Elimina celulita prin exercitii fizice

Daca nu te numeri printre norocoasele cu o mostenire genetica de exceptie, "certata" cu celulita, probabil ca stii prea bine despre ce vorbesc. Si cum ai putea oare sa nu stii sau sa treci cu vederea...

Daca nu te numeri printre norocoasele cu o mostenire genetica de exceptie, "certata" cu celulita, probabil ca stii prea bine despre ce vorbesc. Si cum ai putea oare sa nu stii sau sa treci cu vederea, cand pielea cu aspect de coaja de portocala ti-a dat batai de cap inca din adolescenta si te-a impiedicat sa imbraci o pereche de bikini pe plaja?

Fiecare dintre noi isi doreste o piele ferma, tonifiata, care sa ilustreze eforturile - intense - pe care le facem pentru a arata bine si care sa ne dea sentimentul ca merita sa strambam din nas la dulciuri sau sa petrecem ore in sir la sala. Este, insa, suficient?

Majoritatea adopta un stil de viata centrat pe o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice, insa celulita este o problema aparte, care trebuie abordata diferit. Un corp slab nu este sinonim cu lipsa celulitei. Exista o sumedenie de fete slabe, dansatoare sau chiar fotomodele, care se plang de acest aspect, atat de inestetic.

Secretul pentru a scapa de celulita rezida intr-un stil de viata disciplinat, ce include o alimentatie adecvata, ingrijire corporala atenta si, mai ales, practicarea anumitor exercitii fizice. Acestora li se adauga, bineinteles, rabdare cat cuprinde.

Ce este celulita?

Probabil ca te-a "chinuit" de multe ori aceasta intrebare si te-ai gandit ca, odata ce cunosti factorii care favorizeaza aparitia celulitei si cei care o "intretin", vei putea lupta mult mai usor impotriva ei.

Potrivit site-ului Managecellulite.com, aspectul de coaja de portocala al pielii este cauzat de mici depozite de grasime sub piele, problema cu care s-au confruntat, la un moment dat in viata, circa 90% dintre femeile trecute de adolescenta. Un numar foarte mare de femei au luat, asadar, contact cu celulita, care numara cateva zone "favorite", unde se instaleaza frecvent: coapsele, fundul sau abdomenul.

Cu toate ca o dieta echilibrata si exercitiile fizice practicate regulat nu iti garanteaza ca vei elimina complet celulita din viata ta sau ca vei preveni formarea ei pe viitor, acestea pot sa imbunatateasca semnificativ aspectul pielii tale. La polul opus, un stil de viata dezordonat, bogat caloric si sedentar, va grabi formarea celulitei in stratul adipos subcutanat.

De asemenea, fluctuatiile hormonale din organismul tau, proprii anumitor evenimente din viata, cum sunt pubertatea, utilizarea contraceptivelor orale, sarcina sau menopauza, pot favoriza aparitia celulitei. Acest lucru este explicabil, potrivit site-ului citat anterior, prin faptul ca hormonii sunt cei responsabili pentru reglarea circulatiei sangelui sau pentru drenajul limfatic.

Nu in ultimul rand, factorul genetic joaca un rol important in predispozitia unei persoane catre celulita. Daca mama ta s-a confruntat cu probleme de acest gen, este foarte probabil ca tu sa o mostenesti. Probabil, insa nu si obligatoriu. Daca iti vei ingriji corpul corespunzator, ai toate sansele ca celulita sa te ocoleasca sau, cel putin, sa nu mai fie atat de vizibila.

Exercitiile cardio, "dusmanii" declarati ai celulitei

Cu siguranta, orice activitate fizica este indicata pentru a te mentine in forma si a-ti asigura o sanatate si o rezistenta de fier. Insa, pentru a reduce depozitele de grasime de sub piele, este necesara practicarea anumitor tipuri de exercitii fizice.

Conform site-ului Ezinearticles.com, exercitiile fizice atent alcatuite pentru a scapa de celulita sunt benefice prin faptul ca iti tonifica trupul si ajuta la eliminarea grasimilor din organism, imbunatatind astfel circulatia sangelui.

 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Jordan pe 22 Ian 2010, 19:19
    Celluless

    Folosesc si eu aparatul pe langa niste fiole anticelulitice de la Oriflame...rezultate sunt doar pe durata tratamentului...cum incetez, cum se observa iar celulita.

    0
    0

  • cineva pe 8 Dec 2009, 20:56
    celulita

    Numai prostii vorbiti...vichy,forever....etc.sunt cele mai proaste produse..sunt pline in chimicale....folositi'le daca vreti sa faceti cancer,sau orice alte boli....cele mai bune sunt produsele bio...nu au chimicale deloc si nu fac niciun rau omului....daca vreti sa stiti mai mult contactati'ma pe id-ul miruna_love_animals...intru in fiecare zi..

    0
    0

  • inna pe 31 Aug 2009, 18:31
    salll

    buna ma numesc alina am 16 ani si vreau sa scap repede de grasime si celulita va rog sa ma ajutati va rog multumesc!

    0
    0

  • oana pe 31 Aug 2009, 18:20
    celulita

    buna am 16 ani si ma ingras foarte repede si am celulita ce ar trebui sa fac?

    0
    0

  • dana pe 22 Iun 2009, 09:37
    celulita

    am comandat eu cellules si l-am folosit o singura data. sper sa fie bun si sa nu iau teapa, caci am auzit tot felul de pareri. are putere sa traga si pe zonele cu multa celulita intarita ma doare putin

    0
    0

  • avb123 pe 9 Iun 2009, 12:37
    forever

    in legatura cu aceste nutritive de la forever sunt excelente eu folosesc toata gama de slabit alaturi de crema anticelulitica.... ..este fenomenal incercatil fara nici o ezitare;)... ..mult succes..

    0
    0

  • eugenia pe 27 Apr 2009, 19:52
    celulita

    a mai folosit cineva aparatul ala! vaccum cellules? nu stiu ce sa mai folosesc ca sa scap de acest aspect neplacut al pielii.

    0
    1

  • supliform pe 25 Dec 2008, 12:24
    sal

    nu inteleg dc nu scrieti ce produse minune ati gasit,ca sa reusim si noi sa scapam odata de celulita asta nesuferita.va rog sa scrieti aici la comentariu ci trb sa va trm email;)..va multumesc

    0
    0

  • ilealina pe 15 Dec 2008, 18:09
    vreu sa scap de celulita

    vreau ceva sa ma ajute nu pot sa fac sport ca nu am tinp

    0
    0

  • crysbitea pe 13 Nov 2008, 15:53
    amway

    celulita nu dispare asa usor dar piele poate fi tonifiata si ingrijita in asa fel incat sa nu fie atat de vizibila...daca vrei eu te pot ajuta cu un produs super testat pe mine...pielea este 100% mai ferma...biteacristynamary@yahoo.com

    0
    0

  • otiliaroth pe 27 Sep 2008, 07:56
    ajutor contra celulitei

    Rrgim combinat de minim 6 luni ,tot ce e scris mai sus,plus pastile de Gingko Biloba . Celulita nu e numai neplacuta, e o boala.Se pare ca in acele zone se retine apa , proces care afecteaza celulele .care nu poate fi eliminata simplu. Gingko ajuta in acest proces; fiind extras de plante nu are efecte secundare.Toate asatea le-am auzit la o emisiune despre sanatate .Bafta tuturor!

    0
    0

  • raileanur pe 19 Sep 2008, 09:01
    celulita

    eu am vazut cu ochii mei creme minune...de exemplu ELANCYL - Galenic...si mai sunt...cremele alea chiar dau rezultate, dar bineinteles trebuie combinate si cu putin regim si putina miscare...nu trebuie sa muti muntii din loc, dar macar sa fii mai activa in general...curaj!

    0
    0

  • simona pe 17 Sep 2008, 13:42
    celulita

    crema de la vichy e foarte buna

    0
    0

  • stanescu_iulia pe 11 Sep 2008, 14:47
    am pus 11 kg in 2 sapt

    creme minune... care sa te scape de celulita... nu prea mai cred in minuni din astea. poate cineva sa-mi demonstreze contrariu? eunu cred... stanescu.iulia@yahoo.com

    0
    0

  • gherghina roxana pe 10 Sep 2008, 21:45
    vreau sa ma ajutati

    vreau ceva sa scap de celulita ca am incercat atattea si nimik ...multumesc

    0
    0

  • andy_girl pe 10 Sep 2008, 21:00
    prevenire

    eu nu am multa celulita si nu se vede dekt dak strang piele..dar as vrea sa stiu cum sa o previn?

    0
    0

  • anca grigore pe 10 Sep 2008, 13:49
    celulita

    ce produse pt diminuarea celulitei ar trebuii sa folosesc?

    0
    0

  • raileanu leta carmen pe 10 Sep 2008, 13:32
    celulita

    Am descoperit o crema foarte eficienta in tratarea celulitei. Daca esti interesat relatii pe carmen_rail@yahoo.com

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod