Nu te opri din alergat din cauza vremii

Pe masura ce vremea se raceste, de obicei ai doua optiuni in ce priveste programul tau zilnic de alergari. Fie alegi sa mergi la sala si sa folosesti banda rulanta pentru a alerga, fie infrunti vremea rece si continui programul de alergari in aer liber.

Majoritatea alergatorilor iubesc provocarile si varietatea si aleg sa alerge sub cerul liber. Insa aceste alergari facute pe vreme rece prezinta cateva riscuri. Din acest motiv este important sa-ti iei cateva metode de precautie inainte de a iesi pe usa. Iata cateva sfaturi utile:


Vestimentatie adecvata

Primul gand care-ti vine atunci cand privesti pe fereastra este ca ai nevoie de haine groase pentru a alerga pe o asa vreme. Unii alergatori insa se simt confortabil in haine mai subtiri, echipamente usoare.
Cea mai buna solutie pentru aceasta problema este sa ai si imbracaminte mai groasa peste echipament, pe care o poti scoate atunci cand iti este cald. O vizita la un magazin specializat iti poate fi de folos.


Cateva schimbari

Cand temperaturile sunt foarte scazute, poti face o parte din antrenament la sala de gimnastica. In acest fel vei reusi sa nu iti intrerupi antrenamentul. Nu incerca sa maresti viteza sau timpul de alergare cand temperaturile sunt scazute. Nu este anotimpul potrivit pentru provocari.
 


Protejeaza pielea expusa la frig

Inainte de a iesi in aer rece si vant, aplica pe fata mai multa crema hidratanta, decat de obicei.


Evita accidentarile

Cand drumurile si potecile din parc sunt inghetate sau cand vantul sufla cu putere, indicat este sa alegi sala de gimnastica pentru a te antrena. Astfel vei evita riscul accidentarilor. Cea mai buna solutie pentru a infrunta vantul esta sa alergi in directia acestuia.


Fa-te vizibil

Daca alergi pe zapada, poarta haine de culoare aprinsa pentru a mari vizibilitatea.
Soferii pot intampina probleme in a te remarca.


Cat mai multa lichide

Poate parea de necrezut, insa in timpul iernii ai nevoie de mai multe lichide pentru a-ti pastra corpul hidratat atunci cand alergi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod