Special. 8 femei care au revoluţionat arta culinară. Află care sunt!


Regina Margherita a observat, într-un tur desfășurat la finele secolului al XIX-lea, că oamenii apreciau pâinea mare și rotundă cu ierburi și condimente. După ce a gustat prima felie de pizza, a continuat să consume acest preparat, în ciuda criticilor, care îi reproșau că se înfruptă din mâncărurile celor de jos. Regina a făcut o pasiune atât de mare pentru acest sortiment culinar, încât l-a chemat la curtea regală pe Rafaelle Esposito, un bucătar-șef dintr-o pizzerie, ca să îi prepare câteva variante de pizza.
Impresionat de cerința reginei, bucătarul a făcut o reţetă doar pentru ea, cu roşii, mozarella şi busuioc proaspăt, care reprezentau culorile drapelului italian. Aceasta a devenit preferata reginei, iar de atunci acest preparat culinar poartă numele “Pizza Margherita”.

Alice Waters
a devenit unul dintre promotorii alimentației sănătoase după ce s-a raliat mișcării ”slow food” din Statele Unite ale Americii, apărută ca o ofensivă directă la explozia fast food-ului. Alice Waters promovează în restaurantul ei Chez Panisse din San Francisco mâncare gătită încet, dar sănătos, bazată pe ingrediente locale, naturale.
Fiind o mare susținătoare a alimentelor bio, aceasta a pus și bazele unei fundații pentru a promova mâncarea sănătoasă în rândul elevilor.

”Gastronomia americană”, scrisă de Amelia Simons și publicată în 1796, a fost prima carte de bucate din istorie scrisă de un american. Până atunci, cărțile de bucate tipărite și folosite peste Ocean erau britanice. Lucrarea Ameliei Simons a fost foarte apreciată și a fost tipărită și piratată timp de 30 de ani după prima apariție.
În prezent, mai sunt doar patru copii ale primei ediții ale lucrării.

Ruth Wakefield
, proprietara renumitului Toll House Inn, din Whitman, Massachusetts, a inventat biscuiții cu ciocolată. În timp ce unii spun că rețeta a fost creată din greșeală, în urmă cu 86 de ani, când a rămas fără ciocolata de casă pe care o folosea la fursecuri, aceasta a declarat că a recurs deliberat la această metodă pentru a aduce pe piață un nou produs. Folosind bucățele sfărâmate de ciocolată semi-dulce de la Nestle în aluat, ea a creat un produs extrem de îndrăgit și astăzi: fursecurile cu bucăți de ciocolată.
Dulciurile au fost extrem de apreciate încă de la început, iar Nestle i-a cumpărat rețeta, în schimbul aprovizionării cu ciocolată pe viață.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod