Descopera cele mai bune beneficii ale exercitiilor fizice

A face exercitii este foarte important atat pentru sanatate, cat si pentru conditia fizica, dar asta nu inseamna ca pentru multi dintre noi este activitatea favorita. Din aceasta cauza cand alegem un program de exercitii trebuie sa cautam forma cea mai simpla pentru ca efortul nostru sa merite si sa obtinem cele mai bune rezultate.
1. Inainte de a incepe sa faci exercitii este important sa faci incalzire intre 3 si 10 minute. Dupa care trebuie sa faci cateva exercitii de intindere intre 3 si 15 minute.

2. Foloseste pantofi de sport adecvati exercitiilor pe care le practici.

3. Nu face efort timp indelungat fara sa schimbi pozitia.

4. Cea mai buna ora pentru a face exercitii
se zice ca este intre 15 si 17, pentru ca la aceste ore flexibilitatea si reflexele se maresc si este bine sa profiti pentru a obtine cele mai bune rezultate. Dar cea mai buna ora este atunci cand tu simti nevoia de a face miscare.  

5. Cand realizam un program muscular
bun putem modela tot corpul, facand exercitii de cel putin 3 ori pe saptamana. Cu doar 2 zile de exercitii pe saptamana mentinem tonusul muscular, iar cu trei sau mai mult acesta se imbunatateste.  

6. Exercitiile de intindere
la finalul programului ajuta la diminuarea sau eliminarea durerii care o poti avea in ziua urmatoare de exercitii.

7. Schimba programul.
Daca ai acelasi program de mai mult timp, corpul se obisnuieste si nu mai da rezultate.  

8. Lucreaza toti muschii corpului. 
Nu face doar exercitii pentru picioare sau pentru partea de jos a corpului pentru ca vei crea nevoia de mai mult. Corpul este in echilibru si trebuie sa-l mentinem, trebuie sa avem toti muschii puternici, nu unii slabi si altii puternici.

9. Calitate.
Concentreaza-te la calitatea exercitiilor tale, nu doar la cantitatea lor. De exemplu, daca alergi sau daca mergi cu masina stai dreapta, cu abdomenul putin incordat, deoarece aceasta forma  te va ajuta sa arzi mai multe calorii in mai putin timp. Daca duci greutati sau mergi cu masina, pozitia este foarte importanta pentru ca exercitiul sa fie eficient.  

10. Concentreaza-te
la ceea ce faci, la muschi sau la ce parte lucrezi. Aceasta concentrare te ajuta sa te mentii in forma si sa executi corect exercitiile.

11. Efortul.
In fiecare zi trebuie sa faci putin cate putin. Acest ritm constant iti mentine corpul alert. Daca programul tau este foarte usor, trebuie sa mai variezi cu exercitii mai dificile pentru a obtine rezultate bune in timp.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ISPAS RAMONA CLAUDIA pe 18 Oct 2007, 13:00
    CORUL CEL MULT VISAT

    PT. A AVEA CORPUL VISAT TB SA FACEM SPORT, DIETE, CEEA CE NU SE POATE PT. K SUNTEM PRESATI DE TIMP.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod