Casa ta: Cum şi-a amenajat Monica Tatoiu grădina

Aşa cum este şi casa familiei Tatoiu, adică un spaţiu intim, drag, plin de valori spirituale, grădina reprezintă şi ea o zonă deosebită, unde toţi membrii se bucură de verdeaţa şi liniştea pe care le-o oferă ea.
Aşa cum este şi casa familiei Tatoiu, adică un spaţiu intim, drag, plin de valori spirituale, grădina reprezintă şi ea o zonă deosebită, unde toţi membrii se bucură de verdeaţa şi liniştea pe care le-o oferă ea.

Îţi prezentăm, deci, această oază de relaxare a doamnei Monica Tatoiu.

De la plantele ce rămân verzi pentru mult timp, la detaliile care îi subliniază frumuseţea, această gradină a fost realizată de domnul Victor Tatoiu şi amenajată tot de dumnealui împreună cu soţia sa.


Grădina a fost construită între 1998-2000, iar pământul este foarte argilos în zonă şi a trebuit să fie inlocuit cu cel din zonele în care se construia, de pe Barbu Văcărescu. Copacii au fost aduşi maturi şi plantaţi în 1999, astfel încât să închidă grădina, motiv pentru care o mare parte din ea este umbrită după ora 14:00.

Plantele sănătoase achiziţionate de la un grădinar de încredere din Buftea sunt verzi şi înflorite până târziu în noiembrie, iar îngrijirea grădinii se numără printre priorităţile familiei.
Florile sunt anuale, cu excepţia trandafirilor şi a lăcrşmioarelor, iar covorul de căpşuni decorative a crescut în ultimii şase ani dintr-un răsad uitat toamna afară.

Primăvara apar floricele galbene care se transformă în „căpşuni mici dar pline de personalitate”, după cum le caracterizează doamna Tatoiu. Este cea mai bună soluţie pentru zonele umbroase. Grădina reprezintă locul în jurul căruia gravitează casa.

Accesul în ea se face prin living. Inainte să paşeşti pe treptele care coboară spre grădină, există o terasă cu piese de mobilier din rattan, unde proprietarii admiră în sezonul cald priveliştea plină de viaţă şi culoare.


De departe, cel mai frumos copac este Paulovnia, care înfloreşte în aprilie. Când primele flori se veştejesc, vara bate la uşă. Se spune despre el că ţine ţânţarii departe. Doamna Tatoiu ne-a spus că a învăţat ce fel de flori să cumpere în timp, pentru că acestea trebuie adaptate la clima din România.

Primulele le plantează în februarie şi stau înflorite până în luna august. Atunci când înfloreşte teiul însă, mirosul ameţitor le transformă serile într-unele „mai pline de speranţe tinereşti”.


În sezonul cald, cele opt ţestoase de Florida se joacă în fântâna ce le asigură membrilor familiei Tatoiu un somn blând.

Sursa: www.casamea.ro
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nenu claudia pe 13 Mai 2014, 11:17
    i trebare

    guzmania se scoate din ghiveciul incare am primit-o?

    0
    0

  • Amanda pe 13 Dec 2011, 16:42
    tatoiu si gradina

    Cum este tatoiu asa este si gradina. Suntemvintoxicati de tatoiu

    1
    1

  • dora pe 12 Dec 2011, 15:26
    e bine de stiut

    imi place. si articolul, si gradina.

    0
    3

  • www.pasaj.ro pe 12 Dec 2011, 13:31
    tot ce vrei din fier forjat

    obiecte decorative pentru casa ta

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod