Ce flori de apartament să alegi, rezistente şi uşor de îngrijit

Plantele de apartament nu sunt doar o modalitate de a-ţi decora locuinţa, dar şi o bună sursă de energie şi poate cel mai plăcut mod de a purifica aerul din casă.
Chiar şi aşa, există încă foarte mulţi oameni care se feresc să-şi achiziţioneze astfel de decoraţiuni, în ciuda proprietăţilor lor extraordinare. De ce, vă întrebaţi? Pentru că majoritatea se teme de faptul că plantele cu flori de apartament necesită îngrijiri speciale, de care nu este oricine capabil.

Însă ceea ce nu ştiu aceştia este faptul că există foarte multe plante de apartament care se pot întreţine foarte uşor. Iată care sunt acestea:

Dracena

Această plantă are frunzele lungi şi tulpina lemnoasă şi trebuie ţinută într-un loc luminos, dar ferit de căldură şi de razele directe ale soarelui. Trebuie udată doar atunci când se usucă pământul din vasul în care stă, la o frecvenţă săptămânală.

Dracena rezistă şi la umbră, însă creşte mai încet în astfel de condiţii.
În timpul verii, frunzele au şi ele nevoie de hidratare, aşa că se poate pulveriza apă şi pe ele.

Ghiveciul nu trebuie schimbat des la aceasta plantă, pentru că rezistă foarte bine şi dacă stă mai înghesuită.

Vârful de suliţă

Deşi este una dintre cele mai banale plante de apartament, vârful de suliţă arată foarte bine şi se potriveşte în orice decor. Numele i se trage de la asemănarea frunzelor cu un vârf de suliţă. Acestea şunt alungite si ascuţite, iar culoarea lor variază de la un soi la altul, între verzi cu pete albe si verzi cu pete roz.

Vârful de suliţă este o plantă agăţătoare care rezistă şi în locuri mai umbroase, aşa că poate fi ţinută în orice colţ al locuinţei.
Temperatura optimă pentru această plantă trebuie să fie cuprinsă în intervalul 14-23 de grade, iar solul în care este plantată trebuie să fie mereu umed.

Bambusul

Bambusul este o subspecie a Dracenei şi poate creşte atât în apă, cât şi în pământ. Solul trebuie să fie mereu umed, dacă optezi pentru a doua variantă. Acestă plantă este iubitoare de lumină, aşa că poate fi ţinută în locuri direct expuse la razele soarelui. În plus, se şi orientează după lumină şi astfel i se formează frumoasele inele. Bambusul este ideal dacă vrei să îţi decorezi casa după credinţa Feng Shui.

Feriga

Feriga este planta perfectă pentru rafturile suspendate şi se arcuieşte foarte frumos dacă are suficient spaţiu.
Nu are nevoie de multă lumină şi nici hidratarea nu este o problemă, pentru că această plantă trăieşte cu cantităţi moderate de apă. Temperatura ideală pentru ferigă este cuprinsă între 15 şi 25 de grade.

Aloe vera

Aceasta nu este doar o plantă decorativă, ci şi una cu proprietăţi medicinale. Se îngrijeşte la fel de uşor ca orice soi de cactus şi nu are nevoie de foarte multă apă. Lumina este însă esenţială, dacă vrei să se dezvolte frumos în ghiveci. Poate fi ţinută în orice fel de sol, dar are nevoie de spaţiu, aşa că schimbarea ghiveciului este necesară din când în cand, nefiind însă deloc dificilă.

Limba soacrei

Dacă îţi iei o astfel de plantă în apartament, nici nu vei simţi că o ai.
Deşi îi prieşte lumina, poate fi ţinută fără probleme şi în locuri mai umbroase. Limba soacrei mai este cunoscută şi sub denumirea de Săbiuţă, datorită aspectului frunzelor sale. Singura problemă pe care o poţi întâmpina în îngrijirea ei este putrezirea rădăcinilor din cauza excesului de apă, aşa că menţine un grad moderat de umiditate în ghiveciul ei
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod