„Mulțumesc, mamă!”, pentru drumul lung de la „Mică Gimnastă”, la multiplă campioană europeană

În cadrul campaniei Mulţumesc, mamă!, susţinută de Procter & Gamble, gimnasta Larisa Iordache a dezvăluit, cu doar câteva zile înainte de începerea Olimpiadei de la Rio, modul în care se antreneaza , precum şi detalii legate de stilul de viaţă al unui campion. Alături de gimnastă s-a aflat, ca de fiecare dată, mama ei, Adriana Iordache.

Momentul în care şi-a fracturat un deget, în timpul unui antrenament, a fost iniţial considerat fatal pentru cariera sportivei – mulţi nu i-au dat atunci şanse de revenire în lumea sportului de performanţă. Însă, recunoscută pentru ambiţia de fier, Larisa s-a antrenat zilnic şi acum însoţeşte delegaţia României spre Jocurile Olimpice de la Rio.
Cum arată drumul de la momentul in care credeai că ai pierdut tot, până la şansa de a deveni, din nou, campion? „A fost dificil, dar am continuat să mă antrenez, încurajată permanent de mama”, mărturisește Larisa.

“Iar acum am ocazia de a-mi arăta, în faţa întregii lumi, recunoştinţa faţă de mama şi de a-i mulțumi pentru sprijinul neîntrerupt,  fără de care nu aş fi ajuns aici. Este o mare onoare să fiu aleasă ambasador în România al campaniei P&G”, spune Larisa.


„Performanţa unui campion presupune talent, voinţă, mii de ore de muncă şi un ingredient esenţial – sprijinul şi încurajările oferite zilnic de mamă. P&G recunoaşte eforturile depuse de mame în traseul provocator al unui sportiv de performanţă” ─ Cornelia Sofronie, Communication Manager P&G.
„Sunt onorată că P&G România ne-a ales, pe mine şi pe Larisa, să fim ambasadoarele campaniei Mulţumesc, Mamă! Este unic să vezi că meritele tale, alături de ale copilului tău, sunt apreciate şi recunoscute.

Mai ales acum, într-o perioadă esenţială pentru cariera Larisei. La momentul accidentului său, am crezut că totul se va sfârşi, dar am avut încredere în ea – ştiu că este puternică şi poate să depăşească orice obstacol! Îi spun mereu că încă are multe de demonstrat şi că România are nevoie de campioni ca ea”, declară, cu multă emoţie şi mândrie, mama Larisei.
În vederea pregătirii pentru Rio, Larisa se antrenează de două ori de zi şi este hotărâtă să participe în continuare la competiţii. Medaliată olimpică în 2012, în echipa şi multiplă campioană europeană, cu un palmares de 11 medalii, sportiva s-a antrenat, la începutul carierei sale , la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate Deva”, fiind apoi transferată la Lotul Olimpic de la Izvorani.
În prezent se antrenează alături de lotul feminin de gimnastică al României, în Complexul Sportiv "Lia Manoliu", din capitală.


Larisa provine dintr-o familie de sportivi: fratele ei face fotbal de performanţă, mama ei a practicat handbal, iar tatăl, fotbal. A început să practice gimnastică întâmplător, după ce a fost remarcată în parc de către o antrenoare, în timp ce se străduia ambiţios să meargă pe role. A cucerit prima medalie de campioană naţională la 8 ani, în cadrul concursului "Mică Gimnastă".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod