Paranormal: "Mama m-a blestemat să nu fiu niciodată mamă"

Mama a fost victima unui viol din care m-am născut eu. Toată viaţa ei a fost distrusă de atunci, iar ceea ce pentru orice femeie normală ar trebui să fie o bucurie, o binecuvântare, maternitatea a fost pentru mama cel mai mare blestem. Pentru că nu-şi putea depăşi ura faţă de acel episod din viaţa ei, dar realiza că nici eu nu am vreo vină că m-am născut din viol, mama nu a ştiu niciodată în viaţa ei să mă iubească sau măcar să se comporte ca o mamă.
Mama a fost victima unui viol din care m-am născut eu. Toată viaţa ei a fost distrusă de atunci, iar ceea ce pentru orice femeie normală ar trebui să fie o bucurie, o binecuvântare, maternitatea a fost pentru mama cel mai mare blestem. Pentru că nu-şi putea depăşi ura faţă de acel episod din viaţa ei, dar realiza că nici eu nu am vreo vină că m-am născut din viol, mama nu a ştiu niciodată în viaţa ei să mă iubească sau măcar să se comporte ca o mamă. Am înţeles demult drama ei, prelungită incredibil pentru tot restul vieţii, şi completată tragic cu faptul că nu a reuşit să-şi iubească propriul copil. Printr-un blestem pe care l-a rostit într-unul din momentele ei de furie pe viaţă, m-a condamnat şi pe mine la o altă dramă: aceea de a nu fi niciodată mamă.

Copilăria mea a fost ca un montagne rousse, după cum erau zilele mamei. Când sus când jos. Când mă ura, când se comporta normal pentru că nu putea rezista drăgălăşeniilor unui copil. Când am crescut şi am ajuns adolescentă îi aminteam şi mai mult de ea atunci când a fost violată.
Semănam un pic, dar dincolo de orice eram o adolescentă normală, naivă şi visătoare, „o victimă sigură” cum mă cataloga adesea cu sictir.
Tot timpul a încercat să-mi sădească în suflet teama de bărbaţi, ura faţă de ei şi faţă de „poftele lor animalice”. Nu pierdea nicio ocazie să-mi spună că niciun bărbat nu poate fi de încredere şi dacă tot a trebuit să mă nasc femeie aş face bine să îmi găsesc un rost pe lume, altul decât să perpetuez specia.

În ciuda acestei educaţii extreme, zestrea mea genetică probabil că nu a fost atât de distrusă, de am reuşit să nu asimilez toate frustrările cu care mă pregătea ea pentru viaţa de adult.

Aşa că atunci când am cunoscut prima dragoste am fost sublim. Mi-am dat seama că nimic din ce spune mama în legătură cu bărbaţii nu e adevărat. Pot fi şi oameni frumoşi, iubitori şi de nădejde. Aşa este Dan, primul şi singurul meu meu iubit, care mi-a devenit soţ ulterior.
Când mama a înţeles că nu-i voi respecta nici învăţăturile în materie de bărbaţi şi nici nu-i voi călca pe urme a avut un comportament aberant.
De parcă i-ar fi părut rău că nu am fost şi eu violată şi distrusă sufleteşte ca ea. Când i l-am prezentat pe Dan a luat-o razna. A făcut un acces de furie isterică şi a trebuit să plecăm de acasă. În timp ce ne arunca tot felul de vorbe incredibil de dureroase, mama m-a blestemat. Te blestem să nu faci niciodată un copil. Dacă tot nu m-ai ascultat şi ai decis să fraternizezi cu duşmanul, cu tagma bărbătească, te blestem să nu aduci pe lume altă fiinţă. Din voi să nu se nască nimic!

N-am crezut atunci în blestemul ăsta, am zis că era rodul frustrărilor ei de-o viaţă. Dar mai târziu am aflat ce înseamnă blestemul de mamă. Am aflat că se împlineşte şi că nimeni nu te poate scăpa de el.
Când am rămas prima dată însărcinată cu Dan a fost o bucurie pentru amândoi. Nicio clipă nu ne-am gândit că a fi ceva rău, pentru că eram doi oameni pozitivi. În primul trimestru de sarcină am avortat spontan din cauze necunoscute. Medicul nu a fost capabil să-mi spună o cauză.
Zicea că nimic din datele clinice nu prevestea aşa ceva.

Apoi au mai fost încă trei sarcini. Toate pierdute la fel de misterios. Testele arătau că sunt o femeie sănătoasă şi suntem un cuplu normal, compatibil, care poate procrea. Și totuşi rodul iubirii noastre nu se poate naşte. Din punct de vedere medical nimic nu e în neregulă. Mai mulţi medici au ridicat din umeri neputincioşi în faţa „fenomenelor” inexplicabile care au dus la pierderea sarcinilor mele. În cele din urmă o doctoriţă mai bătrână mi-a spus ceva ce nu credeam vreodată că voi auzi din gura unui medic: că nu vrea Dumnezeu să fiu mamă. Mai degrabă mama nu a vrut să fiu mamă.

Am mers la biserică, la un preot cu har, care mi-a deschis Cartea sfântă şi mi-a confirmat că sunt blestemată cu cel mai greu legământ ce poate fi pe faţa pământului. Blestemul de mamă ce nu poate fi ridicat. Practic nimeni nu mi-a mai dat nicio şansă. Nici medicina, nici Dumnezeu.  
Acum am 34 de ani şi sunt o femeie stearpă.
După mai multe sarcini pierdute medicii m-au anunţat că nu mai pot rămâne însărcinată deloc. Ceea ce mama a dorit şi plănuit încă de la naşterea mea s-a desăvârşit. Acum poate să fie fericită dincolo, pe lumea cealaltă, unde a plecat acum câţiva ani. Eu am rămas să duc o cruce care nu e a mea.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cassie pe 16 Oct 2022, 20:24
    Stiu cum e

    Si pe mine m-a blestemat nenorocita aia de mama ca o sa ma culc cu barbati pt o farfurie de mancare, prafu sa se aleaga de ea. O urasc din inima.

    0
    0

  • Laura pe 26 Ian 2014, 14:24
    blestem,este adevarat

    Este adevarat blestemul de mama este foarte periculos,si pe mine m a blestemat mama si pe frati mei ,de denaturata ce era imi este greu sa spun acest lucru dar asa este,pe noi ne a crescut bunici ,ca de nu erau ei ,,,, eram pe la camine doar dumnezeu poate sti pe unde si ce era de noi ,ca ia , ce a care nea dat viata era o depravat o , nu am cuvinte sa pot spune ,si ne blestema de invidie si ura ce avea pe noi .

    0
    1

  • simona virginia pe 29 Mar 2013, 11:56
    blestemul se adevereste

    Si eu am fost blestemata la varsta de aproape 26 ani de mama mea ,~ sa merg din barbat in barbat si daca fac cumva copiii sa ajung sa-mi vand hainele de pe mine ~, am 38 ani am mers din relatie in relatie nimeni nu a vrut sa-mi ramana alaturi iar despre copiii primul a murit in primele trei luni de sarcina si pe ceilalti doi nu i-am putut tine din motive conform blestemului. La inceput nu am realizat ceea ce se intampla de fapt de abia anul trecut am avut un necaz foarte mare care nu as dori sa se intample nimanui si mi s-au deschis ochii sufletului. Am pus punct relatiei cu cel care m-a facut sa sufar si am luat calea bisericii incepand din luna Ianuarie 2013,am fost la parintele Arsenie Boca la Prislop nu am cuvinte sa spun ce am simtit, dupa o saptamana am fost la parintele Ilie Lactusu din cimitirul de la Giulesti, m-am spovedit tin post si ma rog in fiecare zi pentru a-mi se ierta pacatele si pentru a putea merge mai departe.Stiu ce inseamna blestemul si eu zic sa nu ne dam batute , un sfat al meu este sa te duci la slujbe unde se tine Sfantul Maslu si cu dezlegari de blesteme si sa ti zilnic Acatistul Sfantului Ciprian (obligatoriu sa tii post in zilele in care mergi la maslu si in zilele in care citesti acatistul pe care il faci cu lumanre sau cu candela aprinse)se tin la manastire la Cernica si in multe biserici din centru.De mare folos este si Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutatoare, sper sa-ti fie de folos si sa lupti in continuare, pe internet poti gasi raspuns la multe intrebari si poti gasi multe carti pe blogul manastirea sihastria raraului care iti pot fii de folos in viata de zi cu zi. DOAMNE AJUTA !

    1
    0

  • irina pe 23 Mar 2013, 11:56
    despre articol

    biata de tine, mama ta a trecut printr-un cosmar, si nu era normal sa te blesteme chiar ca duci o cruce grea. dar... poate ai sa aduci un copil pe lume. sa stii mama ta te-a blestemat pe tine fara vina, dar a fost felul ei de a urla catre DUMNEZEU, si asa nu stiu cine, te-a "lovit" pe tine cu acesta duere. sa stii ca oamenii in general care blesteama si stiu sigur, nu e decit durerea lor catre DUMNEZEU, de a se face dreptate, acelor oameni sa stii ca li s-a facut un mare rau de catre altii, si un rau facut voit. pacat ca mama ta pe tine te-a blestemat, si nu pe cel care a violat-o. pt. cine nu crede in blesteme, e bine, dar sa stiti ca blestemele nu sunt pacte, si stiu sigur ce spun, e durerea persoanelor de a se face dreptate DIVINA. asa ei isi striga durerea defapt. un blestem incepe intodeaunacam asa " sa dea DUMNEZEU sa..." deci e acea cerere catre DUMNEZEU de a se face dreptate. si sa stiti ca mai devreme sau mai tirziu se face dreptate, in sensul ca nu persoana care a facut raul plateste ci cel, cei care ii sunt lui/ei mai dreagi, asta pt. a vedea si el/ea ce e durerea. acele persoane care au facut raul, intotdeauna dupa ce li se intimpla acea nenorocire, ei se intreba "cu ce DOAMNE am gresit? su cu ce ti-am gresit sa imi dai mie asta?" daca veti citi aceste rinduri, stiu ca la prima citire o sa fiu injurata, dar totul e logic ce am scris aici.

    0
    1

  • doina pe 4 Dec 2012, 22:28
    despre articol

    NU STIU CUM TE CHIAMA,SI NICI NU ARE IMPORTANTA,DAR AI GRESIT DUCANDU-TE LA PREOT SA-TI DESCHIDA CARTEA.ACELA NU E PREOT.LUI D-ZEU NU-I PLAC ASTFEL DE OAMENI.SINCER AI GRESIT PEROANA,DAR NU ABANDONA USOR!MERGI LA MANASTIRI SI DACA AI CREDINTA ,TOTUL O SA SE IMPLINEASCA. CITESTE IN FIECARE SEARA "PARACLISUL MACII DOMNULUI" NIMENI NU ESTE UITAT DE D-ZEU LA INCERCARI SI SUFERINTE.D-ZEU INCEARCA RABDAREA CELOR PE CARE II IUBESTE! DACA VREI ,ESTE UN PREOT LA SAVINESTI PIATRA NEAMT,CARE ESTE VAZATOR CU DUHUL. NU DESCHIDE CARTI ,NU FACE NIMIC ALTCEVA DECAT CA VEDE IN CEEA CE SUFERI SI SE ROAGA MULT PENTRU TINE,SI FOARTE MULTI ISI REZOLVA PROBLEMELE CU ACEST PREOT.TOATA STIMA PENTRU PREOT MUNTEANU,UN ADEVARAT PREOT ,CU HAR CU SUFLET E INZESTRAT CU TOT CE VREI! INCEARCA SI NU TE LASA BATUTA!!!! MULT SUCCES!

    5
    0

  • KittyKa pe 2 Iul 2012, 20:00
    Saraca de tine

    Ce mama denaturata, stiu si eu de blestemele astea, sunt adevarate, imi pare rau pentru tine..

    3
    1

  • evamonica pe 29 Apr 2012, 18:25
    Speranta moare ultima

    Daca tu iti doresti foarte mult un copil dorinta ti se va indeplini cu ajutorul lui Dumnezeu. Sfantul Nectarie face minuni, citeste-i acatistul 40 zile sau mergi la moastele lui. Sunt multe femei care au fost la Biserica Radu -Voda din Bucuresti si au ramas insarcinate.

    3
    2

  • razvan pe 29 Mar 2012, 00:37
    incearca si fiv..(in vitro)

    incearca si FIV...trebuie sa mearga. stiu pe cineva care tot asa dupa 3 avorturi si 4 ani de sterilet a ramas gravida cu FIV, la 41 de ani. nu te da batuta! o sa reusesti: si tine minte niciun blestem nu e pe vecie, in fond tu nu ai facut nimic rau. blestemul e doar atunci cand faci ceva rau. stii vorba aia: in viata totul se plateste. tu nu ai facut rau nimanui nu ai ce platii! Asculta-ma si o sa fie bine!

    8
    0

  • Mimy pe 16 Feb 2012, 10:07
    nu renunta...

    nu renunta,roaga-te la bunul D-zeu si o sa te ajute cu siguranta...poop

    5
    1

  • Mimy pe 16 Feb 2012, 10:06
    nu renunta...

    nu renunta,roaga-te la bunul D-zeu si o sa te ajute cu siguranta...poop

    4
    1

  • GABI pe 12 Feb 2012, 00:51
    Speranta nu moare niciodata

    mergi la sfintele manastiri unde se citesc dezlegari nu renunta eu am o prietena asemenea si reusit acum are o fetita de toata frumusetea si a rasmas insarcinata la 42 de ani .Sa te ajute bunul DUMNEZEU sa-ti implinesti visul

    3
    1

  • maria pe 5 Feb 2012, 15:17
    credinta

    nu exista blestem sa nu fie anulat! iubirea,nadejdea si credinta in Dumnezeu te vor ajuta . avem o tara bogata in preoti adevarati ,trebuie doar sa te rogi neincetat ! nu te da batuta ,orice este posibil.

    6
    2

  • ml pe 5 Feb 2012, 11:41
    lasa trecutul in urma

    de ce nu incerci sa infiezi un suflet. iti recomand sa lasi in urma trecutul eu iti doresc ca viitorul tau sa se schimbe dar ajuta si tu la asta

    17
    1

  • pavel pe 5 Feb 2012, 05:24
    sugestii

    ar fi o iesire din impas sa incerce la manastire sa i sa citeasca 40 de psaltire ptr acest caz si s-ar putea sa fie o minune dupa asta sa nasca un copil, caci ptr noi oameni nu e posibil ,dar ptr Dumnezeu este posibil orice sa te ajute Dumnezeu

    9
    0

  • crystynatm pe 5 Feb 2012, 00:54
    pacat

    imi pare rau ca ai parte de asa ceva!sa fi mama ii cel mai frumos de pe lumea asta!

    11
    2

  • giohur pe 5 Feb 2012, 00:17
    despre articol.......

    Doamne fereste!

    10
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod