Dieta: În orice împrejurare, la munte sau la mare...

Dacă vrei să slăbești, nu mânca dulciuri și grăsimi nesănătoase, mănâncă legume, carne, lactate naturale și fructe . Cred că toată lumea știe această regulă, pentru că e perfect

Dacă vrei să slăbești, nu mânca dulciuri și grăsimi nesănătoase, mănâncă legume, carne, lactate naturale și fructe . Cred că toată lumea știe această regulă, pentru că e perfect rezonabilă.  Deși pare extrem de simplu, în viața de zi cu zi e mai complicat să respecți această regulă. Pentru că ai un program aglomerat, pentru că ești mereu pe drumuri, agitată, stresată, în criză de timp.

Cum să ții dietă când , între două întâlniri, nu ai timp să te oprești să mănânci la un restaurant? Sau ești la o petrecere cu prietenii și nu vrei să strici cheful nimănui declarând sus și tare că tu ții dietă. Sau mai rău, acel bărbat special te invită la cină la un restaurant fabulos și nu vrei să îi spui încă de la prima întâlnire că vrei să mai scapi de câteva kilograme… Ei bine, de când mă ocup de dietele și antrenamentele clientelor mele, am găsit împreună soluții simple și eficiente pentru asta.

Atenție, însă , nu te obișnui să mănânci așa mereu - este vorba de soluții pentru situații excepționale.

Nu am timp să mănânc, muncesc toată ziua

Aud replica asta atât de des, mai ales când vine vorba de oprit la o benzinărie și mâncat un pachet de biscuiți. Sau, mai rău, la un fast food unde comanzi rapid un sandwich și un suc. Soluția se găsește tot la benzinărie și fastfood.  E simplu : intri în benzinărie, treci de raionul cu dulciuri și te îndrepți spre raftul cu alune. De cele mai multe ori se găsesc mixuri de alune crude de diverse tipuri, ambalate la pungi de 100 de grame.

Dacă nu găsești crude, următoarea opțiune e să alegi migdale, caju sau alune de pădure prăjite. Nu sunt la fel de sănătoase, dar nu e o tragedie să faci acest comprimis. Apoi, mergi cu pași siguri spre raionul cu băuturi și ia din raft o sticlă de apă plată și una de iaurt de băut sau kefir.  Ai o masă perfect sățioasă, de aproape 500 de kcal , cu un conținut nutrițional echilibrat și sănătos.

Mai există varianta fast-foodului.

Comandă o salată cu ton sau una de crudități, - se găsesc la toate lanțurile mari. E o shaormerie? Spune-i băiatului să nu pună cartofi prăjiți și maioneză  și ai scăpat de aproape 500 de kcal . E o soluție de compromis, dar o dietă care funcționează e una pe care o poți ține perioade lungi de timp, cu rezultate constante . Nu o să slăbești mâncând shaorma la prânz, dar măcar reduci din riscul de a te îngrășa alarmant de rapid.

Ies mereu la restaurant cu prietenii și nu pot să nu mănânc!

De ce să nu mănânci? E foarte important să mănânci , mai ales după o zi aglomerată la muncă, eventual și o oră-două de sală. Asta nu înseamnă să te arunci în prima porție de paste , urmate de desert și eventual ceva alcool. Cel mai bine e să alegi din meniu un grătar din carne slabă – pui, curcan, pește, vită – și o garnitură de legume – broccoli, conopidă, fasole verde, spanac , eventual o salată ușoară.

Nu o să bănuiască nimeni că ții dietă și crede-mă, nu am auzit pe nimeni că s-a îngrășat mâncând prea mult spanac și carne slabă.

În fiecare weekend ies în oraș cu prietenii și…

Și de regulă bei alcool, ți se face foame și în toiul nopții mergeți să mâncați ceva.  E rețeta clasică pentru balonarea pe care o simți luni, fața obosită și aspectul nefericit al coapselor tale. Soluția în acest caz e să bei mai puțin. Ca să nu te tragă prietenii de mânecă, alege un cocktail la pahar mare și o sticlă de apă plată. Când ți se face sete, bea întâi câteva guri de apă, apoi încearcă cocktailul. Alcoolul deshidratează și împiedică arderea grăsimilor. Dacă însă te hidratezi corespunzător, vei limita și cantitatea de alcool și efectele nocive ale acestuia. Când vine vorba de mâncatul după “băută” vezi regula comandatului la restaurant sau fastfood, în funcție de locul în care vă opriți.

A ține dietă nu înseamnă să te închizi în casă și să uiți complet de orice gust plăcut.

A ține dietă înseamnă să înveți să faci alegeri astfel încât să diminuezi efectele nocive ale diverselor preparate. În felul acesta poți reuși să mănânci relativ sănătos în cele mai multe cazuri și vei reduce riscul kilogramelor acumulate datorită obișnuinței și comodității.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod