Executa corect exercitiile pentru abdomen

Vara, cu totii ne dorim sa aratam cat mai bine imbracati cat mai sumar. Cea mai des intalnita dorinta (in special in randurile femeilor) se refera la pierderea grasimii abdominale si la remodelarea acestor muschi.
Aceasta pare o cerinta cat de cat rezonabila, pana realizezi ca trupul nu pierde grasime sau centimetri in mod selectiv - deci intr-o singura zona. In acest caz, cum iti poti remodela "zona de mijloc"?


Sa desfiintam mai intai cateva mituri legate de abdomen:

1. Abdomenul este format din muschi, la fel ca bratele si picioarele. Muschii si grasimea sunt doua tipuri diferite de tesuturi in corpul uman si nu se pot transforma unul intr-altul - punct. Deci, chiar daca ai niste abdominali mai tari ca otelul, daca sunt acoperiti in straturi succesive de grasime, nu ii vei putea vedea niciodata - de aceea dieta este de baza in atingerea "pachetelelor" mult dorite.

2. Trebuie sa iti antrenezi abdominalii peste doua sau trei ori pe saptamana pentru a obtine muschi tari si puternici. Dar trebuie sa ii antrenezi suficient de tare ca sa aiba nevoie de timp de recuperare. Cheia succesului in acest caz este alegerea unor exercitii care chiar sa ii puna pe treaba. De exemplu, exercitiile de stabilitate sunt o alegere foarte buna pentru intarirea zonei abdominale.

3. Exercitiile abdominale NU reduc grasimea din acea zona. Acest lucru s-a demonstrat iar si iar, dar multi oameni inca mai dau crezare acestui mit. Ca principiu de baza, nu poti reduce grasimea dintr-o zona facand regulat exercitii care vizeaza acea arie corporala. "Arderea" grasimii abdominale se supune acelorasi reguli ca oriunde altundeva in corp: trebuie sa iti supraveghezi dieta si sa faci exercitii cardiovasculare suficiente pentru a crea un deficit caloric.

4. Pentru a obtine muschi abdominali extraordinari este necesar mai mult decat 1000 de abdomene pe zi. Mai bine uita de tot de abdomenele efectuate cu miscari intregi. Iata explicatia: un exercitiu abdominal complet, desi dificil, va lucra flexorii coapsei, care nu au absolut nici o legatura cu felul in care iti arata abdomenul. Varietatea este cheia pentru a obtine abdomenul mult-dorit. Incearca sa executi exercitiile din unghiuri diferite - astfel vei lucru nu doar rectus abdominis, cel mai proeminent muschi, ci si oblicii interni si externi si muschii transversali.


Atunci cand iti lucrezi abdominalii, trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

1.  Intinde-te cu spatele pe podea, cu genunchii flexati si picioarele bine sprijinite si putin departate.
2.  Tine-ti privirea indreptata spre tavan. acest lucru te va feri sa pui barbia in piept.
3. Prefa-te ca ai o portocala sub barbie, sprijinita pe piept. Nu vrei sa tragi de gat si sa impingi barbia in piept.
4.  Pune-ti doar degetele sub cap, nu intreaga palma. Si acest truc te va ajuta sa iti pastrezi barbia dreapta.
5.  Atunci cand incepi exercitiile pentru muschii abdominali, ridica usor umerii de jos; astfel vei lucra abdomenul si iti vei pastra muschii flexori in stare de relaxare.
6. Controleaza-ti corpul si la miscarea negativa: lasa-ti abdomenul sa se relaxeze usor atunci cand revii la podea.
 

Comentariile 51-100 din 165

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dianet pe 26 Feb 2008, 20:42
    Burtica

    Trebuie multa ambitie dar in timp ce se pierde vremea la telenovele... se pot face clasicele abdomene pe podea!

    0
    0

  • Timmis pe 19 Feb 2008, 00:26
    Flexii Abdominale

    Salutare. In legatura cu timpul... poti efectua un antrenament pentru abdomen o data pe zii, cam 45 de minute. Daca ai o vointa de fier, poti face 5 serii de a cate 100 flexii abdominale, cu pauza foarte scurta, 1 minut. Cu cate 500 (sau peste), in fiecare zi, fii sigur ca o sa ai un abdomen frumos. Pentru inceput, incearca 100 pe zi, in 2 serii de 50. Nu sunt instructor de fitness(doar practicant de Arte Martiale) dar asa am facut si dupa un an... S-A MERITAT DIN PLIN :D Bafta!

    0
    0

  • gina pe 11 Feb 2008, 21:39
    ..1000 de abdomene?

    ... este prea mult 1000 de abdomene, dati sfaturi practice si care le poate executa si un om cu mai putin timp... Va multumesc.

    0
    0

  • yuriko pe 23 Ian 2008, 04:31
    Abdomenul

    1000 de abdomene pe zi? Nu sunt cam multe? Nu le putem face in reprize sau mai putine?

    0
    0

  • tamas_ildy pe 3 Ian 2008, 10:10
    Abdomenul

    Am o fetita de 18luni si de atunci nu am putut recupera abdomenul de inainte. Va rog sa imi dati ceva sfaturi. Multumesc.

    0
    0

  • bolojan pe 25 Nov 2007, 11:34
    Abdomen plat

    Am incercat multe si cu creme si aerobic pilates nimic. Nimeni nu ne spune de fapt ce vrem si daca te uiti pe mai multe site-uri fiecare se contrazic. Eu am o fetita de 11 luni si am o burta ca si cum as fi insarcinata in 5 luni. Asa ca sa vina cu ceva sfaturi care sa ne foloseasca intr-adevar.

    0
    0

  • Vallentin pe 20 Oct 2007, 21:13
    abdomene

    Fiti mai expliciti putin ptr ca nu prea am inteles....in mare parte am inteles...si totusi este multe prea mult 1000...abia am ajuns la numeroasa suma de 520!! Ast alte pareri

    0
    0

  • Robert pe 15 Oct 2007, 20:22
    abdomen

    cum terbuie sa faci abdomene corecte la banca inclinata,pt un abdomen corect????/

    0
    0

  • tania stoian pe 7 Sep 2007, 22:33
    vreau sa slabesc

    am incercat tot felul de exercitii pt abdomen dar nu s-au vazut rezultate si am renuntat ,o dieta nu am urmat dar mananc sanatos fara grasimi , dulciuri, mezeluc, prajeli,nu am rabdare ?

    0
    0

  • nsm_route_66 pe 3 Sep 2007, 20:36
    si de bine si de rau

    1000...!! nu toata lumea e sportiv de performanta si nu cred ca toata lumea are timp sa le faca pe toate chiar de ar putea. cred ca am dreptate aici!? Pentru a avea un abdomen mai ferm trebuie sa faci mai mult decat abdomene... si aici ai spus foarte bine dmna. sau dmnsoara Rodica ca trebuie o varietate de exercitii pentru a ajunge la ce iti doresti de la abdomenul tau!! eu lucrez pentru serviciile de informatii-.. nu ale romaniei..- si nu se compara ce fac eu cu ce face un om de rand, ca daca ar trebuie sa faca sa zic aproximativ la fel atunci ar trebui sa fim toti

    0
    0

  • neagu marius pe 1 Sep 2007, 13:56
    buna ziua

    poate ma puteti ajuta nu reusesc sa fac mai mult de 30 de abdomene.Ce este de facut?

    0
    0

  • :) pe 30 Aug 2007, 11:45
    :)

    1000 de abdomene? nu e cam mult?

    0
    0

  • EU pe 30 Aug 2007, 11:40
    :)

    Eu am 1,65m si 52 de kg. In legatura cu cele 1000 de abdomene, mi se pare exagerat, am ajuns la fabuloasa cifra de 200 si in cateva zile am ajuns sa ma scarbesc de ele, ajung sa fie un calvar, eu zic ca mai bine faci mai putine si mai corecte decat sa faci multe si sa fii ocupat cu numaratul lor :)) cunosc un sportiv de performanta care mi-a spus ca el considera ca o fata ar trebui sa faca 90 de abdomene in fiecare zi adica trei serii a cate 30 pentru a avea un aspect sanatos. Eu le fac tot doua zi dar fara putina dieta...nu are sens si nu prea se vad rezultatele. In legatura cu dieta...nu e bine sa suferi de foame dar nici sa mananci dupa ora 18, mi-a placut dieta unei vdete care spunea ca atunci cand ii e pofta de o mancare sau un desert, ia numai o inghititura pentru a nu-si accentua pofta, daca stii ca nu ai voie deloc, tentatia e si mai mare ;) Cerealele integrale consumate ca mic dejun sunt de nota 10 chiar dau rezultate. Tot secretul este sa nu fii obsedata de cure de slabire, sa ai rabdare, rezultatele nu se vad dupa o saptamana.

    0
    0

  • nu fac exerciti pe 24 Aug 2007, 18:53
    dar mi-as dori sa incep sa fac cateva .. pt sanatate

    am 63 de kg si 1.65 inaltime arat f bine ..si chiar imi place corpul meu pt k am o constructie mai speciala ,insa ceea ce mi-as dori e un abdomen mai ferm .. dar nici pe cel pe care il am nu ma plang!si inca ceva pt fete :dak voi va valorati ,veti fi valorate si de ceilalti!!poop

    0
    0

  • niki_35 pe 23 Aug 2007, 13:24
    ABDOMENUL

    Intr-adevar abdomenul nu se defineste doar daca faci abdomene.Trebuie sa faci neaparat exercitii cardio(alergare,bicicleta),sa ai o dieta cu max.1700calorii pe zi,masaj cu creme anticelulitice(prin ciupituri)in zona abdominala si binenteles multe abdomene(se lucreaza atat abdomenul superior cat si abdomenul inferior ,precum si oblicii).Este foarte greu sa faci toate acestea,dar nimic nu este usor...SUCCES !

    0
    0

  • conjugal pe 5 Aug 2007, 12:38
    abdomen

    cum pot avea abdomenul perfect in cateva zile?

    0
    0

  • andreea pe 23 Iul 2007, 17:00
    as vrea sa pot sa slabesc

    as vrea sa urmez aceste sfaturi da nu pot fac decat 50 de abdomene p zii ma abtin de la mancare da nu pot sa slabesc in jurul abdomenului!ajutati_ma!am 73 de cm in talie!!!!!!!!!

    0
    0

  • angelyque pe 20 Iul 2007, 19:39
    1000 abdomene???

    Aoleooo, 1000 abdomene /zi....eu nu cred ca le fac intr-o viata:))))

    0
    0

  • larry pe 15 Iul 2007, 23:12
    nu te mai plange

    la inaltimea ta kilogramele alea sunt numai bune ...nici slab lipit nu e bine , dar nici dietele dure nu te ajuta deoarece astea iti fac mai mult rau ...poti sa te imbolnavesti la stomac si atunci scapi mai greu

    0
    0

  • j_bianca2006 pe 4 Iun 2007, 00:05
    nu stiu ce dieta sa adopt!!!!

    am 1,63 si 56kg...am ine\nebunit tot incercand diete,pa care oricum nu le duc la capat...nu stiu ce sa mai fac sa slabesc...ma duc si la sala in fiecare zi,si degeaba..am slabit numai un kg...offff,help me pls

    0
    0

  • zagaicanu diana pe 13 Mai 2007, 17:17
    slabit la burta

    am 1.56cm.52kg.toti spyn cai bine dar am putin burta si nustiu cum sa slabesc numai la burta

    0
    0

  • priu mihaela pe 23 Apr 2007, 20:05
    nu stiu ce sa fac sa scap de grasime

    am tinut diete dar fara rast

    0
    0

  • emaserafim pe 10 Apr 2007, 23:53
    cum scap de aripioare

    nu stiu cum se numesc sigur dar stiu ca sunt chestiile alea dezgustatoare care ies in lateral cand te strang pantalonii!nu sunt asa mari!eu sunt slaba am15 anisi jumatate 172h si 53kg dar imi ies in lateral si nu mai supot,am devenit obsedata!va rog frumos sa-mi raspundeti si sa-mi dati si mie un sfat!ador acest site si am incredere in voi:(

    0
    0

  • manu94gog pe 14 Mar 2007, 09:47
    scaparea de grasimi

    cam greu dar merita sa incerc

    0
    0

  • midnight pe 14 Dec 2006, 17:51
    scaparea de grasimi

    parerea mea este ca are dreptate,nu am incercat inca dar osa incerc.sunt in aceeasi situatie si ma confrunt cu asta de cand am fost in liceu.eu o sa incerc metoda ei.

    0
    0

  • gia pe 28 Iul 2006, 14:29
    are dreptate

    persoana cu mesajul anterior are perfecta dreptate.am aceleasi probleme ca si ea sunt de aceeasi statura ,varsta si confomatie toate metodele folosite,inclusiv dieta si sport au fost in zadar -burtica este tot la locul ei

    0
    0

  • anonim pe 18 Iul 2006, 11:21
    MINCIUNI

    Sunt o persoana de sex feminin, 35 de ani, 1,62m, 59 kg dar care dupa nastere ramanand cu burta, am incercat toate metodele pentru a avea un abdomen plat. In ciuda faptului ca mananc putin si in general, mesele mele se compun din fructe, legume si lactate, cum ma abat putin de la regula pun 1-2 kg la rapid. Am incercat tot felul de tratamente naturiste pentru slabit, consum regulat ceaiuri pentru slabit si am facut multa vreme, chiar si de 3 ori pe saptamana, sedinte de 2 ore de fitness combinat cu aerobic, dar cu exercitii complexe, in urma carora imi tremura tot corpul si transpiram ca si cand as fi fost scoasa dintr-o cada cu apa. Nu mi-a folosit la nimic. Burta e la locul ei, la fel de dizgratioasa si nu am slabit nici macar un gram. Sunt foarte dezamagita, mi-am pierdut speranta si nu mai cred in nici o reteta miraculoasa de-a voastra. Probabil, daca asa iti e conformatia, dupa o anumita varsta poti sa faci orice, caci nu te mai ajuta nimic. Va urez succes, caci eu nu am avut si un moral mai ridicat decat am eu.

    0
    0

  • cerasella pe 30 Iun 2006, 13:54
    mesaj

    mananca cel putin 3 mese pe zi.Acestea trebuie sa contina putin din fiecare,dar axeaza-te pe legume si fructe. Regimul de viata trebuie sa fie de asemenea unul sanatos.In acest sens nu trebuie sa neglijezi odihna,impune-ti sa mergi la culcare cu cel putin o ora si jumatate inainte de miezul noptii. Exercitiile fizice pentru mentinerea tonusului muscular de 2 ori pe zi,dimineata si seara. Ultima masa seara nu mai tarziu de ora 19. Succes!In cazul meu a dat si da randament!

    0
    0

  • Elena pe 24 Iun 2006, 12:34

    Eu tot am 55 kg la 176 cm şi nu mă supăr deloc, cred că nici pe tine domnişoara cu "de ce?" n-ar trebui să te afecteze. S-admitem că pui tu kg cela, dar la burtă, fund, pe coapse.....ţi-ar plăcea? Aş fi de aceord cu tine, dacă acest kg s-ar repartiza uniform pe corp, dar nu-i aşa. Eu am 27 de ani şi mă m

    0
    0

  • Misici Aurelia Simona pe 2 Iun 2006, 13:32
    exercitii pentru abdomen

    eu sunt foarte multumita de rezultatele obtinute in urma efectuarii exerciilor pentru abdomen le practic odata pe saptamina

    0
    0

  • littlenerv pe 30 Mai 2006, 23:55
    incredere

    Atata timp cat crezi in ceea ce faci ai mult mai multe sanse sa reusesti.Eu fac cate 2 serii de 20 de abdomene in fiecare seara!Rezultatele incep sa apara si asta ma motiveaza si mai mult.

    0
    0

  • cristina pe 24 Mai 2006, 12:33
    abdomen frumos

    buna ziua.eu cred ca pentru a fi sanatos si aratos trebuie sa faci sport. Facand sport te simti mai bine si mai sigur pe tine.Eu fac la 2 zile cate 20 abdomene si in 1- 2 luni am ajuns sa am un abdomen asa cum isi doreste orice fata.Sportul inseamna in primul rand sanatate.

    0
    0

  • alina pe 23 Mai 2006, 22:54
    exerciti

    si pentru a nu mai avea grasime trebuie neaparat dieta nu?asta sa inteleg?

    0
    0

  • Flori pe 23 Mai 2006, 20:27
    abdomen perfect

    daca sunt slaba dar am grasime pe abdomen, ce trebuie sa fac ?

    0
    0

  • lavy pe 23 Mai 2006, 19:01
    exercitii cardiovasculare

    cum se fac exercitiile cardiovasculare si ce efect au asupra corpului.ajuta la slabit?

    0
    0

  • Micky pe 23 Mai 2006, 16:25
    Referitor la celulita ...

    Spunea domnisoara de 22 de ani ca nu stie cum sa scape de celulita...Ii dau un sfat,(si ei si altor femei interesate) : Cremele anticelulitice sunt bune doar pentru reclama.Am folosit si eu asa ceva si nu am observat rezultate satisfacatoare.Din contra,am dat banii degeaba pe aceste creme.Cel mai de efect,nu ramane decat un singur lucru : EXERCITIILE SPORTIVE.SPORTUL.Vreti sa scapati de celulita?!Batatoriti-o prin sport!Este singura cale sigura de a scapa de celulita!Eu am incercat aceasta metoda si a dat rezultate satisfacatoare.Incercati si voi...

    0
    0

  • s pe 23 Mai 2006, 08:44
    abdomen plat

    cred ca pentru a avea un abdomen plat trebuie sa faci exercitii dar trebuie sa ai grija cum respiri atunci cand faci sport.trebuie sa inspiri cand revii la podea si sa expiri cand te ridici.altfel abdomenul va arata si mai rau.

    0
    0

  • Filofteia Stefana pe 22 Mai 2006, 22:12
    cititoare

    Am lucrat mult exercitii aerobice, ani de zile cheia succesului depinde de fiecare dar cea mai importanta dupa parearea mea este respiratia cat mai ampla cat mai profunda, fiecare isi creaza propriul ritm nu cel impus de salile de aerobic. Si in functie de cat de atent lucrezi exercitiu si te focalizezi pe el, de ex> daca lucrezi abdominalii este important sa ii simti pe toata perioada exercitiuluim sa te concentrezi pe ei, sa vezi cat de mult lucreaza si cat de bine, sa ii "storci" corespunzator cu minimum de efort maximum de efect, secretul respiratia, nu de aceea le spune si exercitii aerobe?

    0
    0

  • yoyo pe 22 Mai 2006, 18:20
    probleme cu spatele

    am 18 ani si sunt slaba, am abdomenul plat dar as vrea sa-mi mai intaresc muschii abdominali un pic. problema e ca am probleme cu spatele si medicul mi-a zis ca ar fi mai bine sa renunt la abdomene...c sa fac ca sa-mi intaresc muschii fara abdomene?

    0
    0

  • Catana Viorica pe 21 Mai 2006, 13:39
    cum pot sa am un abdomen plat?

    Am avut un abdomen plat si brusc m-am in grasat nu il mai pot avea plat niciodata?

    0
    0

  • vasile nicoleta pe 19 Mai 2006, 08:29
    celulita

    cum pot face sa scap de celulita?am 22 ani nu ca as fi o pers grasa dar tot am,acum folosesc creama anticelulitica de la nivea,ce spuneti e buna de ceva?cum pot avea si eu card sensi blue

    0
    0

  • radu pe 18 Mai 2006, 22:02
    vreau un abdomen muschilos

    eu as vrea sa-mi spuneti ce exercitii sa fac pentru slabirea grasimii de pe abdomen .Eu am muschii tari la abdomen dar sunt acoperiti si cu un strat de grasime si vreau sa stiu cum sa scap de el.

    0
    0

  • deaconu andreea pe 17 Mai 2006, 10:14
    abdomen plat

    as vrea sa stiu cum sa ajung la un abdomen fara grasime deasupra si cum sa-l pastrez.muschi abdominali am,iar abdomenul meu este tare dar e si acoperit de straturi de grasime.as mai dori o cura de slabire cu care sa pierd in jur de 6 kg.dar vreau ceva concret,pls!

    0
    0

  • Miky pe 16 Mai 2006, 13:49
    slaba,frumoasa...atunci de ce am burta?

    Spunea cineva mai sus,ca nu este plinuta,dar imediat cum bea un paharel de apa,se umfla imediat...AM SI EU ACEEASI PROBLEMA.Va rog frumos,dati-ne un sfat care sa aiba urmari pozitive imediate sau,in cel mai rau caz,sa aiba urmari pozitive in viitorul apropiat.Sunt sigura ca,sunt multe femei care asteapta un raspuns la aceasta problema.DE CE,CU TOATE CA SUNTEM SLABE,LA PRIMUL PAHAR DE LICHIDE CONSUMAT,NI SE UMFLA BURTA IN HALUL IN CARE NI SE UMFLA?!

    0
    0

  • Miky pe 16 Mai 2006, 13:33
    Mamica cu abdomen ?! DA ,e ceva COOL !

    Sunt si eu o mamica,numai ca am nascut prin cezariana.Prin urmare, nu pot face abdomene inca.Eu asa cred,cu toate ca am nascut in urma cu 7 luni.Sunt innebunita dupa silueta,pot spune ca sunt obsedata de corpul perfect!Cat de curand,voi discuta cu medicul meu ginecolog spre a-mi da "unda verde" la abdomene.Am ramas,dupa operatie,cu o ditamai burta...parca as fi din nou insarcinata!Hey!Nu radeti,caci atunci cand voi avea "unda verde" in fata ochilor,sa va tineti : imi voi "munci" serios abdomenul pana cand il voi avea ca la carte !!!

    0
    0

  • maria pe 6 Mai 2006, 13:01
    cum as putea obtine un abdomen frumos in scurt timp

    imi place f mult site-ul si as dori sa aflu m multe despre intretinerea fizica si retete naturiste despre ingrijirea faciala si corporala.sper sa ma puteti ajuta in legatura cu intreb cum as putea sa am un abdomen plat in scurt timp

    0
    0

  • Sima Liliana pe 28 Apr 2006, 10:32
    un abdomen frumos

    Sunt de acord cu cele mentionate mai sus, dar nu sunt de acord cu inceperea activitatii pentru realizarea dezideratului numai in apropierea inceperii verii. Ar trebui cu constanta, chiar daca nu in ritmul mentionat mai sus sa se pastreze o ritmicitate. Nu neaparat cu exercitii specifice abdominale, dar si cu inot, patinaj, schi sau cu alergari usoare.

    0
    0

  • iarina pe 25 Apr 2006, 10:04
    cum sa va ingrasati

    Intreba cineva mai sus o metoda de ingrasare.Eu stiu o astfel de metoda care da rezultate sigure daca este urmata corect. Nu e deloc grea.De la un magazin apicol se cumpara produsul Apivitas (e un amestec de miere cu polen , laptisor de matca , etc)si se ia cate o lingura cu jumatate de ora inaintea meselor principale (dejun, pranz , cina) .Daca este urmat cu strictete da rezultate sigure in 2-3 saptamani.Succes!

    0
    0

  • emilia pe 24 Apr 2006, 09:34
    cam mult 1 000 nu?

    mie mi se pare un pic cam mult. totusi am sa incerc sa le fac. si ceva exercitii pentru solduri (manerele dragostei) ?

    0
    0

  • maricela pe 20 Apr 2006, 11:05
    cred ca este bine

    cred ca poate sa dea rezultate aceste exercitii insa 1000 este dupa parerea mea mult prea mult pentru noi mai putine nu se poate va rog sa imi raspundeti daca se poate

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod