Cadourile pentru adolescenti

Nu degeaba se spune ca adolescenta este cea mai dificila varsta si reprezinta un adevarat test pentru orice parinte. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste alegerea cadourilor de Craciun pentru tineri.

Nu degeaba se spune ca adolescenta este cea mai dificila varsta si reprezinta un adevarat test pentru orice parinte. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste alegerea cadourilor de Craciun pentru tineri. De ce se intampla astfel? In primul rand, jucariile nu-i mai intereseaza.

Dar nu sunt nici suficient de maturi pentru a li se potrivi cadouri precum o servieta sobra si eleganta din piele, pentru baieti sau bijuteriile pretentioase, pentru o tanara de 14 - 15 ani. Si totusi, chiar daca ei nu mai cred demult in Mos Craciun si nici nu mai invata poezii, acesta trebuie sa vina la ei in continuare, un mit pe care il intretinem si il indragim inclusiv cand ajungem la varsta pensionarii.

Adolescenta reprezinta, intre altele, varsta cautarilor si a descoperirilor, iar tinerii sunt fascinati de tot ceea ce inseamna modern si actualitate - inclusiv in domeniul aparaturii electronice.

Prin urmare, MP3, CD si DVD-player-ele ii vor face sa exulte si, poate, pentru o secunda, sa-si redobandeasca increderea in existenta lui Mos Craciun. Sunt vorbareti (cum altfel? Doar au de pus tara la cale!), asa incat un telefon mobil de ultima generatie ii va incanta cu siguranta.

Vor sa fie in pas cu moda - imaginea este mai importanta ca oricand pentru ei - asadar accesoriile vestimentare moderne si bijuteriile reprezinta o idee foarte buna.

MP3 player-ele sunt foarte populare printre adolescenti, mai ales pentru ca sunt de dimensiuni foarte mici si deci pot fi purtate oriunde, iar tinerii care au acces la Internet pot descarca fisiere cu ultimele intrari in topuri - si nu necesita mult spatiu de stocare, asa incat posesorii pot sa "depoziteze" cateva sute de melodii. CD player-ele sunt ceva mai mari, dar reprezinta o alternativa fericita, care va bucura pe orice adolescent.

Vorbind tot despre muzica, poti sa-i oferi un set de CD-uri cu genurile preferate - si nu cred ca este greu sa afli care sunt acestea, doar in fiecare zi ii ceri sa dea muzica mai incet. Poti opta pentru CD-uri de colectie, sau pentru accesorii care au legatura cu artistii lui preferati - adolescentilor le plac foarte mult tricourile, sepcile, rucsacurile si insignele imprimate cu interpretii favoriti.

Telefoanele mobile constituie, de asemenea, o alegere excelenta si chiar daca are unul, probabil ca deja este demodat - tehnologia in domeniu progreseaza cu o viteza uimitoare - asa incat ii poti oferi ultimul tip de telefon.

Sunt de preferat aparatele care au cartela, si nu abonament, ca o masura de siguranta: eviti riscul de a-i plati lunar factura astronomica (ti-am spus ca le place sa vorbeasca) si, pe langa aceasta, isi vor face idee despre valoarea banului, din moment ce - nu-i asa? - pe viitor, vor acumula credit din banii lor de buzunar...

Daca doresti si poti sa-i oferi un cadou mai costisitor, dar foarte util, un computer este cea mai buna alegere - si tine cont si de faptul ca, in aceasta perioada, multe magazine de specialitate ofera reduceri considerabile.

Este important sa ai in vedere parametrii tehnici ai aparatului (cum ar fi viteza procesorului, memoria RAM si asa mai departe). Adolescentului ii va fi de mare folos pentru realizarea proiectelor si referatelor - dincolo de muzica, jocuri in retea si programele de chat...

In cazul in care esti in cautarea unui cadou pentru fiica ta adolescenta, accesoriile vestimentare si bijuteriile (adecvate varstei, adica nostime si nu opulente) constituie raspunsul cel mai potrivit - imposibil sa gresesti! Ai grija insa ca acestea sa fie in concordanta cu preferintele ei - care sunt foarte usor de aflat, daca-i deschisi sifonierul sau daca te uiti in caseta ei de bijuterii...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod