Phoenix roebelenii, palmierul "ca in filme"

Phoenix roebelenii este un palmier din familia Phoenix si este originar din zonele cu un climat cald si umed. Trunchiul sau cu aspect lemnos, de palmier "ca in filme", il face...
Phoenix roebelenii este un palmier din familia Phoenix si este originar din zonele cu un climat cald si umed. Trunchiul sau cu aspect lemnos, de palmier "ca in filme", il face sa fie foarte admirat in decorarea interioarelor, a teraselor sau a gradinilor de vara subtropicale.

Lumina:

Sunt plante ce iubesc lumina, iar dupa adaptare pot fi expuse in soare direct. O zona larga orientata spre sud-est sau sud-vest este cea mai buna amplasare pentru phoenix roebelenii.
Pentru o crestere echilibrata, se recomanda rasucirea periodica cu 90 de grade a ghiveciului.


Temperatura:

Phoenix-ul iubeste caldura, temperaturile cuprinse intre 20 si 30 de grade Celsius. Daca temperatura este mai ridicata, trebuie crescuta si umiditatea atmosferica din jurul plantei.

El poate fi plantat in gradina pe timpul verii sau amplasat pe o terasa descoperita, dar iarna este necesara amplasarea lui in spatii incalzite.

Umiditate:

Umiditatea atmosferica ridicata este propice dezvoltarii bune a phoenix-ului. Este necesar sa fie amplasat intr-un spatiu bine aerisit. Lipsa aerului proaspat determina rapid aparitia unor simptome de suferinta a plantei, prin uscarea si chircirea frunzelor, precum si a unui aspect de planta bolnava.


Sol si udare:

Este recomandat un substrat bine drenat, cu continut sarac de substante organice, usor acid.

Se uda des si abundent, vara. Iarna se mentine pamantul permanent umed, dar nu ud.

Se fertilizeaza lunar vara, deloc iarna.

Se va evita udarea in exces sau stagnarea apei in farfurioara.

Lipsa apei suficiente va determina incovoierea trunchiului sau "strangerea" frunzelor.

Inmultire:

Se inmulteste prin seminte, operatiune dificila in mediu de cultura.

Phoenix roebelenii este un palmier ce iubeste spatiile insorite si care va decora frumos o gradina exotica sau o terasa, vara, dar care iarna necesita un loc luminos, umed, cald si aerisit pentru a fi pus in evidenta si pentru a se dezvolta bine.
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 28 Mar 2013, 14:41
    palmieri

    Atenţie când îl cumperi Când îl cumperi, palmierul trebuie să fie bine proporţionat, cu o coroană simetrică de frunze. Acestea nu trebuie să aibă pete sau să fie uscate. Culoarea unui palmier sănătos este verde închis sau verde-albăstruie, niciodată gălbuie sau maronie. Nu-l uda prea des Îţi dai seama că palmierul are prea prea puţină apă dacă pământul devine albicios şi se crapă, iar frunzele nu mai sunt rigide şi au tendinţa de a se lăsa. Udă-l când pământul de la suprafaţă este uşor uscat, numai cu apă la temperatura camerei. O jumătate de oră mai târziu, scurge toată apa din farfuria ghiveciului. Altfel, rădăcinile pot putrezi. Pune-l într-un loc luminos Palmierul creşte frumos în apropierea unei ferestre. Din mai până în septembrie ar fi bine ca razele soarelui să nu bată direct pe el. Poţi evita acest lucru punând o perdea la fereastră. Soarele direct este suportat bine doar de unele specii de palimier sau în cazul în acre umiditatea depăşeşte 65%. Are nevoie de umiditate Aerul din locuinţele noastre este întotdeauna prea uscat. Îţi dai seama de asta când vârfurile frunzelor de palmier se usucă şi se îngălbenesc, iar planta devine mai vulnerabilă la boli şi paraziţi. Palmierul creşte frumos doar dacă îi poţi asigura o umiditate de cel puţin 60%. Poţi obţine asta instalând o fântână de interior sau aşezând palmierul pe un pat de nisip pe care îl păstrezi mereu umed. De asemenea, pulverizează apă pe frunze cât de des posibil. Praful nu-l lasă să respire. De aceea, şterge-i frunzele la fiecare două săptămâni cu o cârpă îmbibată în bere. Aşa, ele capătă strălucire. Taie părţile uscate ale frunzelor, dar lasă o fâşie maro de 5 mm. Altfel, uscăciunea se va extinde. Îndepărtează frunzele uscate pentru a evita răspândirea paraziţilor.

    4
    0

  • marian tomoila pe 21 Ian 2012, 10:28
    vand palmieri PHOENIX ROEBELENII

    vand plante ornamentale pentru case si gradini amenajari interioare si exterioare spatii private sedii firme tratamente impotriva daunatorilor contructii de decor iazuri si cascade cu piatra de rau irigatii computerizate garantie 100% tel 0764486471

    10
    2

  • GEANINA pe 23 Sep 2011, 21:43
    palmierul-phoenix roebelenii

    Cum se uda si cum se ingrijeste palmierul-phoenix roebelenii...? Va rog frumos sa-mi raspuneti si mie...deoarece mi-am cumparat un palmier phoenix de cca. 60 cm. inaltime si nu stiu de cate ori sal ud si ce ghiveci sa-i iau deoarece are foarte micut ghiveciul lui k abea se mai vede de jur imprejur pamantul pe care il are si sa nu dau gres...! Cat de mare ar trebui sa fie gavanosul in care sa il pun si pamant cat sa mai adug in plus pt. un ghiveci mai mare...? Multumesc mult...!

    10
    0

  • valentin pe 24 Iul 2011, 10:00
    CURATAT SI INTRETINUT PALMIERI

    CURAT SI INTRETIN PALMIERI ! EXPERIENTA DOBANDITA IN SPANIA ZONA ALICANTE - VALENCIA ... VALENTIN 0767 437 714

    20
    0

  • Ioana pe 1 Mai 2011, 08:32
    intrebare si un raspuns

    Vreau sa-i schimb ghiveciul cu unul mai mare. Ce sol folosesc? Nu prea inteleg ce fibre sunt in solul din vasul in care l-am cumparat. Multumesc. Intre ghiveci si fundul tavitei se pot aseza pietricele sau alte materiale care izoleaza vasul de excesul de apa din tava.

    17
    5

  • Dan Mande pe 29 Apr 2011, 14:24
    palmier pheonix

    Va rog sa imi spuneti si mie cum sa ingrijesc palmierul care il am pe terasa in curte cum trebuie udat cum sa il fertilizez de unde pot sa cumpar cele necesare.Astp rsp.Merci

    18
    7

  • Stoica Beatris pe 12 Apr 2011, 12:29
    ingrijirea palmierului Pheonix

    Am cumparat si eu un palmier Pheonix si nu stiu cum sa il ingrijesc. Va rog sa ma invatati si pe mine. Va multumesc.

    14
    1

  • Benghiac Andrea pe 12 Feb 2011, 08:59
    phoenix roebelenii

    Am cumparat acum 2 ani un palmier Phoenix Roebelenii,iar dupa ce i-am schimbat pamantul is-au uscat toate frunzele.Ce trebuie sa fac?

    9
    19

  • mihaela pe 2 Aug 2010, 14:24
    phoenix roebelenii

    am cumparat si eu un palmier phoenix roebelenii dar cand sa-i schimb un ghiveci mai mare am gasit 3 rame. am probleme cu palmierul daca are rame la radacina? astept raspuns.va multumesc.

    17
    6

  • gherman daniela pe 15 Mai 2010, 15:41
    phoenix roebelenii

    am cumparat si eu un palmier phoenix roebelenii dar cand sa-i schimb un ghiveci mai mare am gasit 3 rame. am probleme cu palmierul daca are rame la radacina? astept raspuns.va multumesc. agentul007_2008@yahoo.com

    12
    6

  • cordos ovidiu pe 10 Ian 2010, 11:41
    phoenix roebelenii

    am un asemenea palmier de vreo 2ani,cel de la sera de unde l-am cumparat a spus sa nu-i lipseasca niciodata apa din tavita si asa am facut pana acum dar vad ca peste tot scre sa nu fie apa in tavita.De cam o luna au inceput sa i se usuce mai des frunzele inferioare iar celelalte sunt mai palide la culoare,pamantul a avut si el niste viermuleti dar se pare ca am scapat de ei cu apa fiarta cu tutunul a vreo 5 tigari.Ce sa fac?Nu vreau sa il pierd!

    10
    8

  • doru pe 23 Aug 2009, 10:49
    pete albe

    Detin de un an un Phoenix roebelenii care, datorita udarii in exces (cred eu) din aceasta vara sufera si-si pierde pe rand ramurile. I-am schimbat pamantul si am inceput sa-l ud mult mai rar. Au aparut insa pe el un fel de mucegai alb (pete albe), atat pe tulpina, cat si pe ramurele si frunze. Cum pot oare sa tratez aceasta problema? Va multumesc pentru sfaturi.

    26
    4

  • ionut moldoveanu pe 7 Feb 2009, 17:31
    Phoenix roebelenii

    buna , nu stiu ce sa-i mai fac frunzele arata rau vreau sa-mi dati si mie un tratament sigur ptr el , as cumpara orice ptr ea dar nu stiu ce , va rog ajutatima , va multumesc mult

    15
    4

  • IFTIMIE GABRIELA pe 3 Feb 2009, 23:08
    phoenix

    eu am tinut planta la caldura (25 grade celsius) primele frunze de la radacina au inceput sa se usuce ce ar trebui sa fac

    10
    5

  • Alina pe 11 Dec 2008, 13:57
    phoenix roebelenii

    Am un phoenix roebelenii de aproape 4 ani, si daca in aceasta perioada a crescut cu 6 cm, nu stiu ce trebuie sa-i mai fac!!! i-am schimbat pamantul si l-am fertilizat, l-am tinut la soare, iarna la caldura, apa....spuneti-mi va rog ce pot sa mai fac?Va multumesc anticipat!

    2
    4

  • badea mihaela pe 6 Nov 2008, 11:13
    ingrijire palmier

    Va rog sa -mi explicxati care este deosebirea spuselor de mai sus ;"Se uda des si abundent, ".si ''Se va evita udarea in exces '' Am un palmier pe care il iubesc si doresc sa-l ingrijesc bine sa nu sufere din cauza nestiintei mele Va multumesc cu respect m badea

    30
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod