Dr. Marek Valcu, chirurg estetician - "In fata sanatatii nu exista VIP-uri"

Un chip mai atractiv, un corp mai suplu, fara imperfectiuni, o viata sociala mai bogata, o noua imagine si, mai ales, multa incredere in sine... Pentru aceste avantaje, mii de femei din Romania...

Un chip mai atractiv, un corp mai suplu, fara imperfectiuni, o viata sociala mai bogata, o noua imagine si, mai ales, multa incredere in sine... Pentru aceste avantaje, mii de femei din Romania se supun cu stoicism bisturiului si dificultatilor pe care le presupune perioada post-operatorie, dupa ce au luat decizia de a opta pentru chirurgia estetica.

Daca in urma cu 10 ani operatiile estetice erau privite cu suspiciune, invaluite in tot felul de mituri si considerate inaccesibile din punct de vedere financiar pentru majoritatea femeilor, astazi, un numar tot mai mare de persoane (atat femei, cat si barbati) apeleaza la chirurgii esteticieni, in speranta de a-si corecta anumite defecte fizice.

Cu toate acestea, medicii apeleaza in continuare la consilierea pre-operatorie, moment in care se decide daca si cat de motivat este pacientul pentru a se supune unei astfel de interventii chirurgicale.

Cu o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, dr. Marek Valcu ne-a vorbit despre motivatia clientilor sai, tendintele de pe piata chirurgiei estetice din Romania, riscurile si avantajele operatiilor estetice, dar si despre modul in care acestea pot schimba definitiv viata unei persoane:

Cand ati deschis clinica Dr. Marek Valcu? Care au fost motivele care v-au determinat sa deschideti acest centru de chirurgie estetica?

Am deschis prima clinica in anul 1998, in zona Bucur Obor, iar clinica din Dorobanti, in anul 2004. Am fost motivat de posibilitatea de a ma perfectiona si de a fi mai liber din punct de vedere profesional.

Pe de alta parte, consider ca o operatie estetica nu este neaparat un moft, ci o modalitate de a-i scapa pe cei care apeleaza la aceste servicii de anumite complexe (unele dintre ele foarte serioase, generatoare chiar de inadaptari din punct de vedere social), dar si de anumite defecte evidente.

Clinica deschisa de mine se adreseaza unei mase largi, nu doar unui anumit segment social, pentru ca am vrut ca preturile sa fie accesibile tuturor celor care au nevoie de serviciile mele.

In calitate de vicepresedinte al Academiei Romane de Chirurgie Estetica, ati asistat la evolutia acestei tip de interventie chirurgicala in Romania. Cum a fost ea primita de femeile din Romania si care este atitudinea pe care acestea au adoptat-o in prezent vizavi de operatiile estetice?

Interventiile estetice din Romania au avut un trend ascendent - anual, cred ca au fost cresteri de aproximativ 50%. La inceput, femeile au privit cu neincredere acest tip de interventii, dar, prin acumularea de experienta si observand rezultate frumoase, au inceput sa solicite din ce in ce mai mult aceste servicii.



Si in acest domeniu a fost nevoie de educarea "consumatorului", precum in toate serviicile nou introduse pe piata romaneasca dupa anul 1990.

Care este numarul pacientilor care apeleaza anual la serviciile oferite de clinica dumneavoastra? Cati dintre acestia sunt femei?

Cred ca, per ansamblul tarii, numarul de operatii depaseste 10.000. Femeile sunt cele care apeleaza mai des la chirurgia estetica, insa, in ultimii ani, se remarca o crestere si in randul barbatilor - preponderent, ei apeleaza la liposuctie si lifting facial.

Pentru ce tip de interventii chirurgicale opteaza femeile cel mai des?

Pentru implant mamar, rinoplastie, liposuctie sau botox.

Cate astfel de solicitari ati avut anul acesta, comparativ cu anul trecut?

Fata de anul trecut s-a inregistrat o crestere, dar nu va pot da un procent exact, pentru ca nu s-a terminat anul.

 

Comentariile 51-100 din 190

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • krisz pe 29 Apr 2011, 20:55
    laude

    buna,sunt cu adevarat fascinata de talentul domnului doctor,cred ca este singura persoana la care nu as avea emotii daca as vrea sa imi fac o interventie chirurgicala,cred ca trebuie sa ai talent inascut sa poti face totul atat de perfect,toate interventiile pe care le-am vazut mi s-au parut inedite,ar trebui sa fim bucurosi ca se mai afla printre noi romanii.

    4
    6

  • banica nicoleta pe 7 Apr 2011, 19:11
    liposcutie

    cat costa o operatie de liposcutie

    21
    0

  • olaru aurelia pe 21 Mar 2011, 21:35
    abdominoplastie,membroplastie si micsorare de sani

    dupa ce am slabit destul de mult in urma unei operatii bariatrice a-si dori sa stiu cat costa operatia de abdominoplastie membroplastie si micsorare de sani.

    9
    3

  • Alina pe 9 Mar 2011, 19:21
    Micsorare sani

    Buna ziuna,as dori sa iau legatura cu dumneavoastra in vederea micsorarii sanilor.Nu sunt adepta silicoanelor dar am slabit brusc si pe langa vergeturi am ramas cu sanii putin lasati.

    10
    1

  • mak_96reg pe 11 Feb 2011, 15:33
    cicatrice postoperatorie

    in legatura cu apendicita cu plastron cangrenos,acum am 22 de ani si am deja ceva timp de cand ma tot intreb daca cumva aceasta cicatrice o pot face sa nu mai arate atat de inestetic,am putea chiar sa trimit si o poza sa va puteti convinge daca imi puteti raspunde adresa mea este mak_96reg@yahoo.com va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra

    2
    0

  • mak_96reg pe 11 Feb 2011, 15:28
    cicatrice postoperatorie

    buna ziua domnul doctor,am o intrebare la dumneavoastra:acum 9 ani am fost operata de apendicita cu plastron cangrenos,am facut chiar si o supuratie si au fost nevoiti sa imi taie jumatate din operatie pt a putea iesi infectia cu toate ca deja aveam un tub de dren,in urma acestei operatii mi-a ramas o cicatrice foarte urata,ma puteti ajuta cu un sfat?ma simt tare complexata va multumesc

    0
    0

  • mihai pe 5 Feb 2011, 07:50
    marirea sanilor

    Buna sera Domnule doctor as dori sa stiu si eu cat costa o operatie de marire a sanilor va spun poveste euu sunt barbat dar imi place sa fiu femeie sa am pieptu mare si sa pot fii cat de cat o "femeie" pana cand o sa am bani necesarii de operatie si de schimbare de sex mar intersa pretu si ce trbuie facut inaite de operatie si dupa va multumesc frumoss daca putetii sa imi raspundeti la adresa de email creata.rebela@yahoo.com va multumesc frumoss

    11
    0

  • elena liliana pe 5 Feb 2011, 00:00
    pt o liposuctie abdominala

    buna la toata lumea ,ma numesc elena liliana si am 32de ani i,implinesc luna aceasta pe 10 si as dori si eu un numar de contact de la un doctor f bun profesionist .pt o liposuctie abdominala ,si cit ma costa ,deoarece am nascut acum 2 ani si jum prin cezariana si am ramas cu o burta mare ,binenteles ca,dupa nastere mam ingrasat mai mult.va multumesc....

    3
    7

  • barbu nicoleta pe 3 Feb 2011, 19:42
    micsorare de sanii

    buna ziua ma numesc dana si am 26 de ani ,va rog sa imi spuneti si mie cat costa o operatie pentru micsorarea sanilor?ii am foarte marii si lasatii.am nascut de un an si patru luni si am ramas cu burta si in timpul sarcini mi sa crapat foarte rau burta ,se mai poate face ceva sa nu se mai vada asa urat?va rog daca puteti sa imi raspundeti.va multumesc.

    2
    8

  • miki pe 2 Feb 2011, 20:37
    acoperirea cicatricelor

    Buna ziua . Am incercat sa ma inscriu si eu la frumusete pe muchie de cutit dar cand am reusit nu mai este aceasta emisiune .As dori sa va intreb daca se poate face operatii estetice ptr acoperirea unor cicatrice (am 13 operati una peste alta si sunt foarte urate ) din cauza carora imi este foarte rusine cand merg la medic sau in fata sotului . Arata de parca sunt arsa . Daca se pot opera va rog sa-mi spuneti unde si cat ar costa . Multumesc

    7
    6

  • irina pe 2 Feb 2011, 17:37
    am avut 2 nasteri din urma careia am ramas cu burta as dori un nr de tel sau o adresa sa stiu une ma pot adresa si cit costa sami fac marire de sani si sa scot grasimea de pe mine

    astept un RASPUNS

    8
    0

  • ionela pe 28 Ian 2011, 06:50
    inplant mamar

    se poate face operatia de marirea sanilor , la varsta de 16 ani si ceva, cu acordul parintilor?

    0
    7

  • Loredana pe 25 Ian 2011, 00:03
    Implant mamar

    Buna ziua si va rog sa mi acordati un minut sa imi cititi mesajul . Am 30 ani doua sarcini si am sâni foarte mici atit de mici incit nu pot sa port nimic fara sutien , imi doresc din toata inima sa imi fac un impalant si as dori sa ma informați ce prețuri aveți va multumesc mult si va rog sa mi raspundeti la mes Daca puteți

    5
    0

  • PRECUPET AURELIA ALINA pe 13 Ian 2011, 08:11
    implant mamar

    AM 33 ANI SI DUPA 2 SARCINI SANII MEI SAU LASAT MULT SI NU MAI SUNT FERMI.AS DORI DATE DESPRE IMPLANTURILE MAMARE ,COSTURI SI DURATA REFACERII.VA MULTUMESC

    9
    0

  • georgiana pe 9 Ian 2011, 20:01
    informatii

    m ar interesa cat ar costa o interventie la ochii ,eliminarea cearcanelelor si a ridurilor . multumesc !

    3
    0

  • corina pe 30 Dec 2010, 09:49
    implant

    Buna ziua.As dori sa intreb pentru o operatie de marirea sanilor cat costa interventia si cu cat timp inainte trebuie sa fac programare.Multumesc

    7
    2

  • covaciu marian pe 26 Dec 2010, 17:45
    rinoplastie

    Buna ziua .Ma numesc Marian ,am 37 ani si am o deviere de sept si din aceasta cauza am mereu probleme cu gatul.M-ar interesa detalii despre operatie :cat dureaza, in cat timp ma refac ,cat costa si in ce anotimp este mai bine de facut.Va multumesc anticipat si astept raspuns si un nr de telefon unde va pot contacta.SARBATORI FERICITE!

    4
    3

  • ana pe 9 Dec 2010, 01:38
    implant cu silicon

    as dori sa aflu si eu cat costa implantul cu silicon si daca exista vreo solutie pt a scapa de vergeturi

    3
    3

  • leila pe 5 Dec 2010, 21:48
    cicatrici de la acnee

    fetita mea a ramas in urma unei eruptii acneice cu cicatrici foarte urate.mentionez ca are 23 de ani ,a urmat tratamente cu antibiotice si a incercat reducerea acestor cicatrici cu peelinguri chimice si nimic. oare dermoabraziunea poate rezolva in parte aceasta problema? va multumesc

    0
    3

  • loredana pe 5 Dec 2010, 13:40
    operatie totala

    Buna ma numesc Loredana am 32 de ani si 100 de kg,as dori sa stiu cat timp dureaza si cat ar costa o reducere a stomacului,liposuptie:abdominala,a picioarelor,soldurilor si mainilor.Sunt foarte complexata de aspectul meu fizic si am incercat cu diferite retete de slabit dar fara nici un rezultat ajungand chiar sa fac si un ulcer.Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc anticipat

    4
    3

  • gaby pe 4 Dec 2010, 19:32
    Rinoplastie

    Buna,ma numesc Gabi si am 21 ani,sunt din Bacau iar momentan sun in ITALIA,acum cativa ani am suferit in urma am suferit un mic accident la nivelul nasului si am ramas cu kteva semne vizibile,nasul meu a luat o forma mai ,,oarecum,, de aceea mi-as dori sa fac o operatie sa ii redau forma initiala acestuia.m-ar interesa daca se poate pretul acestei operatii.la cat ar putea ajunge.am un viitot inainte si nu vr sa ma mai simt oarecum din cauza acestui complex.vreau un raspuns dak se poate.multumesc mult de tot.

    7
    0

  • gaby pe 4 Dec 2010, 19:31
    Rinoplastie

    Buna,ma numesc Gabi si am 21 ani,sunt din Bacau iar momentan sun in ITALIA,acum cativa ani am suferit in urma am suferit un mic accident la nivelul nasului si am ramas cu kteva semne vizibile,nasul meu a luat o forma mai ,,oarecum,, de aceea mi-as dori sa fac o operatie sa ii redau forma initiala acestuia.m-ar interesa daca se poate pretul acestei operatii.la cat ar putea ajunge.am un viitot inainte si nu vr sa ma mai simt oarecum din cauza acestui complex.vreau un raspuns dak se poate.multumesc mult de tot.

    5
    0

  • Ana a pe 2 Dec 2010, 02:14
    chirurgie reparatorie.

    buna seara.ma numesc ana, am 23 ani si m-ar interesa un numar de contact al domnului doctor marok valcu.este vorba despre o operatie verticala situata pe gat in partea dreapta care a fost efectuata in urma cu 5 ani,este foarte vizibila si ma deranjeaza foarte tare.are cam 15 cm.am vazut un caz asemanator la emisiunea"pe muchie de cutit".vreau foarte mult sa iau legatura cu domnul doctor ptr a ma ajuta si pe mine cu aceasta problema.va multumesc si astept un raspuns pozitiv cat mai rapid posibil.daca nu puteti sa trimiteti numarul de telefon astept o alta metoda prin care as putea sa iau legatura cu domnul doctor(adresa facebook sau messenger).o seara buna si mult succes in ceea ce faceti

    8
    0

  • adam ana pe 2 Dec 2010, 01:46
    OPERATIE ESTETICA

    buna seara.ma numesc ana si as dori un numar de contact al domnului doctor marok valcu,am o problema mai veche pe care nu am reusit sa o rezolv nicaieri si ma gandesc k poate domnul doctor este singurul care ma poate ajuta.as putea trimite si niste fotografii cu operatia k sa imi puteti spune dak ma puteti ajuta sau nu.momentan nu sunt in tara si de aceea as dori sa vb mai intai cu dumneavoastra la telefon.ast un nr de contact.va rog frumas sa-mi raspundeti.o seara buna

    0
    0

  • adriana danci pe 4 Nov 2010, 11:54
    -

    buna ziua.as dori sa-mi raspunde-ti la o intrebare. e posibil ca o data cu cezariana sa mi se faca o liposuctie abdominala?

    8
    1

  • monica pe 31 Oct 2010, 21:00
    operatie estetica

    As vrea sa mai stiu cat m-ar costa sa scap de burta ? Liposuctie parca se cheama ? Raspunde-ti va rog frumos daca credeti merit cateva minute . Multumesc

    0
    3

  • monica pe 31 Oct 2010, 20:55
    sanii

    D-le doctor as vrea si eu sa stiu cat m-ar costa sa imi fac o operatie la sani . II am mari dar lasati . Cat m-ar costa . Daca aveti timp va rog sa imi raspundeti si mie . Va multumesc

    1
    1

  • delia pe 28 Oct 2010, 00:59
    un dinte

    vaaa rog datim un beep cu nr dv va implor..... 0758913296 un beep sau un sms va rog frumos dle valcu osa va dau ce vreti tot ce doriti iti doresc tot binele din lumeee vreau sa-mi indepliniti visul :(((( va rog si va multumesc frumos ma-ti face cea-a mai fericita fata de pe lume si nam sa va uit niciodata!!! ganditiva si datim o sansa va rog frumosss:(( sa nu ma credeti o disperata sau o...nebuna dar am nevoie de ajutoru vostru sarut-mana

    4
    3

  • delia pe 28 Oct 2010, 00:47
    un dinte

    va rog eu lasatim si mie numaru dv va rog din suflet va implor va ingenunchez dle doctor am si eu o mik problema va rog mult si frumos un nr daca se poate davar dumnezeu multa multa sanatate si fericire nu ma lasati nu ma lasati va rog va pwp pwp pwp

    0
    0

  • Andrada pe 25 Oct 2010, 21:02
    palatoschizos

    Buna ziua .Ma numesc Andrada am doua surori de 28 si una de 25 care sau nascut fara bolul palatin amadoua si as vrea sa stiu daca faceti asa ceva se poate face ceva .Va multumesc

    4
    0

  • cristina pe 27 Sep 2010, 21:10
    operatii estetice

    Buna seara as vrea sa stiu si eu cat m`ar costa o liposuctie abdominala si ash vrea sa transfer grasimiea din abdomen in fese si piciore...sau dak s`ar putea altfel in afara de silicoane...dar as vrea cumva sa imi maresc fesele si sa fie bombate...va multzumesc astept rasp sunt foarte interesata ash mai vrea sa shtiu dak trebuie sa fac analize inainte de operatie si cam cat o sa ma tzina durerile,...la revedere.astept raspuns

    3
    2

  • radu eugenia pe 14 Sep 2010, 20:42
    operatii estetice

    buna seara,numele meu este eugenia,am 26 de ani,2 copii nascuti prin cezariana iar inainte de asta cu cativa ani in urma am fost operata de chist ovarian si am avut ghinionul sa dau de un doctor poate nepriceput,si zic asta pt ca operatia mea este pe vertical de la buric foarte mult in jos si asa ma taiat si la ambele cezariene.ce as vrea eu daca se poate si imi veti putea acorda putina atentie sunt preturile urmatoarelor operatii si daca se pot face toate in cadrul aceleiasi anestezii.as vrea o operatie de abdominoplastie, liposuptie pe solduri si coapse si implanturi mamare daca se poate cu propriam-i grasime daca nu normal.va multumesc anticipat si toate cele bune in decursul carierei.

    2
    0

  • andronic marcela pe 21 Aug 2010, 13:19
    ridicarea sanilor

    buna,am vaz multe cazuri aici pe site-ul asta,am o intrebare pt fetelele care acceseaza acesta site:care din voi v-ai ridicat sanii,dati-mi si mie un raspuns cum va simtiti,cam cat ar costa opertatia?imi doresc mult sa-mi fac operatia asta....vreau un raspuns de undeva va rog....

    0
    0

  • andronic marcela pe 13 Aug 2010, 10:13
    ridicarea sanilor

    D-nul doctor va rog sa-i raspundeti la mesaj,imi doresc din suflet sa ma pot opera,la doar 20 de ani nu am putut iesi niciodata fara sutien pe mine.va rog.spuneti-mi cam cat m-ar costa operatia.va rog mult de tot sa-mi raspundeti la mesaj

    2
    5

  • alina pe 12 Aug 2010, 10:07
    pistrui

    buna.numele meu este Alina si as dori sa stiu cat costa o operatie sau ma rog ce ar s-ar putea face pentru ca sa imi dispara acesti oribili pistrui.in putin timp ma voi marita si nu mi-ar placea sa mai am atatia pistrui inestetici..pur si simplu m-am saturat sa imi acopar fata mereu cu fond de ten...sa am fata incarcata si sa imi ascund fata cand vorbesc cu cineva..

    1
    1

  • marius pe 11 Aug 2010, 23:14
    rinoplastie si implant cu silicon,colagen sau ser fiziologic in fese

    buna seara...prietena mea ar dori sa si mareasca posteriorul si ar dori sa stie un pret,ce riscuri sunt si cam in cat timp se vindeca operatia respectiva.de asemenea pt marirea posteriorului mai sunt si alte interventii?si pt rinoplastie am dori sa stim tot aceleasi lucruri.

    2
    0

  • adriana padurean pe 7 Aug 2010, 23:19
    implant mamar

    buna seara ma numesc adriana si am 2 copii superbi.problema e ca dupa amandoua sarcinile sanii mei sau lasat exagerat de mult.mam interesat aproape 3 ani de implanturile mamare pana mam hotarat ca asta este cel mai bun lucru pt mine.imi doresc foarte mult ca dumneavoastra sa imi faceti operatia.va rog din suflet sa imi raspundeti la mesaj si sa imi spuneti cam cat m-ar costa operatia si daca trebuie sa imi fac programare dinainte pt ca eu locuiesc in anglia si vreau sa stiu cam cand sa vin in tara.va multumesc din suflet

    1
    0

  • ADAM OANA pe 19 Iul 2010, 00:40
    ridicarea sanilor

    buna ziua am 24 de ani si mar interesa costul unei opertii de ridicare a sanului

    3
    0

  • Nedelcu Alina Maria pe 7 Iul 2010, 22:30
    am doua cicatricii care as vrea sa imi imbunatatesc aspectul lor

    as dori nr dumneavoastra de tel sau e-mailu dumneavoastra,in decembrie vreau sa vin in Bucuresti pt imbunatatirea lor.

    0
    0

  • ICHIM FLORENTINA pe 6 Iul 2010, 00:46
    rinoplastie

    buna ziua ,am 24 de ani si mar interesa costul unei rinoplastii...

    0
    0

  • Marius pe 27 Iun 2010, 00:46
    Buna ziua vreau si eu o lipoabsortie....

    Am 33 de ani si vrea sa fac o lipoabsortie in zona abdominala si pe laterale vreau sa I-au contact Pentru o consultatie multumesc

    7
    2

  • dynamitha pe 19 Iun 2010, 16:05
    rinoplastie

    buna ziua!as dori sa aflu si eu pretul unei consultatii la domnul doctor marek valcu,si pretul unei operatii de rinoplastie,pt ca pe forum apar diferite preturi.va multumesc

    0
    0

  • ALINA pe 19 Iun 2010, 15:38
    marire de sani

    buna am 20 de ani si as fii interesata de o marire de sani . puteti sa-mi spuneti cat ar costa operatia ? ast rsp dumneavoastra

    0
    4

  • ionela pe 17 Iun 2010, 17:40
    operati

    buna, am 18 ani si am si eu o problema. vreau sa vad daca as putea sa ma ajutati. am o problema la piciorul drept.il am unflat de la genunchi in jos si am niste bubite foarte mici si daca se sparg imi curge un lichid incolor timp de 2-3 zile. as vrea sa stiu daca se poate face ceva. daca ma pot opera sau urma un tratament. app am mai fost operata acum 10 ani la sp de copii din pitesti. as vrea sa stiu daca exista o sansa sa ma fac bn. ast raspunsul dumneavoastra.

    0
    0

  • andreea pe 17 Iun 2010, 03:08
    rinoplastie

    un numar de telefon sau o adresa,unde este situata clinica va rog frumos.

    3
    1

  • liuta pe 11 Iun 2010, 23:30
    o liposuptie abdominala

    Buna ziua ,ma numesc Liuta,am 30 de ani si as dori sa stiu cat costa o liposubtie abdominala,dar si pentru solduri si eventual implantul de silicon mamar. Multumesc.

    1
    0

  • denisa pe 7 Iun 2010, 11:02
    simona

    simona te rog din tot sufletul meu sa imi dai si mie adresa ta de messenger.ma intereseaza in legatura cu domnul doctor.multumesc mult si astept sa mi-o trimiti

    3
    0

  • anca pe 5 Iun 2010, 20:06
    ..vergeturile...

    Buna. Ma numesc Anca si am 24 de ani. Acu 6 ani m-am ingrasat rau de tot( de la 58 la 82kg) in doar 2 luni. Am reusit sa slabesc (68kg) dar sanii si picioarele arata urat rau de tot. Sunt foarte complexata din cauza vergeturilor. As dori sa intreb daca se pot elimina sau macar axista remediu sa se vada foarte putin; si cat ar fi costul unei operatii? Va multumesc mult.

    5
    0

  • Carmen pe 5 Iun 2010, 17:16
    rinoplastie

    Doresc sa stiu costul unei astfel de operatii si care sunt riscurile ei.

    4
    3

  • cristina pe 3 Iun 2010, 21:38
    cicatricii postoperatorii

    buna ma numesc cristina am 20 de ani.am 24de operatii la picioare diagnosticul sechele osteoartrita de sold blaterala.in urma ku 2 ani am suferit o operatie de alungire a femurului ku 3 cm avand un fixator extern miau ramas cicatrice inestetice pana aproape de genunche imi doresc foarte mult sa 'scap' de ele binenteles ca si de la celelalte operatii miau ramas semne dar acelea se pot acoperii dar aceste mai greu acesta este visul meu sa pot merge pe strada fara sa ma priveask lumea urat-mirata etc.va rog frumos as vrea sa stiu cat mar costa o operatie si unde sa ma adresez mentionez k nu sunt din bucuresti. va multumesc anticipat

    0
    1
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod