Paste Primavera

Încearcă o reţetă de paste perfectă pentru primăvară! Include cât mai multe legume şi verdeţuri în dieta ta şi vei observa cât de bine te vei simţi. Pastele primavera sunt ideale pentru asta!
Încearcă o reţetă de paste perfectă pentru primăvară! Include cât mai multe legume şi verdeţuri în dieta ta şi vei observa cât de bine te vei simţi. Pastele primavera sunt ideale pentru asta!

Ingrediente pentru 10 porţii:


penne – 900 grame
supă de legume – 3 litri
ulei de măsline – 80 mililitri
vinete, tăiate cuburi – 300 grame
zucchini, tăiat cuburi – 150 grame
dovlecel galben, tăiat cuburi – 200 grame
ardei gras roşu, tăiat cuburi – 100 grame
ceapă, tăiată mărunt – 50 grame
ciuperci, tăiate în jumătate – 100 grame
broccoli – 100 grame
usturoi – 15 grame
roşii, tăiate cuburi – 100 grame
parmezan proaspăt ras, pentru servire – 100 grame
pătrunjel verde, pentru decor – 1/2 legatură
busuioc proaspăt, pentru decor – 10 frunze

Mod de preparare:

1.
Vinetele, zucchini, dovlecelul galben, ceapa şi ardeiul gras tăiate cuburi se tăvălesc prin 50 ml ulei de măsline, apoi se aşează pe grătarul neted încins la 205 ºC, timp de 25 minute (până când legumele încep să caramelizeze uşor).
2. Sotaţi ciupercile în 30 ml ulei de masline, adăugaţi usturoiul tăiat felii, apoi roşiile cuburi.
3. Adăugaţi legumele fripte la ciupercile sotate.
4. Adăugaţi pennele în supa de legume care fierbe, fierbeţi 8-10 minute, până devin al dente.
Scurgeţi pastele şi păstraţi supa.
5. Amestecaţi într-o tigaie adâncă pastele cu legumele şi adăugaţi 200 ml de supă de la fierberea pastelor, fierbeţi 3 minute după care serviţi cu pătrunjel şi  busuioc tăiate mărunt şi parmezan proaspăt ras deasupra.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod