevenirea formarii pietrelor la rinichi, prevenirea cancerului si scaderea colesterolului rau/LDL si cresterea celui bun/HDL.
Coacazele fac parte din familia afinelor, insa acestea pot creste atat in salbaticie cat si cultivate si ingrisite de catre oameni. Mult timp, coacazele au fost evaluate pentru capacitatea lor de a preveni infectarea tractului urinar. Studii recente sugereaza ca acest fruct, de asemenea, este benefic pentru sanatatea orala si gastrointestinal, pentru prevenirea formarii pietrelor la rinichi, prevenirea cancerului si scaderea colesterolului rau/LDL si cresterea celui bun/HDL.
Informatii nutritionale
Studii conduse de Universitatea din Scranton si nu numai au scos la suprafata faptul ca coacazele sunt o putere fitochimica, deoarece contin de 5 ori mai multi antioxidanti decat broccoli. Cand au fost comparate cu alte 19 fructe s-a descoperit ca coacazele contin cel mai inalt nivel de antioxidanti fenoli. Alte fructe bogate in fenoli: mere, grefrutul rosu, capsunele, ananasul, bananele, piersicile, lamaile, portocalele si perele.
Tabel nutritional
1/2 pahar cu coacaze (47.50 grame) are 23,27 de calorii.
Nutrienti Cantitatea Cat la % asigura din necesarul zilnic?
vitamina C 6.41 mg 10.7%
fibre 1.99 g 8.0 %
magneaziu 0.07 mg 3.5 %
vitamina K 2.42 mcg 3.0 %

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;