Alocasia polly, o planta spectaculoasa

Alocasia polly este o planta uimitoare prin aspectul inedit al frunzelor sale. Originara din Asia tropicala, ea creste sub forma de tufa de maximum 80-100 cm inaltime si...

Alocasia polly este o planta uimitoare prin aspectul inedit al frunzelor sale. Originara din Asia tropicala, ea creste sub forma de tufa de maximum 80-100 cm inaltime si infloreste rar in mediu de cultura.

Frunzele sale sunt de culoare verde foarte inchis, cu nuante de albastru indigo, si prezinta nervuri proeminente de culoare gri deschis.

Lumina:
Sunt plante ce iubesc lumina umbrita, si nu suporta deloc soarele direct.
O zona orientata spre nord - est este excelenta pentru o buna dezvoltare a plantei.
Pentru o crestere echilibrata, se recomanda rasucirea periodica cu 90 de grade a ghiveciului.



Temperatura:
Desi nu iubeste lumina multa, alocasia polly iubeste caldura, temperaturile cuprinse intre 22 si 30 de grade Celsius. Daca temperatura este mai ridicata, trebuie crescuta si umiditatea atmosferica din jurul plantei.
Nu suporta deloc temperaturile sub 18 grade Celsius.

Umiditate:
Umiditatea atmosferica medie sau ridicata este propice dezvoltarii bune a alocasiei. Este necesar sa fie amplasata intr-un spatiu bine aerisit.
Se va pulveriza frecvent pe frunze, dar numai daca temperatura mediului ambiant este suficient de ridicata!

Sol si udare:
Este recomandat un substrat bine drenat, cu un continut sarac de substante organice, usor acid.
Se uda des, se mentine pamantul permanent umed, dar nu ud.
Iarna se uda numai dupa uscarea superficiala a substratului.
Se fertilizeaza lunar vara, deloc iarna.
Se va evita udarea in exces sau stagnarea apei in farfurioara.

Inmultire:
Se inmulteste prin rizomi.

Atentie:
Seva frunzelor este otravitoare, de aceea se va evita amplasarea in incaperi cu accesul facil al copiilor sau al animalelor de casa. Mainile se vor spala temeinic dupa fiecare manipulare a plantei!


Planta este sensibila la atacul paianjenului rosu, daca mediul in care traieste este prea uscat.

Apar pete maronii pe frunze daca substratul este prea rece sau daca este udat cu apa prea rece!

Alocasia polly este o prezenta spectaculoasa in amenajarile verzi de interior si ne incanta privirile cu aspectul sau exotic.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Paul pe 24 Iun 2013, 15:17
    Despre udare

    Salut. Nu am avut niciodata o Amazonica sau Polly cum i se zice aici. Dar stiu despre Calidora ca ii place apa multa. Mai multa apa decat la o Monstera deliciosa si mai putina decat la o Cyperus alternifolius. Sa zicem ca e bine daca o udati precum o Epipremnum aureum. Bine inteles ca depinde de marimea plantei si de sezon. Eu ud cu 1200ml apa la saptamana in perioada de vara. Unele dintre plantele pe care le am au si peste 10 frunze, chiar 12. Necesita ghivece mari daca vrem ca plantele sa fie mari. 140 cm avand cea mai mare planta a mea si cu frunze imense. Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva. Pe una dintre ele au aparut daunatorii, nu stiu ce fel de. Nu stiu exact ce sa folosesc sa nu distrug planta.

    0
    0

  • alisa pe 20 Mar 2012, 17:49
    are prea multa apa sau solul este uscat

    buna acestei plante superbe nu i place umezeala prea mult ud_o o data la sapt dar nu mult si nu lasa sa se stranga apa in farfurioara..nu o lasa unde are foarte multa lumina..dar nici la intuneric,,oferai un loc calduros si semi umbrit..si eu am alocasia plante adulta e superba si ii place mediu care i lam oferit...succes

    0
    0

  • loredana pe 29 Oct 2011, 11:11
    alocasia

    am primit si eu aceasta floare spectaculoasa cu ocazia zilei melede nastere de la sotul meu si sunt tare incantata de ea,am intrat sa ma interesez de ingrijirea eai deoarece au aprut acele pete maronii si vroiam sa vad ce e de facut?.....bine ca am intrat ca am vazut ca acele lacrimi sunt otrvitoar pt ca baietelul meu de 6 ani era tare nedumerit de ce plange intruna floarea noastra si acumi-am zis in niciun caz sa nu atinga lacrimile acelea ca sunt otravitoare......si sper ca din sfaturile gasite aici o vom face sa-si revina

    4
    0

  • marga pe 14 Sep 2010, 21:17
    flori

    de ce alocasia mea ,vrea sa moara, are radacina in pamant , dar nu mai are nici o frunza si nu a putrezit,,,va multumesc mult

    2
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod