Umple-ti casa de culoare! Plante cu flori pentru vara

Daca ti-ai dori ca toate florile colorate care parfumeaza fiecare vara sa fie si la tine in casa, trebuie sa stii nu este prea dificil. Iti propunem cateva plante care infloresc
Daca ti-ai dori ca toate florile colorate care parfumeaza fiecare vara sa fie si la tine in casa, trebuie sa stii ca nu este prea dificil.

Iti propunem cateva plante care infloresc pe tot parcursul verii, pe care le poti tine atat in interior, cat si pe balcon sau terasa.

Infloresc abundent si nu necesita ingrijire deosebita. Iata care sunt acestea:

Petuniile, valuri de culoare


Desi petuniile sunt plante anuale, merita pe deplin sa fie incluse in proiectele tale pentru decorarea teraselor sau balcoanelor. Ofera o multime de flori, pe tot parcursul verii, intr-o varietate de culori demna de a fi admirata.

Petuniile sunt destul de dificil de inmultit prin seminte. Cea mai simpla optiune este cumpararea rasadurilor in aceasta perioada a anului, care sunt destul de ieftine si cresc foarte repede.
Vei putea vedea in florarii si marile magazine de amenajari lastari de petunii cu numai cateva frunzulite, dar care au deja flori.

Petuniile au nevoie de un sol bine drenat, nisipos, care nu permite stagnarea apei. In perioadele foarte calde petunia se uda in fiecare zi sau chiar de doua ori pe zi, daca este necesar.

Fertilizarea se face o data la doua saptamani, cu o solutie fertilizatoare pentru plante cu flori sau pentru stimularea infloririi, daca nu esti multumita de productia de flori a plantelor tale.

Plaseaza petuniile pe balcon, pe terase sau chiar si in interior, dar nu uita ca au nevoie de lumina din abundenta pentru inflorescente bogate. Rupe florile uscate, pentru a stimula inflorirea si taie din varfurile lastarilor pentru o planta mai deasa, potrivit specialistilor gardening.com.

Muscatele curgatoare


Incepand cu primele luni ale verii, orasele sunt pline de muscate curgatoare. Pentru ca sunt usor de intretinut, iti ofera o multime de flori si nu au nevoie de foarte multa atentie, la fel ca si petuniile, muscatele curgatoare sunt ideale pentru decorarea balcoanelor si teraselor.


Varietatea de culori este de admirat, de la alb pur, pana la rosu, roz, grena sau portocaliu. La fel ca si petuniile, muscatele curgatoare au nevoie de un sol bine drenat.

Se vor uda abundent in zilele calde de vara, dar numai dimineata. Udarea se face numai daca solul este relativ uscat. Daca pamantul se ia pe degete la atingere, este indicat sa amani udarea. Muscatele sunt sensibile la o cantitate prea mare de apa, pentru ca tulpinile destul de subtiri si firave putrezesc rapid.

Ingrasamantul se administreaza o data la doua saptamani, dar poti alege si batoanele de ingrasamant care se infig in pamant, asigurand fertilizarea timp de cateva luni.

Muscata curgatoare are nevoie de aer proaspat si de lumina naturala.
Fara suficienta lumina florile vor fi rare si firave. Tijele florale se usuca si cad, deci nu este nevoie sa le tai.

Kohleria, clopotei colorati


O planta de interior care infloreste din mai pana aproape de lunile iernii. Vei avea toata vara casa plina de clopotei colorati.

Kohleria are nevoie de cateva ore de lumina pe zi, deci o poti plasa fara probleme pe pervaz. Daca nu are lumina suficienta va creste anemic, fara sa infloreasca, iar frunzele si tulpina vor avea o culoare galben verzuie.


Iubeste umiditatea atmosferica, dar nu ii place apa in exces in sol si nici pe frunze. Trebuie udata cu grija pentru ca frunzele udate se pateaza, la fel si florile.

Ingrasamantul se administreaza pe toata durata verii, o data la doua saptamani.
Kohleria prefera un sol usor acid si afanat, care sa nu pastreze umiditatea excesiva.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Masil pe 11 Iul 2011, 01:16
    ....sfat pentru Mariliv

    ....ramificaţie. Plantele se vor ajuta şi cu îngrăşământ administrat vara o dată la 2 săptămâni.

    2
    0

  • Masil pe 11 Iul 2011, 01:12
    sfat pentru Mariliv

    Pentru Mariliv(Acum ar trebui sa ai flori) Muscata curgatoare (Pelargonium) Primăvara şi vara planta se ţine în plin soare. Se uda atunci când compostul este uscat, daca este foarte cald se va uda mai des. Se va curăţa de frunzele uscate şi florile trecute si se va tăia imediat sub frunza unde s-a aflat floarea pentru formarea noilor lăstari şi o frumoasă

    0
    0

  • dorina30 pe 13 Apr 2011, 22:40
    Mariliv si Ada

    Pentru muscatele curgatoare, cel mai bine le merge la geam, sa nu bata caldura pe timpul iernii in ele si sa aiba o temperatura constanta, iar din cand in cand sa fie udate cu o solutie de la Agro (asta folosesc eu, cea pentru flori de camera - o data la 2 saptamani - se pune un capacel la 2 l de apa), iar pt Kohleria - nu este pretentioasa, o am de la servici, de la o colega, nu am prea mare grija de ea, dar am satisfactie maxima, toata iarna mi-a stat inflorita.

    2
    0

  • Mariliv pe 18 Mar 2011, 06:53
    muscate curgatoare.

    Nu am de facut comenatriu,pt.ca nu ma pricep.Am o problema insa:am un balcon cu f.multe muscate curgatoare care insa,anul trecut nu a facut nici o floare.Unde gresesc in intretinere.Multumesc.

    1
    5

  • Ileana Tarbina pe 28 Nov 2010, 08:42
    sunt frumoase

    sunt foarte frumoase si se intretin usor vara cum se intretin iarna sa staea tot asa de frumoase

    4
    1

  • Ada pe 14 Iul 2010, 20:16
    Sunt superbe

    Vai, cat sunt de frumoase ! Mai ales Kohleria- floarea asta nu am vazut-o foarte des. Sigur merge plantata in ghivece din astea cu mozaic: http://cutepole.com/?p=444

    6
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod