Shaorma nu trebuie să fie „cu de toate”, ci poate fi creația unui chef

Shaorma nu ar trebui sa fie o bombă calorică sau un amestec „cu de toate” în care fiecare dintre noi alege ce să intre în lipie, ci poate fi o alegere mergând pe rețeta unui chef de talie internațională.
Conceptul Kebap Butik adus de Divan Express cumulează rețete în combinații cosmopolite și îndrăznețe, semnate de chef-ul turc Didem Șenol, unul dintre cei mai apreciați chefi cu studii  la Institutul Culinar Francez din New York, care a deschis propriul restaurant în Istanbul, inclus în top 10 restaurante de publicația The Guardian.

Meniul turcesc de tip street food aduce combinații moderne de ingrediente: kebaburi cu coacăze uscate, muguri de pin, rodie, miere picantă, rucola, trufe negre, avocado, vinete coapte, brânzeturi turcești și foarte multe deserturi făcute în casă, cum ar fi baklava, cataif cu fistic, plăcintă de portocale.
În plus, un kebab are maxim 300 kcal astfel încât e o soluție sănătoasă, ușoară și gustoasă pentru o gustare în oraș.
Buticurile au și un mod complet inovator de servire pentru acest tip de mâncare, în stil american, unde comanda este preluată și servită rapid la casă într-un ambalaj elegant din carton alimentar. Bucătăria este în totalitate la vedere.

Arhitectul Cristian Corvin a avut o provocare pentru ambele spații, cel din Piața Romană fiind de numai 47 mp iar cel din Centrul Vechi peste 360 mp, fiind cel mai mare fast food din Centrul Vechi la momentul actual.


Piața Romană – Bulevardul Dacia, nr. 37

Centrul Vechi – Strada Francez, nr. 46-48
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod