Executa corect exercitiile pentru abdomen

Vara, cu totii ne dorim sa aratam cat mai bine imbracati cat mai sumar. Cea mai des intalnita dorinta (in special in randurile femeilor) se refera la pierderea grasimii abdominale si la remodelarea acestor muschi.
Aceasta pare o cerinta cat de cat rezonabila, pana realizezi ca trupul nu pierde grasime sau centimetri in mod selectiv - deci intr-o singura zona. In acest caz, cum iti poti remodela "zona de mijloc"?


Sa desfiintam mai intai cateva mituri legate de abdomen:

1. Abdomenul este format din muschi, la fel ca bratele si picioarele. Muschii si grasimea sunt doua tipuri diferite de tesuturi in corpul uman si nu se pot transforma unul intr-altul - punct. Deci, chiar daca ai niste abdominali mai tari ca otelul, daca sunt acoperiti in straturi succesive de grasime, nu ii vei putea vedea niciodata - de aceea dieta este de baza in atingerea "pachetelelor" mult dorite.

2. Trebuie sa iti antrenezi abdominalii peste doua sau trei ori pe saptamana pentru a obtine muschi tari si puternici. Dar trebuie sa ii antrenezi suficient de tare ca sa aiba nevoie de timp de recuperare. Cheia succesului in acest caz este alegerea unor exercitii care chiar sa ii puna pe treaba. De exemplu, exercitiile de stabilitate sunt o alegere foarte buna pentru intarirea zonei abdominale.

3. Exercitiile abdominale NU reduc grasimea din acea zona. Acest lucru s-a demonstrat iar si iar, dar multi oameni inca mai dau crezare acestui mit. Ca principiu de baza, nu poti reduce grasimea dintr-o zona facand regulat exercitii care vizeaza acea arie corporala. "Arderea" grasimii abdominale se supune acelorasi reguli ca oriunde altundeva in corp: trebuie sa iti supraveghezi dieta si sa faci exercitii cardiovasculare suficiente pentru a crea un deficit caloric.

4. Pentru a obtine muschi abdominali extraordinari este necesar mai mult decat 1000 de abdomene pe zi. Mai bine uita de tot de abdomenele efectuate cu miscari intregi. Iata explicatia: un exercitiu abdominal complet, desi dificil, va lucra flexorii coapsei, care nu au absolut nici o legatura cu felul in care iti arata abdomenul. Varietatea este cheia pentru a obtine abdomenul mult-dorit. Incearca sa executi exercitiile din unghiuri diferite - astfel vei lucru nu doar rectus abdominis, cel mai proeminent muschi, ci si oblicii interni si externi si muschii transversali.


Atunci cand iti lucrezi abdominalii, trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

1.  Intinde-te cu spatele pe podea, cu genunchii flexati si picioarele bine sprijinite si putin departate.
2.  Tine-ti privirea indreptata spre tavan. acest lucru te va feri sa pui barbia in piept.
3. Prefa-te ca ai o portocala sub barbie, sprijinita pe piept. Nu vrei sa tragi de gat si sa impingi barbia in piept.
4.  Pune-ti doar degetele sub cap, nu intreaga palma. Si acest truc te va ajuta sa iti pastrezi barbia dreapta.
5.  Atunci cand incepi exercitiile pentru muschii abdominali, ridica usor umerii de jos; astfel vei lucra abdomenul si iti vei pastra muschii flexori in stare de relaxare.
6. Controleaza-ti corpul si la miscarea negativa: lasa-ti abdomenul sa se relaxeze usor atunci cand revii la podea.
 

Comentariile 101-150 din 165

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • litza pe 22 Mar 2006, 01:10
    exercitii cardiovasculare?

    cum sa le fac pt.a scapa de ,,patura de grasime" de pe abdomen? sanatate pentru toti

    0
    0

  • ardeleanuflorentina pe 17 Mar 2006, 20:23
    buna ziua

    in primul rand as dori sa va spun ca nu stiu ce inseamna lombago,dar in orice caz putina gimnastica nu strica nimanui mai ales abdomenele ,dar sa fim seriosi 1000 pe zi?

    1
    0

  • floricazacu pe 21 Feb 2006, 15:52
    grasimea de pe burta

    cum pot eu sa fac aceste exercitii daca am lombago?

    0
    0

  • Crisela pe 10 Feb 2006, 00:49
    1000??

    1000 de abdomene pe zi?! pai cam in cate reprize ar trebui sa le fac, ca sa nu-mi ocupe majoritatea timpului? nu ar fi mult prea obositor pentru corpul nostru?

    0
    0

  • gabico pe 8 Feb 2006, 12:43
    cool!

    Chiar de azi incep sa pun accentul pe exercitiile pt abdomen! Dar nu cred ca o sa ajung prea curand la 1000 pe zi..:( E cineva care chiar face atatea abdomene?

    0
    0

  • tania pe 7 Feb 2006, 15:16
    abdomen suplu

    iar am innvatat ceva corect, e bine sa inveti toata viata

    0
    0

  • mirxurica pe 19 Ian 2006, 17:48
    abdomene

    c sunt exercitiile d stabilitate? si ca sa inteleg mai bine trebuie sa fac d cel putin 3 ori pe saptamana exercitii pentru abdomen si cand fac trebuie sa fac peste 1000 de exercitii ? asta spune-ti ca nu inteleg.si daca e asa nu cred ca pot sa fac peste 1000 cel mai mult am facut o singura data 800 in rest fac 600, 350 depinde de starea mea. va rog frumos dati-mi un raspuns.

    0
    0

  • coolmea pe 19 Ian 2006, 17:48
    1000 de abdomene :))

    mirxurica, cred ca atunci cand citesti "1000 de abdomene" ar trebui sa intelegi afirmatia cu sensul generic de "foarte multe". Nu trebuie luat [I]ad litteram [/I] :) Mi se pare ca tu oricum faci foarte multe abdomene ;) , ce depaseste o suta e deja "sport extrem". Bafta in continuare!

    0
    0

  • sisters pe 19 Ian 2006, 17:48
    abdomenul este format din muschi

    afirmatia din articol este de bun simt. numai ca, in acest caz, nu are rost antrenarea lor mai des de 3 ori pe saptamana. pentru ca, la fel ca oricare alt muschi, au nevoie de timp pentru refacere. iar faza cu 1000 de repetari, este absolut aiurea. tb incercat sa faci miscarea incet, corect, sa soliciti cat mai mult muschiul, si sa maresti intensitatea/greutatea in timp. asta e regula de baza pentru marirea volumului oricarui muschi. dar in primul rand trebuie avut grija la alimentatie, iar apoi, pentru a elimina grasimea, trebuie efectuate exercitii aerobice, sa arzi mai multe calorii decat consumi

    0
    0

  • Cri$$u pe 19 Ian 2006, 17:48
    1000 de abdomene?!

    As dori si eu sa stiu care e faza cu cele 1000 de abdomene...de ce nu se arde grasimea de pe abdomen doar prin efor fizic?ce fel de diaeta ar trebui sa tin?pana acum am reusit sa slabesc fff mult doar prin exerxitii.fac de 3 ori pe sapt in jur de 650-700 de abdomene.tot nu e de ajuns?cura nu tin.intr-adevar, mananc mai putine dulciuri, prajeli.as dori un raspuns clar.ce trebuie sa fac ca intr-adevar sa dau jos putina grasime care a mai ramas pe abdomen si sa-mi formez vestitele pachetele?

    0
    0

  • andreea pe 19 Ian 2006, 17:48
    corect

    ca sa ai un abdomen frumos si bine lucrat trebuie sa respecti aceste reguli.sunt de acord cu tot ce scrie si ma voi ocupa si eu de abdomenul meu de acum incolo.

    0
    0

  • ana-maria pe 19 Ian 2006, 17:48
    abdomenul

    nu stiu care e treaba cu cele 1000 de ex, dar eu de cand ma stiu am mancat tot ce am vrut, inclusiv dulciuri(k imi plak)e adevart am facut si ceva sport, faceam abdomene dimineata, flotari si genoflexiuni. ceea ce vrea sa spun este ca oricum am "vestitele pachetele"! fiecare cu norocul lui, cu ce i-a daruit mama-natura

    0
    0

  • elina pe 19 Ian 2006, 17:48
    abdomen?

    nu stiu ce sa fac?dar de cand ma stiu am burtica ,multa grasime,desi eu sunt slaba si nu mananc mult pot sa spun chiar mai deloc nu mananc,adevarat este ac nu fac nici un efort fizic pt ca ,nu pot din anumite motive de sanatate.ce pot face sa am cat de cat un abdomen mai placut?

    0
    0

  • shereena pe 19 Ian 2006, 17:48
    sa fii mamica sa ai si abdomen...

    daca intradevar vrei sa ai un abdomen de invidiat trebuie sa faci abdomene..!! eu de exemplu sant mamica a doi copii ,dupa nastere la 40 de zile disparuse burtica..stiti de ce? faceam abdomene cu micutzul in brate dimineatza si seara in timpul alatarii:)) am un abdomen de invidiat asa ca facetzi si voi ca noi cele care ne respectam!!!

    0
    0

  • anonim pe 19 Ian 2006, 17:48
    ce fleac

    este un fleac adevarat

    0
    0

  • alina pe 19 Ian 2006, 17:48
    corpul tau

    nu trebuie neaparat sa tii atat de mult la silueta pentru ca poate deveni o obsesie si celor din jur nu le-ar placea sa te asculte pe tine ca vrei sa slabesti astfel o sa-i innebunesti si n-o sa mai vrea nimeni sa te bage in seama si nu cred ca ti-ar placea

    0
    0

  • alinuta pe 19 Ian 2006, 17:48
    imi pare bine

    imi pare bine ca exista acest site in care iti poti da seama cum sa slabesti.oricum vreau niste retete mai clare despre cum sa slabesti.parerea mea e ca nu sunt grasa dar vreau samai slabesc.am 16 ani si6luni si am 49kg.

    0
    0

  • andra pe 19 Ian 2006, 17:48
    dar fesele?

    Bun, abdomenul e super ...

    0
    0

  • ciumii pe 19 Ian 2006, 17:48

    vise............

    0
    0

  • Munteanu Alexandra pe 19 Ian 2006, 17:48
    usor de spus greu de facut

    Am citit zeci de articole despre siluiete de invidiat dar puse in practica nu ai parte de rezultatele care ti se promit.

    0
    0

  • Caramidar Violeta pe 19 Ian 2006, 17:48
    Cura de slabire

    Am o reteta de slabit foarte buna.Cine este interesat sa scrie la adresa alessa_ro_2004@yahoo.com.Da rezultate foarte bune daca este tinuta constant.

    0
    0

  • jasmin pe 19 Ian 2006, 17:48
    unii nau noroc!!!

    de cind ma stiu am grasime pe abdomen si am facut cite si mai cite incepind cu aerobic de la 16ani,diete si pina la proceduri de LPG(masaj vacum f f dureros!)dar efecte vizibile nus!am50kg dar grasimea asta de pe abdomen ma omoara !:(:(

    0
    0

  • ionel pe 19 Ian 2006, 17:48
    muncitzi

    dupa mine abdomenul este cel mai greu de lucrat shi rezultatele....tarzii......exercitzi pentru abdomen sunt numeroase dar trebuie vointza....cel mai bine prind exercitziile de definire....

    0
    0

  • nico pe 19 Ian 2006, 17:48
    trebuie imbinate

    exercitzii fizice de mentinere,o dieta nu f.drastica si mai ceva care cred eu ca este f. important;masajul in zona respectiva cu o crema care sa fie absorbita cat mai repede si bine de piele si care sa produca vasodilatatie si sa ajute la arderea grasimilor.eu una sunt una dintre norocoasele care a scapat(90%) de celulita de pe coapse in urma folosirii cremei de la avon. cu toate ca nu am crezut ca va da rezultate, am incercat-o, de 2 ori spe zi 8 saptamani si...a mers.bafta!

    0
    0

  • andreutza pe 19 Ian 2006, 17:48
    nu va descurajati

    nu faci 2 luni exercitii si vrei deja un abdomen ca in poze. asta necesita multa munca, rabdare, dieta, si gandire pozitive. credeti-ma, su sunt pe calea cea buna.

    0
    0

  • isa pe 19 Ian 2006, 17:48
    adevarul e ca..

    adevarul e ca...mai toate parerile de mai sus sunt adevarate ...trebuie multa munca...si vointa..adr cu efort sustinut pot reusi

    0
    0

  • dia pe 19 Ian 2006, 17:48
    multa muna si ambitie

    sa nu crezi ca dupa 1 luna 2 de exercitii pt abomen o sa ai abomenu pe care il visezi de mult timp!trebuie multa munca si ambitie si vei vedea ca munca ta va da roade!!

    0
    0

  • Lavinia pe 19 Ian 2006, 17:48
    hhmm da...

    da aveti dreptate...trbuie multa multa munca dar nu in ultimul rand VOINTA!Iar eu sincera sa fiu sunt cam lenesa cand e vorba de sport...asa ca raman asa cum m-a lasat mama natura!!!

    0
    0

  • stella ion pe 19 Ian 2006, 17:48
    aveti dreptate-trebuie multa miscare

    am ajuns la concluzia ca fara sport suntem /ne simtim batrani chiar daca pe dinauntru suntem tineri. astase intampla atunci cand ai si un serviciu unde stai 8 ore pe zi numai pe scaun. Daca la salile de fitnes ar fi abonamentele mai eftine cred ca toti tinerii ar prefera sa mearga la sala decat sa stea ore intregi in cafe bar sau mai stiu eu unde.

    0
    0

  • cristina pe 19 Ian 2006, 17:48
    intr-adevar

    intodeauna pentru a obtine rezultate de invidiat trebuie sa depui efort si sa ai multa ambitie dar pana la urma da rezultate

    0
    0

  • marlena pe 19 Ian 2006, 17:48
    poate

    sicera sa fiu,ca sa arati bine trebuie sa te alimentezi,in primul rand sanatos,sa depui si efort si sa crezi ca intr-o buna zi vei avea un corp de invidiat :)multa bafta celor care vor sa incerce

    0
    0

  • Maria pe 19 Ian 2006, 17:48
    De ce?

    De ce toat

    0
    0

  • cory pe 19 Ian 2006, 17:48
    depinde de organism

    Eu una pot sa slabesc si sa-mi formez grupele de muschi foarte repede fara prea mult efort dar cunosc persoane care se chinuie ani intregi cu exercitiile si dieta si nu reusesc sa obtina rezultate.De ce?Conteaza cum reactioneaza organsimul la astfel de tratament si din aceasta cauza trebuie sa ne cunoastem foarte bine.

    0
    0

  • Ady pe 19 Ian 2006, 17:48
    este km greu

    eu am tot incerkt sa slabesc de foarte multe ori dar nu am reusit, Deja nu stiu ce sa mai fac. Cred k depinde de organismul fiecaruia, am cateva prietene care au slabit. Ce-mi recomandati??

    0
    0

  • madi pe 19 Ian 2006, 17:48
    cum sa fac?

    am slabit in toate partile corpului numai burtica mi-a ramas intacta.cum sa scap de ea?e singura mea nemultumire

    0
    0

  • vlad... pe 19 Ian 2006, 17:48
    e cam aceeasi chestie pe care ti-am trim eu...:))

    in alta ordine de idei...sa nu ma mai stresezi...am stat si m-am gandit...si cred ca e mai bine...sa-mi vad de treaba mea...ca tu nu esti ceea ce am eu nevoie...+ ca eu sunt convins ca tu m-ai inselat...si daca faci chestia asta o data o vei face tot timpul...nu am nevoie de asa ceva... Am invatat multe din relatia asta...si chiar nu aveam nevoie de ea... De acum umblu cu cine vreau eu si fac ce vreau...nu trebuie sa mai faci pe geloasa...ca degeaba mai faci..cand vrei cand nu vrei cand esti cu capul in nori... nu se poate asa... bye

    0
    0

  • vladut_adrian pe 19 Ian 2006, 17:48
    arat...beton

    Parerea mea...:)) Eu arat foarte bine...asa cum sunt...am 1.92 si 95 kg. atletic...si f bine proportionat...nu am nevoie de ex...si alte chestii de astea...sunt f multumit...trebuie doar sa ma intretin...adresa asta am primit-o de la cineva...ca altfel nu aveam ce cauta pe aici... :)) Bafta in continuare la slabit...

    0
    0

  • suedeza pe 19 Ian 2006, 17:48
    puneti si fot.

    Da am o pareere fff. buna dar eu in locul vostru as pune si citeva poze. Ce ziceti nu am dreptate?

    0
    0

  • remus_bebelusul pe 19 Ian 2006, 17:48
    Super corp

    Am o parere f. buna dar sa fie si mai multe explicati cu detalii ca unii oameni nu pot intelege asa usor dar in rest totul e cool si e bine sa ai un abdomen de invidiat 9datorita dumneavoastra si saitului)care da explicatii frumoase!!

    0
    0

  • Frumusica pe 19 Ian 2006, 17:48
    Un Corp De Invidiat

    Eu cred ca arat f bine desi trebuie sa mai lucrez putin la abdomen dar ca trebuie sa puneti si niste poze prin care sa ne aratati ce trebuie sa facem si cum sa facem abdomene corecte.

    0
    0

  • BELDIE ALEXANDRA pe 19 Ian 2006, 17:48
    Un Super Corp

    Eu Cred Ca Am De Lucrat La Abdomen,la Picioare Dar Ar Fi Nemaipomenit Niste Poze Si Sfaturi Cum Sa Ne Intretinem Fesele Si Picioarele.

    0
    0

  • dulcicka pe 19 Ian 2006, 17:48
    Un Cosrp Prea Super

    Eu Arat Destul De Bine Desi Vreau Sa Am Abdomenu Mai Frumos Si De Aceea Cred Ca Trebuie Sa Fac Exercitii Pt Ca Am Abdomenul Plat Dar Ma Chinui Sa Fie Cat Mai Frumos ... Si Incercati Sa Fiti Mai Expliciti Cum Poti Sa`ti Faci Un Abdomen Frumos

    0
    0

  • annais pe 19 Ian 2006, 17:48
    nu reusesc

    am avut un timp in care aratam bine,ma refer la abdomen,mancam mult nu pot sa zic dar de la o vreme m-am ingrasat si numai in abdomen,in rest nu...daca ma pun pe slabit ,voi slabi tot fiziculnu stiu ce pot face doar pt a slabi doar in abdomen...!!!!!!!!!!!1

    0
    0

  • Hotzu' pe 19 Ian 2006, 17:48
    nu stiu ce sa fac

    Am facut sala,sunt bine facut dar acum k m-am lasat de sala, am inceput sa ma ingrash,dar decat la abdomen si talie.Vreau si eu sa stiu cum sa fac sa imi revin la abdomenul plat pe care il aveam inainte si sa scap de "colacei" ????!!!

    0
    0

  • bruneta pe 19 Ian 2006, 17:48
    o parere

    nu sunteti destul de expliciti... la tipul de exercitiu pt abdomen am inteles in mare dar nu inteleg faza cu umerii..in fine... in rest asa fac si yo si sunt multumita!!!

    0
    0

  • mardare diana pe 19 Ian 2006, 17:48
    ami place aceasta ideie

    am o parere buna dar sper sa sa fie adevarat ce spuneti

    0
    0

  • Ecaterina pe 19 Ian 2006, 17:48
    Sugestie!

    Pentru exercitiile efectuate pt. abdomen ar fi indicate niste imagini pe marginea carora sa comentati felul in care sa fie efectuate miscarile.

    0
    0

  • Klava pe 19 Ian 2006, 17:48
    am incercat

    incerc sa va spun ca am incercat aceasta metoda minunata de slabirea abdomenului si mia placut!am devenit mai miniatiurnaia.

    0
    0

  • AnDrEY pe 19 Ian 2006, 17:48
    F*tui romana masii

    si mia placut!am devenit

    0
    0

  • janina pe 19 Ian 2006, 17:48
    incearca si tu

    la inceput nu am crezut,dar apoi m-am gandit sa incerc si eu,dar am reusit.iar acum sunt exact cum mi-am dorit

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod