Cum se distreaza cei mici de Craciun?

Confectionarea ornamentelor


E distractiv pentru copii sa confectioneze tot felul de obiecte decorative, asa ca pune-le la indemana materialele necesare. Exista o gama larga de obiecte care pot fi create de catre micutii tai: omuleti de zapada sau mini Mosi Craciuni, ingerasi, braduti, fulgi de zapada, ghirlande pentru pom. Si nu numai. Lasa loc si imaginatiei lor! S-ar putea sa aiba idei originale foarte bune.

Ofera-le hartie, creioane colorate, markere, vata, hartie glasata, lipici, foarfece, folie de aluminiu, nasturi, banda adeziva, abtibilduri si alte materiale asemanatoare. Arata-le cum sa le construiasca, iar, ulterior, acestea vor putea fi folosite atat pentru ornarea pomului, cat si ca obiecte decorative in camera copiilor.
Expune-le, pentru a le arata ca esti mandra de indemanarea lor (in acest fel, le cresti si stima de sine).

Ornarea bradului


Cand eram copil, partea mea preferata din perioada Craciunului era seara in care impodobeam bradul. Imi placea, pentru ca era o activitate la care participa toata familia: tata aducea bradul si il monta in suport in sufragerie, mereu in acelasi loc, dupa ce aveam grija sa fie cat mai mult spatiu in jur. Apoi parintii se ocupau de instalatiile luminoase (una dintre ele, un sir de beculete-felinar, imi placea foarte mult) si de impodobirea partii superioare a bradului, iar noi, cei mici, ornam crengile de la baza pomului, atat cat ajungeam.

Era amuzant atunci cand firele si becurile instalatiei se incurcau si trebuiau desfacute.
La fel si atunci cand fiecare descoperea globurile preferate in cutiile atent pastrate, pe care le aseza cat mai vizibil pe crengutele pomului. Aveam o multime de globuri din sticla, de forme si modele felurite, dar preferatul meu era unul mic, albastru, simplu. Si ghirlandele din hartie colorata pe care le facusem chiar eu.

Transformati activitatea de impodobire a bradului intr-un moment de familie. In zona in care am crescut, aceasta era o traditie draga, desi in ultimii ani se pare ca a disparut. Cand eram copii, ne placea... Am amintiri foarte frumoase din perioada Craciunului din copilarie.
Sunt sigura ca multi pot spune acelasi lucru.

Poti face si din aceasta activitate un joc: alegeti impreuna felul in care va fi ornat bradul (de exemplu, in acest an, ornamentele sa fie exclusiv in doua culori); confectionati-le sau cumparati-le impreuna! Copiii vor astepta cu nerabdare ziua in care veti merge la cumparaturi (pentru a fi mai interesant, puteti alege ca aceasta sa fie o sesiune de cumparaturi exclusiv pentru decoratiuni) si veti confectiona impreuna obiectele de decor care vor anunta sosirea Craciunului.

Colinde


Invata-ti copiii colinde, ce pot fi cantate sau ascultate in timp ce confectioneaza ghirlandele sau omuletii de zapada. De asemenea, nu uita de CD-urile cu cantece de iarna, pe care le poti pastra, ca fond muzical, pe tot parcursul perioadei de pregatiri si a sarbatorilor.

Un articol de Roxana Humeniuc

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod