Scapa de kilogramele nedorite la birou!

Majoritatea persoanelor care lucreaza la birou contribuie zi de zi la sedentarism. Ele isi petrec 8 ore sau mai mult fara sa se miste.
Trebuie sa cautam o alternativa pentru ca ziua de lucru sa nu devina un inamic al corpului nostru.
La locul de munca petrecem cea mai mare parte din zi, de aceea trebuie sa incercam oricat de greu ar fi, sa-l facem cat mai comod.

Pentru a reusi sa facem locul nostru de munca cat mai confortabil  este bine  sa tinem cont de urmatoarele recomandari:

  • Inaltimea scaunului trebuie sa iti permita sa sprijini talpile picioarelor pe podea. Nici mai mult, nici mai putin.  
  • Fa rost de un scaun cu brate, aseaza-l pentru a te usura de partea mai tensionata care se acumuleaza la extremitatile superioare atunci cand esti la birou.
  • Daca esti asezata in fata calculatorului asigura-te ca monitorul este asezat la inaltimea ochilor tai, astfel nu vei forta muschii gatului si vei evita durerile. Pentru asta te poti ajuta de orice suport, de exemplu o carte pe care o poti aseza sub monitor pentru a-l ridica la inaltimea ochilor tai.

Pentru toate acestea trebuie sa incercam sa ne miscam cat putem de mult la locul de munca. Sunt multe posibilitati de a face miscare si care sa nu ne impiedice sa ne onoram munca.


Spre exemplu putem incepe cu:


  • Mergi pe bicicleta pana la munca.
  • Urca pe scari in loc sa iei liftul.
  • In loc sa suni la telefon vreun coleg mai bine mergi personal la el la birou.
  • La fiecare jumatate de ora trebuie sa iti intinzi musculatura in principal partea posterioara, picioarele si zona lombara. Asa vei evita durerile care apar in partea de jos a spatelui  si cele la fund.
  • In ora de odihna fa o plimbare prin imprejurimi si fa intinderi de musculatura.
  • Evita sa mananci in fata calculatorului.
  • Poti face exercitii de tonifiere a bratelor.
    Te ridici si revii la loc, incearca sa te asiguri ca mainile sunt asezate pe  bratele scaunului. Cand te ridici din loc sprijina-te pe bratele scaunului si lasati forta in acestea.
  • Mai poti contracta grupele de muschi care te intereseaza sa le tonifici. Spre exemplu, in timp ce lucrezi poti face exercitii de intarire a abdomenului. Pentru acesta, unicul lucru care trebuie facut este sa contracti muchii abdominali pentru cateva secunde si apoi relaxezi. Aceste exercitii le poti repeta la cateva minute.
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lucian Horciu pe 29 Oct 2010, 16:19
    Luci din Piatra Neamt

    ce sa fac ptr a lua legatura cu autorul articolului

    0
    0

  • marilena m pe 2 Nov 2007, 16:35

    daca am un serviciu stresant? urc numai pe scari merlt mult pe jos,ma deplasez dintr o incapere in alta, nu prea beneficiez de pauza de masa, ce are daca mancam in fata pc-ului?

    0
    0

  • nicole pe 31 Oct 2007, 21:30

    este foarte interesant, mai ales pauza de "gimnastica" dupa fiecare ora petrecuta in fata monitorului. Merita incercat.

    0
    0

  • iulia pe 30 Oct 2007, 08:49

    nu a spus nimeni sa nu mananci nimic, ci doar sa nu mananci in fata calculatorului. Oricum exemplele sunt bune si chiar ajuta.

    0
    0

  • Elena pe 29 Oct 2007, 10:35
    nu prea cred

    daca stau 10 ore la serviciu, nu pot fara sa mananc ceva. poate o zi, doua rezisti dar cand ajung acsa golesc frigiderul si ce-am facut?!

    0
    0

  • nicoletagheorghe1 pe 29 Oct 2007, 09:25

    pai daca nu mai trebuie sa mananc la munca, atunci de ce nu spun "nu este necesar nici sa respirati sau sa beti apa" ca e totuna. la stilul in care muncesc eu sa nu mai si mananc ar insemna ca pot deja sa imi cumpar si un loc de veci. sorry pentru ironie, dar articolul asta a fost gandit inainte de a fi publicat?

    0
    0

  • cirebica pe 28 Oct 2007, 08:40

    Cum sa nu maninc macar un covrig??? ca altfel cand ajung acasa la 5 golesc frigiderul si nu ma mai pot opri.

    0
    0

  • Strungareatza pe 27 Oct 2007, 17:50
    Nu ati inteles bine...

    Sfatul de a nu manca la birou se referea sa nu mancam in acelasi loc, in biroul in care lucram, nicidecum sa nu mancam deloc. E la mintea cocosului acest lucru, nu ? Se recomanda sa se ia masa in spatii special amenajate de firma unde angajatii sa ia masa, de tipul sali de mese, bucatarii, unde sa fie si mai igienic decat intr-un birou, plin de hartoage prafuite... Apoi de ce sa ramana urme de cani, de grasime pe documentele cu care lucrati ? Daca durata pauzei de masa va ajunge puteti iesi si la un mic bistro din imprejurimi, nu ? Schimbarea peisajului inconjurator in timpul mesei are si efect relaxant si reconfortant !

    0
    0

  • yoyo pe 27 Oct 2007, 15:47

    sunt deacord cu tine.cum sa nu mananci la birou????eu nu pot sa gandesc,sau mi se face rau....8 ore in care sa nu mananci????ii o prostie,.si ce sa fac ?,sa mananc seara cand ajung acasa...???atunci chiar ca ajung ca o batoza

    0
    0

  • - pe 26 Oct 2007, 14:46

    "EVITA SA MANANCI LA LUCRU"E CA SI CUM AI SPUNE NU MANCA DELOC.E O PROSTIE,OMUL TREBUIE SA MANANCE CEL PUTIN 3MESE/ZI DIVERSIFICAT SI CEL MULT 5MESE/ZI CATE PUTIN DIN FIECARE INDIFERENT DE OCUPATIE.ASA CA ANUMITE SFATURI NU TEBUIESC DATE DACA NU SUNT GANDITE BINE.OAMENI BUNI MANCATI REGULAT SI CEEA CE E FOLOSITOR ORGANISMULUI SI BINEINTELES SA AVETI O POZITIVITATE A CREIERULUI CU PRIVIRE LA SLABIT ASTFEL VETI DOBANDI CEEA CE VA DORITI.BAFTA

    0
    0

  • ioana pe 26 Oct 2007, 13:04

    "evita sa mananci la munca"??? Ce-i cu prostia asta? Daca cineva lucreaza si numai 8 ore (desi sunt convinsa ca foarte multi lucreaza si mai mult)...in aceasta perioada nu ar trebui sa manance? Infometarea este cel mai mare inamic al kg in plus... Si inainte de a mai sfatui pe cineva sa nu manance la munca... gandeste-te ca ii dai cel mai prost sfat posibil legat de alimentatie!!! Oricine trebuie sa manance regulat, adica 3 mese pe zi...indiferent ca lucreaza la birou, sau intr-o fabrica, sau chiar nu lucreaza... Te rog sa nu mai dai sfaturi tampite...

    0
    0

  • de la birou pe 26 Oct 2007, 12:46

    cred ca era vorba de mancat la birou, in fata calculatorului, lucru ce ar trebui evitat.

    0
    0

  • Lore pe 26 Oct 2007, 08:47
    chiar?!

    Cum adica sa evitam sa mancam la munca??? Este de-a dreptul penibil, 8 - 10 ore sa nu mancam?!

    0
    0

  • ana gabriela pe 26 Oct 2007, 08:27
    slabitit la birou

    daca trebuie sa evit sa mananc la birou ce fac atunci vd la birou stau 12-13 ore??

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod