Depășirea comportamentului neadecvat cu susținere pozitivă

Mulți copii mici trec printr-o fază în care lovesc cu pumnii, cu picioarele sau chiar mușcă. Dar pedepsirea unui copil cu siguranță nu este răspunsul.

Este mai bine să îndepărtați copilul de situație, să explicați ce a făcut greșit, și dați-i o șansă să își ceară scuze. Nu mai lovi, te rog! Mulți copii mici trec printr-o fază în care lovesc cu pumnii, cu picioarele sau chiar mușcă. Nu e ceva ce se poate anticipa și ia mulți părinți prin surprindere. Deci, cum te descurci cu acest nou comportament? Ei bine, în primul rând, nu fiți tentați să folosiți vreodată bătaia ca o pedeapsă - întărește doar comportamentul pe care încercați să îl previniți. Înlăturarea copilului tău din situația respectivă ar trebui să fie primul răspuns. Urmată de o explicație, la nivelul de înțelegere al unui copil mic (adică așează-te pe jos în genunchi), referitoare la motivul pentru care îl pedepsești, îi poți da un time-out, dacă este necesar, și în cele din urmă acordă-i celui mic o șansă să își ceară scuze față de ceilalți.

Ajutând micii luptători

Nu fi surprins dacă copilul tău, altfel prietenos, a început brusc să lovească oamenii.

Mulți copii la această vârstă încep să își comunice sentimentele lor într-un mod fizic, în parte, ca o modalitate de a-ați atrage atenția și, în parte pentru că abilitățile lor lingvistice sunt încă limitate. Pentru a reduce acest comportament, punctează când observi că acesta comunică fără a lovi. Recompensele pozitive pentru un comportament acceptabil îl vor educa mai bine decât consecințele negative pentru un comportament rău. Ce ar trebui să faci? Nu îl pune în situații sociale atunci când știi că e gata pentru un pui de somn sau când îi este prea foame ca să fie calm. Și încercă să-ți petreci ceva timp singur cu el în fiecare zi, astfel încât să îi poți acorda toată atenția ta atunci când vă jucați împreună.
Nu-l lovi niciodată. Altfel va învăța de la tine că bătăia este ok – ei îmi fac mie asta, de ce să nu lovesc și eu alți copii. Rezistă. În curând el își va dezvolta limbajul și va descoperi că îl ajută să comunice mult mai eficient.

Îmbrățișează-l, strânge-l la piept pentru că atingerea reprezintă limbajul dragostei care ne face să dezvoltăm o legătură cu bebelușul, dar pielea trebuie protejată perfect pentru a ne bucura din plin de aceste momente unice. Scutecul pe care îl alegeți joacă un rol important în îngrijirea pielii bebelușului. De aceea, Pampers Premium Care a dezvoltat cel mai fin scutec al sau de până acum. Când pielea este protejată perfect, bebelușul va simți doar dragoste.

Noul Pampers Premium Care cu protecţie de 5 stele pentru piele, este făcut din cele mai bune materiale,  fine ca mătasea, ca o mângâiere pe pielea bebelușului.

Este dotat cu un strat interior care asigură circulația permanentă a aerului în scutec, pentru ca pielea bebelușului să fie protejată și să poată simți toate mângâierile tale. În plus, benzile laterale elastice te ajută să îți învălui bebelușul cu dragoste.

Pampers știe că un scutec nu trebuie să fie doar fin la atingere, ci și eficient împotriva umezelii și, tocmai de aceea, scutecele Pampers oferă până la 12 ore de protecție împotriva umezelii. Noul Pampers Premium Care este primul și singurul scutec care prezinta inovatia canalelor absorbante Pampers ce ajută la distribuirea uniforma a lichidului pentru protectie impotriva umezelii. Mai mult, indicatorul de umezeală arată când ar trebui schimbat bebelușul, astfel încât să se bucure în continuare de dragostea ta.

Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita: www.pampers.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod