Cu copiii in concediu

Un concediu cu cei mici este intotdeauna o experienta intersanta si un motiv de bucurie, dar el poate deveni si o sursa de neplaceri daca nu iti iei unele masuri de precautie.

Un concediu cu cei mici este intotdeauna o experienta intersanta si un motiv de bucurie, dar el poate deveni si o sursa de neplaceri daca nu iti iei unele masuri de precautie.

Pentru a nu avea probleme, incearca sa te organizezi cat mai bine si sa te privezi de stres. Nu uita acasa nimic din cele necesare si evita sa iti lasi copiii nesupravegheati.

Un proverb spune ca "Tinerii se formeaza calatorind". A pleca in concediu cu copiii va fi pentru tine o experienta formidabila pentru ca nimic nu poate fi mai placut decat sa admiri lumea prin ochii unui copil. Pentru a avea un concediu reusit si lipsit de griji, tine cont de urmatoarele sfaturi:

Daca ati decis ca micutii vostri sa va insoteasca, trebuie sa alegeti o destinatie si un hotel bun si in siguranta.

Atunci cand alegi destinatia, este bine sa optezi pentru una cu o clima temperata, unde nu este foarte cald.

Alege un hotel confortabil si asigura-te ca sunt respectate regulile de igiena. Trebuie sa ai o camera curata si linistita pentru ca micutii sa poata dormi bine.

Opteaza pentru locuri care au incluse si servicii pentru copii si spatii special amenajate: o piscina, un teren de sport, un spatiu de joaca. Astfel, copiii vor intalni alti semeni si isi vor face noi prieteni. Exista si cazuri in care serviciile includ si evenimente culturale si artistice special dedicate copiilor.

Copiii sunt mult mai sensibili decat cei mari asa ca ia cu tine o trusa de prim ajutor cu medicamente, fese, pansament si un dezinfectant.

Nu se stie cand pot cadea sau contracta o raceala. Pana ajungi la medic este bine sa intervii pentru a ii face sa uite de durere.

Ai grija ca cei mici sa nu petreaca prea multe ore in masina, tren sau avion. Evita distantele prea lunigi si inceraca sa faci o pauza intre trasee. Va puteti opri pentru cateva ore intr-o localitate aflata in drumul vostru.

Pune in bagaj jocuri sau jucuarii cu care sa isi petreaca timpul copiii pe tot parcursul calatoriei. Tine cont de faptul ca ei se plictisesc mult mai repede decat noi.

Daca vrei sa faci o excursie, evita traseele foarte lungi si ia mereu o sticla cu apa pentru cel mic.
Poti lua si o mica gustare: un iaurt, fructe, un corn sau biscuiti.

Cand faci bagajul, ia intotdeauna mai multe haine decat ii sunt necesare micutului tau. Copiii isi murdaresc foarte repede hainutele sau le deterioreaza. In plus, adauga si haine usor de imbracat pe care sa le ai mereu la indemana daca se face frig sau prea cald.

Adauga in bagaj o crema solara pentru copii, cu un factor ridicat de protectie, un sprai pentru alergii si incaltamine comoda.

Daca vrei sa calatoresti cu avionul, este mai bine sa nu iei cu tine un bebelus care nu a implinit inca sase luni. Bebelusul nu poate merge deci va fi usor de supravegheat.
In plus, mananca ceea ce ii dai, doarme mai tot timpul si este usor de transportat.

Nu uita sa iti inscrii copilul in pasaportul tau. Fotografia lui nu este necesara.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod