Cum îți recuperezi silueta după sarcină?

Mămicile care încep recuperarea postnatală în primele 6 săptămâni de la naștere au cu până la 40% mai multe șanse să se recupereze complet după sarcină , decât femeile care încep

Mămicile care încep recuperarea postnatală în primele 6 săptămâni de la naștere au cu până la 40% mai multe șanse să se recupereze complet după sarcină , decât femeile care încep exercițiile la un an după fericitul eveniment.

Primul an din noua viață a mamei este unul foarte solicitant, așa că nu trebuie să te forțezi și atunci când vine vorba de exerciții fizice. Ascultă-ți corpul și lucrează în ritmul tău, astfel încât programul de sport să fie unul revigorant și plăcut. Efortul fizic trebuie să te energizeze și să fie o sursă de satisfacție, așa că nu îți impune să depășești 20 de minute pe zi sau 45 de minute la 2 zile de exerciții de intensitate medie, cel puțin la început. Alege exerciții de Pilates care te ajută să îți întărești mușchii abdomenului sau plimbări alerte în aer liber, asociate cu câteva exerciții pentru abdomen făcute acasă.

Poți începe să faci exerciții pentru refacerea podelei pelviene încă din primele zile de la naștere.

Acestea constau în contracții statice ale musculaturii abdominale și exerciții Kegel pentru întărirea musculaturii interne a abdomenului . Toate aceste contracții ușoare trebuie executate la limita durerii. Practicate regulat, ele grăbesc refacerea fie că ai născut natural sau prin cezariană. Mamele care au executat aceste mișcări în primele săptămâni de la naștere au putut începe mai repede un program de antrenament pentru a reveni la forma fizică inițială.

Din a treia lună după naștere poti începe să faci exerciții de intensitate medie, chiar dacă alăptezi. Studiile medicale au demonstrat faptul că un program echilibrat de antrenament nu influențează semnificativ lactația.  În această perioadă trebuie să te concentrezi pe exercițiile pentru spate și abdomen, care te vor ajuta să ai o postură corectă și vor grăbi revenirea la dimensiunile inițiale ale abdomenului.  Contracțiile scurte executate cu atenție te vor ajuta să îți întărești mușchii  fără să provoace vreo tensiune în zona spatelui.

Pentru picioare poți face exerciții ușoare la sol, cum ar fi ridicările de bazin, ridicări scurte de picior pe laterală sau în spate. Dacă nu ai timp să mergi la o sală, poți să le execute fără probleme acasă. Ai nevoie de o salteluță sau o pătură mai groasă pe care să lucrezi și de un spațiu generos și aerisit.

În perioada în care alăptezi nu e indicat să urmezi o dietă hipocalorică, dar o alimentație sănătoasă, bazată pe legume, carne slabă, fructe de sezon, nuci și uleiuri extravirgine te va ajuta să ai un copil sănătos și să revii mult mai rapid la forma fizică inițială. Mănânca în cantități îndestulătoare, fără să faci excese și vei vedea cum dispar kilogramele acumulate în timpul sarcinii fără nici un efort!

Odată cu întreruperea alăptării te poți gândi și la o dietă . Alege un program alimentar echilibrat și diversificat, care să nu îți provoace senzația de foame și lipsa de energie.

Gândește-te că ultimele luni au fost foarte solicitante și nu ai nevoie de o dietă prea strictă, care să te forțeze și mai mult! În această perioadă e important să te concentrezi pe echilibrarea metabolismului, să iei suplimente nutritive dacă este cazul și să te concentrezi asupra sănătății. Printr-o alimentație echilibrată vei reveni la forma fizică inițială într-un mod blând și sănătos.

Primul an de după naștere este o etapă tulburătoare, plină de emoții și evenimente neașteptate. Nu face excese în nici o direcție și nu te aștepta să fii Wonder-woman! Dă-ți timp pentru a te adapta, fă schimbări mici și sănătoase în fiecare zi și vei vedea că rezultatele bune nu întârzie să apară! Exercițiile fizice te vor ajuta să revii în formă, îți cresc încrederea în tine si reduc riscul depresiei post-natale. O alimentație echilibrată îți asigură doza de sănătate și energie zilnică, pentru a te putea bucura de noua ta viață! Toate aceste schimbări mici întăresc legătura familiei, dar mai ales îți dau putere.

Pentru că deși ești mamă, rămâi tot femeie și nu trebuie să te neglijezi, chiar dacă acum ai mult mai multe responsabilități!

Cori Gramescu
Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod