Fii in forma cu Pilates

Pentru ca anul acesta ti-ai propus ca, printre altele, cei dragi sa iti admire de Sarbatori si silueta, trebuie sa alegi cele mai bune metode si care dau rezultate eficiente. Printre propunerile noastre se afla 6 exercitii de Pilates care, practicate corect, te vor ajuta sa iti modelezi trupul.

Metoda Pilates iti antreneaza corpul intr-un mod armonios si inteligent. Toate exercitiile (in varianta originala exista peste 1000) sunt gandite in asa fel incat sa solicite in acelasi timp anumite zone alese pentru a fi lucrate, dar si intregul corp. Miscarile sunt lente, iar seriile de miscari sunt scurte. O sedinta include mai multe miscari diferite.

Pentru abdomenul inferior

Aseaza-te pe spate cu mainile sub ceafa si capul si umerii un pic ridicati de la sol. Indoaie un picior, iar pe celalalt tine-l intins la 90 de grade. Expira si coboara lent piciorul spre sol. Repeta miscarea de 10 ori pentru fiecare picior. Pentru a obtine rezultate fa doua seturi. Acest exercitiu lucreaza abdomenul inferior si coapsele.

Pentru abdomenul superior

Aseaza-te in aceeasi pozitie ca cea de la exercitiul precedent. Expira si trage cotul spre genunchiul opus. Inspira si schimba partea. Exercitiul se va efectua lent. Fa la fiecare sedinta cate 2 sau 3 seturi a cate 10 repetari. Acest exercitiu te va ajuta sa iti lucrezi abdomenul superior si iti va modela si talia.

Talia in prim plan

Aseaza-te pe laterala si sprijina-te pe antebrat. Tine abdomenul si spatele incordat. Picioarele trebuie sa fie intinse. Expira si ridica amandoua picioarele de pe sol, fara sa iti modifici pozitia trunchiului. Acesta este cel mai eficient exercitiu pentru talie. Executa 3 seturi pentru fiecare parte, a cate 10 repetari fiecare.

Coapse fine

Aseaza-te pe laterala si sprijina-te pe brat, cu mana indoita sub cap. Tine abdomenul si spatele incordat. Ridica piciorul de deasupra la 45 de grade si mentine-l in aceasta pozitie. Expira si ridica lent de pe sol cel de-al doilea picior. Astfel vei lucra atat zona
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrea pe 4 Mar 2009, 14:05
    am o intrebare

    Am scolioza destul de avansata dar stabilizata si de cateva zile am inceput sa fac pilates si ma intrebam daca e bine ceea ce fac.... profesoara de pilates mi`a spus ca e indicat pilatesul pentru asa ceva dar nu stiu ce sa cred si ma gandeam sa mai intreb cateva persoane inainte de a ma apuca serios de treaba... as fi foarte recunoscatoare daca mi`ai raspunde cat mai repede tocmai pentru a nu`mi fac vreun rau

    0
    0

  • la-la pe 30 Oct 2008, 07:35
    Pe langa sport mai fa si bani!!!

    Fa ceva BANI Te-ai gîndit cum ai putea să faci rost de bani fără să investeşti nici un leu? Soluţia e foarte simplă. Din publicitate. Sunt multe site-uri care plătesc să primească vizitatori şi acum e timpul să primeşti şi tu o parte din banii aceştia. Respectă paşii de mai jos şi vei avea venituri consistente: - copiază site-ul: http://bux.to/?r=aurallgp - în partea de sus a paginii dă click pe „register” şi completează toate căsuţele care apar acolo. La referrer scrii aurallgp (daca nu este deja scris); (tine minte userul si parola; de la un PC nu se poate loga decat o persoana); apoi te logezi; - apeşi pe Surf Ads şi dai click pe link-urile care apar acolo. Pe fiecare site astepti câte 30 secunde si vei primi 0,01$ (Done, bifa verde). Pe link-urile pe care le ai acolo poţi intra odata pe zi (dupa ce le-ai deschis si ti s-a inregistrat intrarea vor fi taiate cu o linie rosie); - exemplu: dai click 10 ads/zi = 0,10$ * 100 referrals dau click 10 ads/zi = 10$. Castigul tau pe saptamana = 70$ si pe luna = 350-400$; in My Stats vezi cati bani ai strans. - cel mai important este cum intri in posesia banilor. In momentul in care ai 10$ poti face retrageri prin Alertpay alegand suma ce doresti sa o scoti. Bani vin in 30 zile lucratoare pe card Visa sau depozit bancar in functie de cum vrei. - important este sa fi constant si sa intri in fiecare zi pe Surf Ads pentru a deschide site-urile de acolo. Sa nu crezi ca te vei imbogatii peste noapte ! Succes!!

    0
    0

  • Loke pe 31 Iul 2008, 18:47
    kg:((

    am 1.73 m si 62 de kg...mai trebuie sa dau jos? nu arat k si cum as fi foarte grasa dar eu ma consider...

    0
    0

  • bubu pe 11 Iul 2008, 16:48
    m,

    am 1,70m 54 kg si 16 ani ar fi nevoie sa mai dau ceva kg joc??

    0
    0

  • nico pe 11 Iul 2008, 16:46
    mai trbuie?

    am o inaltime de 1,70 si 54kg credeti ca e nevoie sa mai slabesc?

    0
    0

  • mada pe 2 Iun 2008, 22:05
    pilates

    Am cifoza si scolioza si ma intrebam daca urmez exercitiile Pilates pt spate mi se poate ameliora starea.Multumesc

    0
    0

  • contesaio pe 20 Mai 2008, 11:58
    aparate de fitness leg magic

    se slabeste cu aparatul leg magic si cu un pic de dieta?

    0
    0

  • andreea pe 29 Apr 2008, 19:54
    exercitii

    am 18 ani, 1.74 m si 65 kg... in ultimii 3 ani am inceput sa ma ``ingras``.am incercat diferite diete, am mers si la sala... insa nu am avut destula ambitie se pare, sau am fost descurajata de fapul ca nu observam rezultate imediate. kilogramele nu ma sperie... ati spune ca e greutatea potrivita la inaltimea mea, dar am un aspect voluminos. poate ma puteti ajuta cu niste sfaturi

    0
    0

  • ralucaa pe 29 Apr 2008, 13:08
    Super

    Sunt exercitii destul de usoare si pot fi facute de voie acasa.

    0
    0

  • raduica ramona pe 1 Apr 2008, 00:15
    chist ovarian

    in urma cu ceva timp medicul ginecolog mi-a zis ca am un chist ovarian de 10 mm si mi-a dat f multe medicamente .dar c vroiam eu sa va intreb este ca mie de 2 luni nu mi-a venit menstruatia si medicul mi-a dat niste medicamante pt asta dar nu au dat nici un randament.ce ma puteti spatui?va multumesc

    0
    0

  • elena pe 29 Mar 2008, 12:10
    mult succes

    Eu am tinut dieta 3 zile legume si fructe 3 zile proteine dar fara paine .Ceai verde ,apa plata cel putin 2 litri ampreuna .Dar cand e ziua de proteine nu mai bei ceai .Nu se amesteca fructele cu proteine .Eu am tinut 2 luni de zile si am slabit 9 kg .Sper sa te ajute .

    0
    0

  • d3ny pe 28 Mar 2008, 23:10
    exercitii

    eu am 15 ani jumatate, aproape 1, 70m si 65kg...si as vrea sa mai slabesc...problema este ca acum un an jumate am fost operata de chist ovarian, acum 4luni am fost la ecograf si mi s-a spus ca mai am un chist...am luat tratament si acum astept sa merg din nou la ecograf...... mi-as dori sa fac niste exercitii pt a slabi; cu alimentatia nu pot rezolva nimic...:(( pt ca am un program foarte aiurea cu scoala, dar imi este si frica, daca fac mult efort cu exercitiile fizice sa nu se mai intample ceva cu chisturile...... ce sa fac?:(( ma puteti ajuta? va rog mult....

    0
    0

  • SCUTARU LILIANA pe 26 Mar 2008, 22:51
    sport acasa

    eu n-am vointa, poate tu?

    0
    0

  • gaby pe 6 Mar 2008, 23:28
    felicitari

    miscarile_exercitiile sint superbe.bravo e o placere sale exersam chiar daca ar fii si mai multe miar face placere.succes.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod