Phoenix canariensis

Phoenix canariensis este un palmier din aceeasi familie ca si curmalul (Phoenix dactylifera). Originar din insulele Canare, el creste in mod natural si in vestul Africii...

Phoenix canariensis este un palmier din aceeasi familie ca si curmalul (Phoenix dactylifera). Originar din insulele Canare, el creste in mod natural si in vestul Africii, in tarile arabe si in tinuturile mediteraneene.

Lumina:

Sunt plante ce iubesc lumina, iar dupa adaptare pot fi expuse in soare direct. O zona larga orientata spre sud-est sau sud-vest este cea mai buna amplasare pentru phoenix canariensis.

Pentru o crestere echilibrata, se recomanda rasucirea periodica cu 90 de grade a ghiveciului.



Temperatura:

Phoenix-ul iubeste caldura, temperaturile cuprinse intre 20 si 30 de grade Celsius. Daca temperatura este mai ridicata, trebuie crescuta si umiditatea atmosferica din jurul plantei.

Poate fi plantat in gradina pe timpul verii, sau amplasat pe o terasa descoperita, dar iarna este necesara amplasarea lui in spatii incalzite.

Umiditate:

Umiditatea atmosferica medie sau ridicata este propice dezvoltarii bune a phoenix-ului. Este necesar sa fie amplasat intr-un spatiu bine aerisit.


Sol si udare:

Este recomandat un substrat bine drenat, cu continut sarac de substante organice, usor acid.
Se uda des, se mentine pamantul permanent umed, dar nu ud. Iarna se uda numai dupa uscarea substratului.

Se fertilizeaza lunar vara, deloc iarna.

Se va evita udarea in exces sau stagnarea apei in farfurioara.

Inmultire:

Se inmulteste prin seminte, operatiune dificila in mediu de cultura.

Phoenix canariensis este un palmier ce iubeste spatiile insorite si care va decora frumos o gradina exotica sau o terasa, vara, dar care iarna necesita un loc luminos, cald si spatios pentru a fi pus in evidenta si pentru a se dezvolta bine.

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marian pe 5 Aug 2012, 15:18
    ofer Palmier Phoenix 2m

    ofer palmier phoenix roebelenii 2m inaltime. este superb, insa din pacate sufrageria in care m-am mutat este ft-ft-ft intunecata, si nu vreau sa risc sa-l pierd. l-am cump anul trecut cu 1350 lei, insa il cedez si pt 450 lei, insa cu conditia ca persoana care-l preia sa aiba super grija de el. sfaturi de ingrijire si substantele hranitoare, vin si ele la pachet :) pt contact m gasiti pe mercador, cautati palmier phoenix

    3
    1

  • valentin pe 14 Mar 2011, 11:24
    palmier bolnav

    am cumparat un palmier phoenix si a inceput sa se usuce frunzele si sau plostit ,ce trebuie facut?

    15
    10

  • NellyUSA pe 22 Ian 2009, 19:23
    Phoenix

    Am si eu un Phoenix Canariensis de 5 luni de zile... 3 frunze sunt foarte uscate, stau sa cada... dar nu stiu cat mai dureaza.. Are cineva idee cam cate frunze noi apar si cate cad pe an??? aproximativ. Multumesc :D

    0
    5

  • Laura pe 7 Dec 2008, 14:35
    De unde pot cumpara?

    As dori sa stiu de unde pot achizitiona un phoenix in Bucuresti, la un pret decent. Va rog sa-mi raspundeti la laura_cnu@yahoo.com. Multumesc!

    0
    2

  • Laura pe 7 Dec 2008, 14:34
    De unde pot cumpara?

    As dori sa stiu de unde pot achizitiona un phoenix in Bucuresti, la un pret decent. Va r

    3
    2

  • simona pe 29 Nov 2008, 12:26
    phoenix canariensis cls 2

    Am achizitionat si eu un phoenix canariensis clt 2 si pe toata perioada verii a fost tinut in interior,planta fiind permanent verde,frunzele crescand si chiar aparand cateva noi.De aproximativ 2 luni am observat ca planta sufera, frunzele au inceput sa se usuce.Nu stiu cum trebuie sa procedez:sa le tai sau sa le las in pace...Va rog sa-mi recomandati ce ar trebui sa fac :) Multumesc

    2
    6

  • Jono pe 22 Aug 2008, 11:11
    Phoenix

    Mi-am cumparat in primavara (acum 4 luni) un phoenix canariensis de la targul de plante din parcul Herastrau, la un pret bun zic eu, 35 ron la o inaltime de aprox 70 cm. S-a adaptat foarte bine la mine acasa, in momentul de fata il tin in balcon direct in soare, nu are nici o problema, l-am expus treptat si s-a adaptat. A mai crescut in inaltime aprox 10 cm si arata foarte bine, este verde, aspect sanatos, ce mai, de-acum suntem prieteni. Nu este o planta pretentioasa, il ud cam o data pe saptamana si il fertilizez cam o data pe luna. Visez la ziua cand va ajunge la o inaltime de 1.5-2 m desi, nu stiu unde l-as putea tine (stau la bloc). Il recomand ca planta decorativa tuturor iubitorilor de plante, dar mai ales celor care prefera palmierii.

    10
    6

  • gheorghiu sever pe 12 Iul 2008, 22:04
    Sfaturi

    am achizitionat un asemenea palmier si trebuie sa-i schimb ghiveciul: cand se face aceasta operatiune si ce pamant se foloseste. Va multumesc anticipat

    11
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod