Executa corect exercitiile pentru abdomen

Vara, cu totii ne dorim sa aratam cat mai bine imbracati cat mai sumar. Cea mai des intalnita dorinta (in special in randurile femeilor) se refera la pierderea grasimii abdominale si la remodelarea acestor muschi.
Aceasta pare o cerinta cat de cat rezonabila, pana realizezi ca trupul nu pierde grasime sau centimetri in mod selectiv - deci intr-o singura zona. In acest caz, cum iti poti remodela "zona de mijloc"?


Sa desfiintam mai intai cateva mituri legate de abdomen:

1. Abdomenul este format din muschi, la fel ca bratele si picioarele. Muschii si grasimea sunt doua tipuri diferite de tesuturi in corpul uman si nu se pot transforma unul intr-altul - punct. Deci, chiar daca ai niste abdominali mai tari ca otelul, daca sunt acoperiti in straturi succesive de grasime, nu ii vei putea vedea niciodata - de aceea dieta este de baza in atingerea "pachetelelor" mult dorite.

2. Trebuie sa iti antrenezi abdominalii peste doua sau trei ori pe saptamana pentru a obtine muschi tari si puternici. Dar trebuie sa ii antrenezi suficient de tare ca sa aiba nevoie de timp de recuperare. Cheia succesului in acest caz este alegerea unor exercitii care chiar sa ii puna pe treaba. De exemplu, exercitiile de stabilitate sunt o alegere foarte buna pentru intarirea zonei abdominale.

3. Exercitiile abdominale NU reduc grasimea din acea zona. Acest lucru s-a demonstrat iar si iar, dar multi oameni inca mai dau crezare acestui mit. Ca principiu de baza, nu poti reduce grasimea dintr-o zona facand regulat exercitii care vizeaza acea arie corporala. "Arderea" grasimii abdominale se supune acelorasi reguli ca oriunde altundeva in corp: trebuie sa iti supraveghezi dieta si sa faci exercitii cardiovasculare suficiente pentru a crea un deficit caloric.

4. Pentru a obtine muschi abdominali extraordinari este necesar mai mult decat 1000 de abdomene pe zi. Mai bine uita de tot de abdomenele efectuate cu miscari intregi. Iata explicatia: un exercitiu abdominal complet, desi dificil, va lucra flexorii coapsei, care nu au absolut nici o legatura cu felul in care iti arata abdomenul. Varietatea este cheia pentru a obtine abdomenul mult-dorit. Incearca sa executi exercitiile din unghiuri diferite - astfel vei lucru nu doar rectus abdominis, cel mai proeminent muschi, ci si oblicii interni si externi si muschii transversali.


Atunci cand iti lucrezi abdominalii, trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

1.  Intinde-te cu spatele pe podea, cu genunchii flexati si picioarele bine sprijinite si putin departate.
2.  Tine-ti privirea indreptata spre tavan. acest lucru te va feri sa pui barbia in piept.
3. Prefa-te ca ai o portocala sub barbie, sprijinita pe piept. Nu vrei sa tragi de gat si sa impingi barbia in piept.
4.  Pune-ti doar degetele sub cap, nu intreaga palma. Si acest truc te va ajuta sa iti pastrezi barbia dreapta.
5.  Atunci cand incepi exercitiile pentru muschii abdominali, ridica usor umerii de jos; astfel vei lucra abdomenul si iti vei pastra muschii flexori in stare de relaxare.
6. Controleaza-ti corpul si la miscarea negativa: lasa-ti abdomenul sa se relaxeze usor atunci cand revii la podea.
 

Comentariile 151-165 din 165

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alunitza_2005 pe 19 Ian 2006, 17:48
    voi incerca!

    inca nu am facut acest ex,si nici nu am cum sa-l fac,dar cum altfel as putea da jos grasimea de pe burta?

    0
    0

  • Virginia pe 19 Ian 2006, 17:48
    Folositor articol dar incomplet !

    Articolul este interesant si folositor dar as fi dorit amanunte despre exercitiile cardiovasculare .

    0
    0

  • ritaeniko pe 19 Ian 2006, 17:48
    da

    detalii despre exercitii?

    0
    0

  • gabitza_dumi pe 19 Ian 2006, 17:48
    mai multe amanunte...!

    si eu as vrea sa stiu mai multe despre exercitiile cardiovasculare! intr-adevar daca le faci corect abdomenele cu siguranta vei vedea rezultate curand. dar daca te pacalesti singur(a)muncesti ca fraierul(a). sper sa ma pot apuca si eu in curand de aceste exercitii benefice, sa mai dau jos din grasimea si lenea care ma bantuie de ceva vreme!!!!

    0
    0

  • natypui pe 19 Ian 2006, 17:48
    interesant

    sunt instructoare de aerobic,unele reguli le stiam si eu,dar referitor la faptul ca oricat muncesti nu poti scapa de straturile de grasime de pe abdomen,a fost o noutate.pacat..

    0
    0

  • jasmine pe 19 Ian 2006, 17:48
    mda....

    este interesant....recunosc ca pana acum cateva luni nu stiam cat de multe exercitii pentru abdomen exista...acum fac serii de cate 30 pentru fiecare grupa musculara(si fac vreo 10 feluri diferite de exercitii pentru abdomen)...ganditi-va ca avem inferiori,superiori...oblici...si atentie foarte mare la coloana...daca nu sunt facute corect nu numai ca nu avem deloc succes dar ne mai si pricopsim cu vreo durere de spate cand de fapt in loc sa tragem de muschii abdominali tragem de coloana succes si atentie la executia corecta

    0
    0

  • ela pe 19 Ian 2006, 17:48

    in timp ce faceti aceste exercitii beti 1 litru apa plata .

    0
    0

  • sweet_flory pe 19 Ian 2006, 17:48
    si ceva in plus...

    o alta midalitate de a reduce din dimensiunea abdomenului este sa iti "sugi" burta pentru cateva minute pe zi in miscari consecutive, repetate.Este esential sa-ti simti muschii abdominali incordati, pentru a da rezultate.

    0
    0

  • Claudia pe 19 Ian 2006, 17:48
    Help

    Dar daca ai deja probleme cu coloana, ce faci? Care este cea mai potrivita pozitie?

    0
    0

  • jasmine pe 19 Ian 2006, 17:48
    pt.Claudia

    Parerea mea e sa contactezi mai intai un medic kineto-terapeut si sa te invete exercitiile pe care poti sa le faci...deocamdata incearca sa-ti intaresti muschii spatelui ca sa nu fii nevoita sa-ti tragi de coloana...ai grija tot timpul cand faci abdomene scurte (sunt cele mai usoare si deocamdata limiteaza-te la astea daca te doare coloana)sa stai tot timpul cu spatele lipit de sol...nu cumva sa te arcuiesti cand incerci sa faci vreun exercitiu deoarece iti solicita coloana daca nu ai muschii abdominali suficienti de lucrati...ai grija si totusi consulta un medic inainte...

    0
    0

  • alinutza pe 19 Ian 2006, 17:48
    cum sa procedez

    daca burtica mea este tot timpul umflata? daca beau un singur pahar cu apa, imediat apare balonarea....nu mananc grasimi in exces, nici verdeturi, nu beau nici suc cu acid (decat rareori) dar nu stiu cum pot controla aceasta aparitie inestetica (si de care sunt cam complexata, pt ca nu sunt plinuta)? Ma poate ajuta cineva?

    0
    0

  • andreea pe 19 Ian 2006, 17:48
    cum pot slabi la coape

    HMNM cred ca ma chinui de foarte mult timp sa slabesc la coapse si sa am un abdomen frumos dar nu reusesc nu stiu cum sa slabesc am nevoie de un sfat va rog

    0
    0

  • 1613989 pe 19 Ian 2006, 17:48

    Interesant articolul. Am aflat acum de ce nu se "observa" efectul abdomenelor. Am nevoie de un sfat in ceea ce priveste eliminarea "aripioarelor". Va multumesc!

    0
    0

  • rozetta pe 19 Ian 2006, 17:48
    imi trebuie vointa

    sunt sigura ca este mare nevoie de vointa pantru a da jos kg,asezate in timp.Am sa incerc si acum si am sa va spun ce-am facut

    0
    0

  • crisstelboa pe 19 Ian 2006, 17:48
    exercitiile

    Si totusi exercitiile abdominale au dat roade intotdeauna, desigur sustinute de o dieta corespunzatoare si de lucrul cu ceilalti muschi. Repetarea des, in numar mic, fara sa solicite muschiul suplimentar fortei lui de tractiune, a exercitiilor, poate chiar in fiecare seara, duce la un abdomen de invidiat. mai mult i se pastreaza forma si puterea, chiar si atunci cand faci o pauza mai mare(sa nu depaseasca luni si ani de lipsa exercitiilor)

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod