Nu-ti mai gasi scuze pentru a "trage chiulul" de la ora de fitness

De cate ori nu ti s-a intamplat, oare, acest lucru? Este ora patru dupa amiaza si tu esti la birou, intrebandu-te cum ai sa reusesti sa ajungi la sala de fitness, din moment ce mai ai atat de multe de rezolvat in cursul zilei. Dar poti sa iti urmezi programul de gimnastica stabilit - secretul este sa nu incerci sa-ti gasesti scuze si sa inveti sa te lupti cu tine insati. In definitiv, este vorba numai despre autocontrol. Asadar, nu-ti mai gasi tot felul de motive pentru care sa te sustragi de la exercitii si treci la lucru! Refrenul "nu pot" trebuie sa dispara definitiv din vocabularul tau!

Scuza: "Sunt prea obosita"

Exceptand situatia in care ti se inchid ochii de somn, nu ai de ce sa anulezi sedinta de antrenament programata numai pentru ca esti obosita. Este dovedit stiintific: zece minute de simpla plimbare te vor inviora - mai ales daca faci acest lucru dimineata, deci este de preferat sa te trezesti cu o jumatate de ora mai devreme. Daca insa este imposibil si nu ai timp pentru asta decat seara, incearca sa bei in prealabil o ceasca de cafea. Cofeina te va mobiliza si, pe langa aceasta, va contribui si la imbunatatirea performantei tale.

Scuza: "Sunt prea ocupata

Foarte multi oameni prefera sa lucreze mai mult in detrimentul antrenamentului fizic, pentru ca au sentimentul ca acesta le-ar putea rapi din timpul alocat solutionarii problemelor aparute la serviciu si interminabilelor sedinte. Adevarul este ca o astfel de atitudine reprezinta o greseala: sportul ne ajuta sa ne concentram mai bine, pentru ca favorizeaza circulatia sangelui si oxigenarea creierului, asa incat "taie" si acest argument fals de pe lista! Incearca sa-ti faci timp pentru a merge la sala, in pauza de pranz de exemplu.

Scuza: "Oricum nu voi arata niciodata ca Jennifer Lopez, asa ca de ce sa ma obosesc?"

A te compara cu alte persoane este si inutil, si nerealist - cu atat mai mult atunci cand este vorba despre vedete de talie internationala, care au ajuns sa fie percepute ca adevarate modele. Vei ajunge sa ai frustari si sa iti dezvolti complexe greu de depasit, iar acest lucru iti poate periclita serios performanta fizica si motivatia de a lucra. Fixeaza-ti obiective realiste si nu incerca sa obtii mai mult decat stii ca este posibil.

Scuza: "M-am plictisit de programul de antrenament!"

Intr-adevar, plictiseala reprezinta una dintre cele mai raspandite cauze ale abandonului exercitiului fizic pentru ca, dupa ce am intrat in rutina, incepe sa ne lipseasca bucuria noilor descoperiri si nu mai gasim motivatia de a continua - mai ales daca, asa cum se intampla de obicei, rezultatele apar dupa o perioada indelungata. Pentru a evita sa se intample astfel, incearca sa-ti revigorezi in permanenta programul, inlocuind exercitiile de care te-ai plictisit cu unele noi, care sa actioneze asupra acelorasi grupe musculare ca si precedentele.

Scuza: "Sunt prea stresata!"

De fapt, este exact invers: exercitiul fizic nu provoaca stres, ci il reduce considerabil. Studiile efectuate au aratat ca miscarea, practicata cu regularitate, combate anxietatea si starile depresive, ajutandu-ne sa ne concentram mai bine si mai usor. Nivelul tensiunii se mentine in parametrii normali, iar acest lucru va avea efecte benefice asupra starii noastre de spirit timp de cel putin cateva ore.

Scuza: "N-am chef!"

Daca nu esti tocmai in toane bune, exercitiul fizic poate sa schimbe substantial acest lucru - aproape instantaneu. Cercetarile efectuate in centre de profil din Statele Unite ale Americii au evidentiat faptul ca femeile care practica exercitii fizice se adapteaza mai usor "revoltei" hormonale din fiecare luna, iar secretia de endorfine care urmeaza sportului actioneaza in acele zone ale creierului al caror rol este sa controleze emotiile si comportamentul. Vei reusi sa zambesti si sa te relaxezi mai repede decat ai fi crezut ca este posibil!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod