De ce sa alegi un centru de educatie privat?

Traim intr-un ritm trepidant, cu un stil de viata mult schimbat fata de generatiile anterioare. Nu mai avem timpul necesar, atentia si rabdarea pe care ne-au acordat-o noua parintii sau bunicii de a petrece ore indelungate ajutandu-ne copiii sa isi faca temele sau sa isi imbunatateasca nivelul de pregatire scolara. In plus, de ce sa nu recunoastem, nici scoala nu mai este “ca pe vremea” noastra. Sunt alte cerinte, alte niveluri de invatare, alte pretentii.
Copiii nostri traiesc intr-o lume tehnologizata, dar care vine la randul ei cu o serie de provocari. In acest context ce facem atunci cand copilul nostru nu se mai descurca la scoala sau cand vine vremea examenelor importante? Ce tip de pregatire ar trebui sa alegem?

Profesorii sunt alesi in urma unui proces de selectie riguros si sunt  pregatiti constant
Profesorii din centrele de educatie private sunt alesi cu mare atentie, dupa criterii bine stabilite si dupa interviuri minutioase. Experienta si trainingul acestora, la fel ca si gradul mare de cunostinte pe care le poseda sunt cele mai importante caracteristici pe care le au in vedere directorii centrelor atunci cand fac angajari.  In plus, sunt alesi oameni pasionati de meseria pe care o fac si care pun mult suflet in activitatea de zi cu zi.

Centrele de educatie private detin o colectie impresionanta de manuale si de carti necesare pregatirii

In mod normal, fiecare centru are programa adaptata cu cea a invatamanului national, la care se adauga carti si materiale specifice propriilor profesori si cursanti.
Spre deosebire de meditatiile oferite de catre profesori in particular, care de cele mai multe ori isi construiesc lectiile indiferent de nivelul de pregatire al elevului si de atentie a acestuia, centrele de educatie investesc constant in pregatirea profesorilor si in asigurarea unui plan de pregatire personalizat pentru fiecare elev centrat pe nevoile acestuia.

Pot oferi pregatire pentru mai multe subiecte


Daca copilul dumneavoastra are nevoie de ajutor la mai multe materii, un centru de educatie privata poate oferi pregatire pentru toate aceste discipline, sub acelasi acoperis, la aceeasi calitate ridicata. Astfel, economisiti timp, iar copilul se adapteaza mult mai usor, mai ales daca este pentru prima data cand apelati la meditatii private. Si nu in ultimul rand, psihopedagogii centrului va ofera informatii cu privire la atitudinea si comportamentul copilului dumneavostra fata de fiecare disciplina in parte si fata de procesul de educatie in ansamblul lui.

Structura si integrare sociala


Meditatiile trebuie sa fie structurate.
Fiecare elev trebuie sa beneficieze de un plan de pregatire, cu obiective ce trebuie atinse si cu pasii care trebuie urmati. Centrul de educatie da Vinci ofera consiliere educationala si stabilirea unui plan de lucru pentru fiecare elev in parte care va urma sesiunile de pregatire la centru. Psihopedagogii centrelor realizeaza cu usurinta si profesionalism analiza fiecarui elev si ii urmaresc evolutia pe intreg parcursul sau in cadrul centrului . Alaturi de profesorii centrului, psihopedagogii, in functie de evolutia fiecarui elev, ajusteaza si rearanjeaza planul personalizat stabilit initial, pentru a fi convinsi ca obiectivele sunt atinse.

In plus, elevii fac parte din grupuri formate din cate 4-6 membri, ceea ce le permite invatarea mai usoara, dar si socializarea si posibilitatea de a invata si a se compara cu alti elevi de nivel asemanator.


Consistenta in invatare si rezultate pe termen lung


Faptul ca parcursul si evolutia elevilor sunt urmarite la fiecare pas de catre profesionistii centrului, ii ajuta pe parinti sa inteleaga mai bine evolutia propriilor copii si unde sunt punctele unde mai pot fi ajutati acasa si de catre acestia sau unde sunt zonele ce necesita mai multa atentie. Procesul de invatare este constant, nu in hopuri, ceea ce ajuta enorm la atingerea obiectivelor finale.

Investitia financiara merita


Profesorii centrului sunt la randul lor testati si verificati constant, astfel incat puteti avea siguranta faptului ca sunt la randul lor cu adevarat interesati de atingerea obiectivelor finale. Unul dintre principalele criterii de selectie a profesorilor in cadrul centrului da Vinci consta in pasiunea pe care acestia o arata fata de meseria de profesor. In afara de experienta si facultatea absolvita, profesorii da Vinci trebuie sa dovedeasca in primul rand ca fac aceasta meserie cu dedicare si cu reala pasiune, obtinerea unor venituri suplimentare nefiind principalul motiv al alegerii acestui job.
Copii dumneaovoastra sunt pe maini bune si banii investiti se duc acolo unde conteaza: in educatia copilul dumneavoastra si in atingerea obiectivelor sale.

De Madalina Dicu, co-fondator Centrul de educatie da Vinci
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod