Dieta care previne efectul yo-yo

Dieta care te invata sa mananci sanatos


Béatrice de Reynal sustine ca dieta Weight Watchers,  este una dintre cele mai bune metode prin care se poate evita efectul yo-yo.

“Are marele merit ca iti intra in sange si ajungi depenent de aceste mod de alimentatie, foarte sanatos, daca respecti regulile de baza si piramida alimentara: cereale, fructe, legume, abia apoi lactate, branzeturi, carne si dulciuri”.
Dieta Weight Watchers a aparut in anii '60 si este preferata celor care au reusit sa slabeasca, in SUA. “Este o metoda inedita de slabire, care asociaza regimul alimentar cu un suport psihologic. Nu implica restrictii, desi este o dieta hipocalorica, care insa, spre deosebire de alte diete hipocalorice, nu aduce niciun prejudiciu sanatatii”, afirma Béatrice de Reynal.

Medicul mai spune ca ritmul ideal de slabire este de doua kilograme pe saptamana. “Doua kilograme pe saptamana este valoarea optima. Inseamna in primul rand o slabire sanatoasa, apoi este garantia faptului ca revenirea la o alimentatie sanatoasa, dar dincolo de canoanele dietei, evita efectul yo-yo”, afirma Béatrice de Reynal.
 

Cum functioneaza dieta Weight Watchers


Dieta Weight Watchers este o inovatie. Este flexibila, usor de utilizat si poate fi adoptata indiferent de programul pe care il ai. Nu impune o alimentatie stricta, ci doar calculul strict al numarului de calorii asimilate. Dieta are reguli simple:


  • In perioada de dieta, un nutritionist stabileste pe baza indicelui de masa corporala, dar si in functie de varsta, sex, inaltime si ritmul cotidian, un numar de puncte.
  • Fiecarui aliment, raportat la 100 de grame de produs, ii corespune un numar de puncte.
    Un aliment gras sau dulce, are mai multe puncte, fata de unul bogat in proteine, de exemplu.
  • Dieta iti permite sa mananci orice, in limita punctelor alocate in 24 de ore.
  • Activitatea fizica aduce bonus de puncte, care se pot folosi pentru satisfacerea unei mici placeri (o ciocolata sau o prajitura).
  • Vegetalele si fructele au foarte putine puncte, existand produse cotate cu 2-5 puncte.
  • Dieta are marele merit de a fi personalizata, fiind adaptata fiecarui aspirant. In plus, punctele cresc sau scad in functie de perioada dedicata dietei. Una este sa slabesti cinci kilograme in doua luni si alta in trei saptamani!
  • Orice nutritionist te poate ajuta sa-ti faci propriul plan de slabire prin dieta Weight Watchers, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca poti gasi in mediul virtual suficiente date, cat sa-ti poti face propriul plan, pe puncte.
 

Regulile de baza


Niciun aliment nu este interzis. Este incurajat insa, consumul de alimente sanatoase. De exemplu, un mar face 1 punct, in timp ce un hamburger de la fast-food - 10 din cele 25 de puncte admise, pe zi, pentru o persoana cu intre cinci si zece kilograme peste valoarea normala.
Dieta incurajeaza variatia alimentara, repetarea unui aliment, indiferent despre care este vorba, fiind penalizata. Este recomandat consumul a cinci fructe si cinci legume diferite, in fiecare zi, divesitatea fiind premaiata cu plus de puncte.
Este recomandat un consum de lichide intre 1,5 si 2 litri de lichide pe zi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • angelblackf83 pe 5 Iun 2010, 17:58
    http://magicworld-chat.com?pr=2

    Va astept sa descoperiti o lume magica virtuala..pe http://magicworld-chat.com?pr=2

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod